Endelig! Bli med og prøv ut det nye anlegget!

Postet av Ottestad IL den 12. Jun 2018


12.00 Åpning v/ordfører Nils Røhne, Norsk Tipping, fylkeskommunen og styreleder OIL. Ottestad Skolekorps spiller, andelseierne stormer banen!12.30 Aktiviteter for alle aldersgrupper: Måling av skuddhastighet, straffeskudd, test av rulleski, energiløype sykkel med trekning av premier fra Stange Energi, beachvolleyball, curling og bueskyting m.m.

Ta med sykkel/hjelm, og fotball/keeperhansker hvis du har. Medlemmer oppfordres til å stille i drakt eller klubbtøy.

Salg av OIL-burgere og åpen kiosk.

14.00 Servering av bursdagskake og salg av OIL-burgere

15.00 A-kamp damer Ottestad-Kongsvinger & G13-kamp Ottestad-Grue

En stor takk for spillemidler fra Hedmark fylkeskommune og Norsk Tipping, og viktige bidrag fra Stange kommune, Sparebankstiftelsen Hedmark, Stange og Romedal brannkasse og Obos-fondet. Takk også til alle private og bedrifter som har kjøpt andeler eller gitt gaver!

PS. Det er ikke for sent å gi en gave eller kjøpe en andel i anlegget: Vipps #103684 eller Gå til Aksjon KunstgressKeeperspirer på Keeper-treff hos Ham-Kam

Postet av Ottestad IL den 11. Jun 2018

I strålende sommersol søndag 10. juni, møtte en gjeng unge, spente og spretne Keeperspirer fra Ottestad IL Fotball for å lære mer om arbeidsoppgaver som hviler på den som står mellom stengene på en fotballbane.

Dagen var lagt opp med 2 økter - den første kl. 10:00 til kl. 11:15 - så litt lunch og dernest ny økt kl. 12:00 til kl. 13:15. Tiltaket var åpent for alle gutter og jenter fra 10 til 15 år og OIL Fotball sponset opplegget for 2 keepere fra hver av årgangene på jente- og guttesiden i dette alderspennet.

Ansvarlig for det faglige opplegget var keeperansvarlig i HamKam Yngres, HamKam Fotball og Wang Toppidrett - Rolf Høgmo. Rolf innehar UEFA keepertrener A - lisens og har blant annet lang erfaring fra forskjellige landslag, samt Fredrikstad og Lillestrøm. 

Stikkord for Keepertreffet var kvalitet, utfordring, mestring og utvikling pakket inn i en lystbetont  kontekst, noe samlingen på alle vis etterlevde. Oppsummeringen fra noen av våre deltagere var kort og konsis - "Dette var skikkelig gøy" - og denne uken vil nok keeperspillet på enkelte Ottestad-lag bære preg av overarms-kast og underarms-kast og og enkelte feberredninger i utstrakt kropps-positur nede ved stolperøttene.

Takk til Rolf Høgmo og HamKam for å skape en arena for påfyll og motivasjon for de yngste keepere.

Ottestad-gjengen klar til dyst - Deltakere fra Ottestad: Ida (J03), Una (J06), Harald (G05), Oda (J06), Pernille (J07), Signe (J07).  

De første instruksjoner gis på feltet!

Det grønnes i Parken!

Postet av Ottestad IL den 7. Jun 2018

Hurra for frivilligheten i Ottestad IL Fotball! 

I dag startet ut-rulling av 9'er-banen i Parken og det var ingen sak å få frivillige armer og ben til å hjelpe oss med dette! Mandagsklubben og noen andre gjorde at det tilsammen møtte 12-13 stk. på morgenkvisten, klar til å ta fatt på et nytt kapittel i Ottestad IL 's historie. Kl. 10.30 i dag ble første løper rullet ut. 

2 proffer - en ung herre fra New Zealand og en svensk dame (som styrer det hele) - styrer og bistår og sørger for at leggingen foregår på beste mulige måte! Våre fantastiske frivillige jobber og løper på svenske kommandoer!

9'er-banen antas ferdig lagt ut i dag - i morgen vil påfyll av sand og granulat ankomme stadion. Samtidig høvles 11'er-banen ferdig i dag og asfalt rundt kanter skal så legges. Da vil det være klart for å legge ut gresset som antas være på plass og lagt ut i løpet av helgen. Så skal det i tillegg opp noen nett og andre fasiliteter rundt banen som vil bli ivaretatt i løpet av neste uke. Spennende og gøy! Snart kan vi spille ball på nytt underlag i Parken - dere.

Kl. 13.30 er 70% lagt ut! Fantastisk! 


Ikke alle ville være med på bilde - men her er noen av hardhausene som deltar i dag!

Mange takk til alle som trår til for å hjelpe.Flott engasjement på første Arbeidsgruppemøte Kvalitetsklubb

Postet av Ottestad IL den 6. Jun 2018

Arbeidet i Kvalitetsklubb-prosjektet i Ottestad IL Fotball tok et viktig skritt videre da arbeidsgruppa var samlet for første gang tirsdag 05.06.18.

Så langt har 29 personer sagt ja når de har blitt forespurt om å være med i arbeidet, og det var stort engasjement og gode diskusjoner blant de som var med i den første felles samlingen.

Etter at styreleder Glenn Skjæret hadde gitt en introduksjon av bakgrunn og hvorfor Ottestad IL Fotball går for å bli sertifisert som NFF Kvalitetsklubb, presenterte prosjektlederne Erik Longva og Ole Kolbjørn Kjørven hva sertifiseringen går ut på og hvilke kriterier som skal fylles. Største delen av kvelden ble brukt til gruppearbeid og diskusjoner innen de fire temaene aktivitet, organisasjon, kompetanse og samfunns- og verdiarbeid.


Etablering og forankring av klubbens verdisett er et veldig sentralt punkt i kvalitetsklubb-konseptet, og det var stort engasjement hos alle fremmøtte om temaet. Det var enighet om at det må prioriteres å nå bredt ut til spillere, trenere, lagledere og foreldre og sørge for en god prosess når vi skal i gang med dette viktige arbeidet. Blant andre tema som ble diskutert var organisasjon og beskrivelse av roller i klubben, økonomistyring, sportsplan, trenerveiledning, kompetanse for trenere og ledere og økt mangfold.  

Arbeidsgruppa skal samles igjen etter sommerferien og jobbe videre med konkrete tiltak som skal bidra til å øke kvaliteten på fotballen i Ottestad.  

Om du brenner for Ottestad-fotballen og har innspill til kvalitetsklubb-prosjektet så ikke nøl med å ta kontakt med prosjektlederne eller styret i fotballgruppa.

Med ønsker om en flott fortsettelse på sommeren!

Prosjektledere Kvalitetsklubbprosjektet

Erik og Ole-Kolbjørn

---

Du kan lese mer om NFFs kvalitetsklubb-konsept her: https://www.fotball.no/klubb-og-leder/kvalitetsklubb/kvalitetsklubb-niva-1/

Se også tidligere artikkel om etablering av prosjektet og møtet med veiledere fra Indre Østland Fotballkrets: http://fotball.ottestadil.no/blog/post/125214/endelig-pa-vei-mot-a-bli-kvalitetsklubb?ispage=true