Ådne Holter til VM

Postet av Ottestad IL den 7. Sep 2018

NCF har tatt ut vår Ådne Holter til fellesstarten for menn junior i VM i Innsbruck, Østerrike. Målrettet arbeid gir resultater!
Rittet vil bli vist på tv. Vi sakser like godt inn detaljene fra VMs hjemmesider:

Thu 27/09/2018

14:40 - 18:15

Kufstein - Innsbruck

Men Juniors Road Race

Start: Kufstein, Oberer Stadtplatz
Finish: Innsbruck, Rennweg
Time: 2:40 pm - 6:15 pm

Medal Ceremony: 6:35 pm, finish area Innsbruck

Course: Starting from the main square in the centre of Kufstein, this very selective course takes riders through the town and then along the length of the Inn Valley to Innsbruck. Strong riders will look to break away on the section from Schwoich to Bad Häring. From the village of Langkampfen the route leads to Maria Stein, a popular place of pilgrimage. The following Angerberg climb should not be underestimated and will sap the riders’ strength. After passing through the Seenregion, known for its beautiful lakes, the course remains flat all the way to Schwaz. The first major highlight of the course will be the steep climb to Gnadenwald (max. gradient 14%). From there it is a fast run down from Axams to Innsbruck. Once in the regional capital, riders complete two laps of the Olympic Circuit. Even before reaching the Olympic Circuit the riders will already have 90 kilometres of tough riding in their legs from Kufstein to Innsbruck.

Challenge: The Angerberg climb and the steep climb to Gnadenwald (max. gradient 14%) will sap the riders’ strength.

More details

Interactive mapA-kamper mandag 10.9. og tirsdag 11.9.

Postet av Ottestad IL den 5. Sep 2018

Ingen grunn til å sitte hjemme og kjede seg mandag og tirsdag neste uke! Kom deg ut i Idrettsparken og se våre A-lag i aksjon.Et mesterskap er over!

Postet av Ottestad IL den 2. Sep 2018

PremieutdelingI 2018 har det vært gjennomført en rekke mesterskap i ulike idretter – lokalt, nasjonalt og internasjonalt -og så har vi Stangemesterskapet, da! Den viktigste Fotballhelga i Stange Kommune som i år arrangeres for 38 gang, og som akkurat i denne time avrundes! 

I år så var det Ottestad IL Fotball sin tur til å få æren av å være vertskap – og vi har i lengre tid gledet oss til å presentere vårt ny-åpnede idrettsanlegg som turneringsarena for våre kjære naboklubber. Og for en fantastisk helg det skulle bli! 101 lag, representert ved ca. 950 jenter og gutter i alder 6 til 16 hadde alle gjort sine forberedelser før de stilte spilleglade og spretne til avspark i strålende solskinn over 2 dager. En sann fornøyelse å skue utover fra speaker-bua, der våre 2 eminente speakere styrte all direkte-kommunikasjon mot de store masser med dommerfløyter og fløyelsstemmer, med stor vekt på Fair Play og kunstgressvennlig hundehold! Mange takk skal de ha for hjelpen begge 2.

Det har alt i alt vært sparket fotball på to stk. 3’erbaner, tolv stk. 5’erbaner, fire stk. 7’erbaner og en stk. 9’erbane, hvor hele 47 dommere har hatt en aktiv rolle for at alle kamper skulle gå verdig og fint for seg og følge de nedtegnede regler for fotballen. Dette har de alle gjennomført med glans og en stor takk til disse våre unge talentfulle fløyteblåsere for deres bidrag til en fin turnering.

I barnefotball er resultater og plasseringer uvesentlig. Vi kan ut fra hva vi har sett og opplevd i helgen likevel si at det gror godt i Stange-fotballen! Mye flott lagspill og mang en flott enkeltprestasjon er bivånet. I ungdomsfotballen ble det kåret 2 mestere – I jenter 15 år og i jenter 14 år gikk begge «bøttene» til vår egen klubb Ottestad IL Fotball. Vi gratulerer våre jenter med strålende fotballspill og mesterskapstittel!

For at et slikt arrangement skal kunne gå av stabelen må det mange hender til og ikke mindre enn hele 130 frivillige har vært delaktig til at dette har kunnet bli så velfungerende og bra som det ble. Gjennom roller som premie-utdelere, parkeringsvakter, kampverter, «grillsjefer» og kioskansvarlige, videre søppeltømmere og do-vaskere, kaffekokere og ikke minst kakebakere og folk som stiller med lydanlegg på kort varsel, har ALLE gitt sitt vesentlige bidrag til at en slik turnering kan bli til. Mange takk til alle de meget flinke frivillige foreldre og foresatte som uten dikkedarer tar oppgaver på strak arm og leverer på høyeste internasjonale nivå! (ikke tull dette – helt unikt!)

Hva gjelder Røde Kors så var de behjelpelig til stede. Heldigvis ble arbeidsbelastningen her å anse som beskjeden selv om oppholdstiden er av et format vi så absolutt må trekke frem! Takk så mye for at dere stilte opp for oss gjennom 2 lange dager! Hva vi kjenner til ble beholdningen ett overtråkk og en Paracet til en foresatt, - de berammede var begge særs fornøyd med behandlingen!

Ottestad Idrettspark har en utfordring hva angår meget store ansamlinger av folk – nemlig parkeringsplasser. Vi som arrangør følte veldig på akkurat denne utfordringen og vil derfor rette en stor takk til ALLE våre aktive, deres familiemedlemmer og beboere ellers i nærområdet som fulgte vår oppfordring om å ta sykkel og beina fatt. Parkering har faktisk ikke vært en utfordring i Parken i helga, vi har hele veien igjennom hatt parkeringsplasser til disposisjon når nye kjøretøy har kommet til. Mange tusen takk for dette til alle Ottestad-beboere og medlemmer av idrettslaget!

Ett arrangement av en slik størrelse ruller aldri gjennom til ende uten at enkelte små insidenser og utfordringer oppstår. Til dette vil jeg si til våre besøkende lag, spillere, trenere, lagledere og publikum; Mange takk for forståelsen, evnen til løsningsorientering og tålmodigheten dere har utvist oss. Det er stor glede å oppleve slik forståelse og samarbeidsvilje som gis fra alle våre gjestende lag og tilreisende publikummere fra nabobygdene. En stor takk til dere alle.

Avslutningsvis skal vi nevne noen ved navn – fordi de fortjener dette – og fordi arrangementet hadde blitt veldig vanskelig å gjennomføre uten disses tilstedeværelse. Flere av disse har over 30 timers arbeidsøkt bak seg siden fredag kveld, og har ellers drevet hektisk møtevirksomhet, telefonvirksomhet, eller rigid mønsterbombing av diverse excel-ark for å få kabaler til å gå opp i innspurten før det første avsparket. Ane-Guro Skaare Rekdal har i et drøyt halvår – og gjennom helgen - båret planleggingen på sine skuldre og lagt fundamentet for en flott fotball-helg! Linn Lochert har jobbet sammen gode dugnadsteam som har løst sine oppgaver prikkfritt. Banesjef Bjarne Kise har plukket sammen nok mål og utstyr og ordnet logistikk og dugnad slik at fotballkamper i det hele tatt har kunnet arrangeres – i tillegg til en haug med andre uvurderlige små-detaljer som bare en kar som han tenker på. Tore Roseth har bistått på en haug av tilretteleggingsoppgaver i tillegg til å ha ansvaret for Kampvertene og hele dommerstaben på nærmere 50 stk. Jostein Engh har hatt en finger oppe i det meste – i tillegg til å bære kiosk og grillansvar, samt økonomiansvaret på sine skuldre. Kristin Graaberget har holdt skansen i sekretariatet gjennom helgen og avslutningsvis skal leder i idrettslaget Torfinn Kringlebotten trekkes frem da han på ekstraordinært kort varsel kastet alle andre helge-planer over bord og bisto oss i Fotballgruppa med en viktig rolle som speaker. Må hans kone tilgi oss! Tusen hjertelig takk til disse ildsjeler som har utgjort selve navet i et arrangement myntet på frivillighet. Uten slike mennesker er gjennomføring av noe sånt en umulighet!

Så ber vi på det mest ydmykeste om tilgivelse om vi mot formodning skulle ha glemt å nevne funksjoner eller navn! Det har ikke vært med hensikt og ingens innsats i frivillhetens navn skal forsmås. En stor unnskyldning og takk til alle som må føle seg glemt i dette innlegget.

Vedlagt en flott og luftig video av Thomas Kjønningsen som gir et fint bilde på hva vi alle har vært med på å få til denne september-helgen! Med dette en siste stor takk til alle som har tatt del i begivenheten– herved erklærer vi Stangemesterskapet 2018 for endelig lukket!Ottestad IL Fotball v/StyretGylne Gutuer på TV2!

Postet av Ottestad IL den 31. Aug 2018

Søndag 2.9. er Gylne Gutuer i gang igjen, denne gangen som internasjonalt proffritt!

UCI Gylne Gutuer inngår som et av tre ritt under UnoX Development Weekend 31.8.-2.9. 2018. https://www.udw.no/

Rittene denne helgen er endagsritt for profesjonelle kontinentallag og nasjonale + regionale lag. Verdens beste kontinentallag fra Nederland, Belgia, USA, Estland, Danmark, Sverige og Norge er påmeldt, se deltakende lag. Alle tre ritt blir direktesendt på TV2 Sportskanalen.

Skru på TV'n søndag kl. 13.10 - eller kom og se rittet live i en av Vestbygdas vakre gutuer!

Foto: EF Sportsfoto

Støtt OIL med din grasrotandel

Postet av Ottestad IL den 26. Jun 2018

Gjennom å være grasrotgiver er du med på å oppfylle små og store drømmer for utøverne i Ottestad IL. Og det koster deg ingenting!

Hver gang du spiller hos Norsk Tipping, kan du velge å støtte det laget eller foreningen du mener fortjener det mest. Vi oppfordrer deg til å registrere OTTESTAD IDRETTSLAG som din grasrot-mottaker.

Ved spill hos Norsk Tipping vil inntil 7 prosent av spill-innsatsen gå direkte til din grasrotmottaker, og best av alt, verken innsats, premie eller vinnersjanse reduseres. Grasrotandelen gjelder for alle Norsk Tippings spill, bortsett fra Flax og Belago.

For å være grasrotgiver må du være kunde hos Norsk Tipping.

Du kan bli grasrotgiver på en av følgende måter:

  • Hos kommisjonæren
  • Mobilspill
  • Norsk Tipping sine hjemmesider
  • SMS, send Grasrotandelen 985222304 til nummer 60000Levert av IdrettenOnline