Lyst til å være instruktør på vår Tine Fotballskole?

Postet av Ottestad IL den 30. Mai 2018

Hei!

Har du lyst til å være instruktør på vår Tine Fotballskole? Om du er jente/gutt 14 år (8 klasse) eller eldre og kan delta hele uken, er positiv og blid og kan jobbe selvstendig så er det muligheter for å tjene noen kroner i skoleferien og samtidig drive med fotball.

Vi legger vekt på at uken skal bli lærerik, mye fotball, konkurranser og god stemning og ende ut i mange minnerike og gode opplevelser for deltagerne. Derfor er vi opptatt av å finne frem til de riktige kandidater til oppgaven. Sjekk vedlegget dersom du finner dette interessant og kan tenke deg å søke.

Med sommerlig hilsen

Ottestad IL Fotball, styret




Lyst til å tjene noen kroner til Lags-kassa?

Postet av Ottestad IL den 30. Mai 2018

Hei!

A-lag Herrer spiller som alle kjenner til i 3. divisjon i år – nærmere bestemt i Tipping Ligaen eller det som het Regionsligaen tidligere. Norsk Tipping-ligaen består av 6 avdelinger og er den opprinnelige 3. divisjon (Nivå 4). Det ble gjort en stor omlegging av seriesystemet inn mot 2017 og på nivå tre ble antall avdelinger halvert fra fire til to. Det gjorde at kun de sju beste i hver avdeling overlevde sesongen 2016 – resterende rykket ned til 3.divisjon. Samtidig ble 12 avdelinger redusert til 6 avdelinger i 3. divisjon og med det kan vi trygt si at nivået vi i dag spiller på er meget høyt, høyere enn noen gang på Nivå 4 i Norsk fotball. Dette er spennende sportslige utfordringer og om man kan klare å stabilisere et lag i 3. divisjon vil det være en flott arena for kommende rekrutter i Ottestad IL Fotball – og i nærområdet - å strekke seg etter. Et første steg i å følge sin fotballdrøm og å teste ut sitt ambisjonsnivå.


Imidlertid er det ikke bare på den sportslige arena A-laget i år møter utfordringer. Gjennom den betydelige omleggingen i divisjonssystemet har dette medført at A-laget har gått inn i et meget krevende år rent økonomisk. 3.divisjon regnes som en del av Toppfotballen i Norge – og med dette kommer det ekstra utgifter knyttet til dommere, stadionfasiliteter etc. Den største posten av alle er likevel reisekostnader. Med sammenslåinger av avdelinger etc. er veldig mange av lagene i avd. 5 etablert i Trøndelag og omegn. Reisene gjennomføres på praktisk og billigst mulig måte. Tog, buss - ikke mye rom for komfort, og oppladingen til de lange bortekamper er i særdeleshet ikke optimale.

A-laget har eget budsjett innenfor fotballen og vi operere nok med en av landets desidert laveste budsjett på Nivå 4. Likevel – for å dekke kostnader, må inntekter fremskaffes. Gjennom sponsorinntekter og gjennom dugnadsarbeid som spillere og støtteapparat deltar i, er målet å hente det meste. Likevel leter vi etter flere og andre muligheter. Om noen føler for å hjelpe oss, kjenner til noen med særskilt ønske om å støtte og hjelpe oss A-Lag herrer, enten som sponsor, med tiltransport av dugnadsarbeider eller andre ideer til inntekter – så er vi takknemlig for dette. Bare ta kontakt med en av oss rundt A-laget, eller med Styret i Ottestad IL Fotball.


Noe vi alltid har hatt som en del av inntektssiden i A-Lag Herrer, er salg av scoringskontrakter. Vi har våre faste støttespillere her som inviteres år etter år – og som kjøper. Mange takk for det! Imidlertid fikk vi en ide om at det kan være flere som kan finne dette morsomt, f. eks. tilknyttet lag og støtteapparat i yngres avdeling, eller i OIL for øvrig, eller andre personer i og rundt vårt idrettslag. Om det skulle være slik, synes vi det samtidig vil være flott å kunne gi noe tilbake til yngres dersom de ønsker å hjelpe oss med å selge scoringskontrakter. Kontrakten er satt opp slik at den som kjøper kan velge hvilket yngres lag den ønsker å støtte – og de første 15 mål (15 x kr.10,-) tilfaller dette lag. Resterende beløp tilfaller A-Lag Herrer. Om vi skulle score bare 13 mål – ja da får yngres lag hele potten. Så om det er noen som trenger noen ekstra kroner til lagskontoen sin, så er vi takknemlig om noen har lyst til å selge noen kontrakter og bidra til at også vi i A-laget får noen kjærkomne kroner på konto. (Link kontrakt)

Med ønsker om fin fortsettelse på fotballsesongen

Støtteapparatet, A-lag Herrer.



Westby med landslaget til European Open

Postet av Ottestad IL den 29. Mai 2018

Eirill Finnanger Westby (15) fra Ottestad håndball er tatt ut på landslaget som skal representere Norge under European Open i Sverige i juli. Vi gratulerer Eirill så mye og ønsker lykke til med mesterskapet!

Utdrag fra HA sin artikkel i dag 29.05.:

Sportslig leder i Ottestad håndball Rune Kampesveen gleder seg stort over at en spiller fra egen klubb har blitt lagt merke til av landslagsledelsen, og mener Westby er et forbilde for andre unge spillere.

– Det er veldig hyggelig for oss, og det viser at vi gjør noe riktig. Eirill er jo også et forbilde for flere av våre yngre spillere som ser at du ikke nødvendigvis må spille i Storhamar fra ung alder for å utvikle deg, sier han.

Kampesveen er ikke i tvil om at Westby kan nå meget langt.

– Eirill er et talent som det ikke finnes mange andre av. Hun er også venstrehendt, noe som er en fordel, og har gode verdier. Jeg tror hun kan komme veldig langt, så lenge hun vil det nok selv, understreker han.

Her kan du lese hele artikkelen: https://www.h-a.no/sport/paa-jentelandslaget


Foto fra HA/ Stian Fossum Larsen



Skryt av markører og anlegg under trenerveileder-samling

Postet av Ottestad IL den 28. Mai 2018

Tilsammen 28 spillere fra ungdoms-fotballen stilte som markører for kursdeltagere på trenerveilederkursets samling nr. 3, lørdag 26.mai på HIAS. HIAS viste seg fra sin aller beste side og visst er det da et flott anlegg, noe de aller fleste kursdeltagere på ulikt vis ga uttrykk for.

Spillerne ble blandet i 2 grupper og ble trent av kursdeltagere i fra kl. 0830-1230. Indre Østland fotballkrets med Kursholderne Håkon Lihagen og Frode Søby var meget godt fornøyd med forholdene på Hias og lot seg imponere over den gode kvaliteten på markørene som holdt ut i den fantastiske sommervarmen.

18 stk. fra G-14 og 10’stk fra J-15/J-14 stilte velvillig opp som markører. Stor takk til laglederne Bodil Brenne (G-14) og Kristoffer Dæhlin (J-15), samt alle våre fantastiske spillere!

 



Gratulerer med 100-årsdagen, Ottestad IL!

Postet av Ottestad IL den 28. Mai 2018

I dag, 28. mai 2018, fyller Ottestad IL 100 år. Gratulerer til alle medlemmer!

Det serveres kake og kaffe på klubbhuset mellom kl. 12 og 17 for de som har tid og lyst, hjertelig velkommen.

Den store bursdagsfesten arrangeres søndag 17. juni, da vil vi samtidig feire åpningen av kunstgressbaner, løpebane og snøproduksjonsanlegg i Ottestad Idrettspark.

Program 17. juni:

12.00 Åpning

12.30-14.00 Bursdagsaktiviteter (Energirittet, rulleski, straffespark, ballidretter og mye mer)

14.00-15.00 Kakeservering

15.00 A-kamp Damer på ny hovedbane, G13-kamp på ny 9'erbane

Styreleder Torfinn Kringlebotn, banemester Bjørn Strand, anleggsansvarlig Bjarne Kise og adm. ansatt Erik Schriwer har pyntet med flagg og serverer kake på klubbhuset.



Klubbdager hos Monter uke 22

Postet av Ottestad IL den 19. Mai 2018

I uke 22 (28. mai – 2. juni) inviterer vår samarbeidspartner Monter Hamar til kampanjedager. Fantastiske 40% rabatt på hele butikken* til medlemmer av Ottestad IL.

NB. Medlemsbevis må fremvises, og medlemskap for 2018 må være betalt. Vises frem i MinIdrett-appen eller skrives ut fra MinIdrett på nett.


*MERK AT RABATTEN IKKE GJELDER

- Bestillingsvarer (her gis det egne tilbud)

- Kampanjevarer (varer som allerede er på kampanje uke 22, er sendt på epost)

- Nettovarer (se hyllekant, det vil stå «nettopriser» på etiketten)


SPESIALTILBUD VINDUER OG DØRER 

Natre vinduer og balkongdører   50%       http://natre.no/

Natre heve/skyvedør    25%       http://natre.no/

Gilje vinduer, balkong og skyvedører  50%       http://gilje.no/

Lyssand vinduer, balkong og skyvedører 50%       http://lyssand.com/

SPESIALTILBUD KJØKKEN 

Aubo Kjøkken     35%      https://www.aubo.no/


Velkommen!

Med vennlig hilsen

Ottestad IL i samarbeid med daglig leder Viktor Dybendal

Monter Hamar, Åkersvikveien 30, 2321 Hamar, Tlf. 41652000



Fantastisk Ungdoms-fotballkveld på HIAS Kunstgressanlegg

Postet av Ottestad IL den 16. Mai 2018

Mandag 14.05 ble det arrangert Ungdoms-fotballkveld på HIAS.

 

Kurset var for alle som er involvert i ungdomsfotball i klubben og 9 stykker møtte – det var det ingen av dem som angret på i ettertid.

Kursveileder Håkon Lihagen har en enorm erfaring å øse av med lang fartstid i fotballen som bl. a. forbunds-ansatt spillerutvikler i Indre Østland Fotballkrets og som tidligere trener for Jenter 17-landslaget. Han la opp til en teoridel med dialog og åpne diskusjoner, knyttet til hvordan klubben og de enkelte trenere løste - eller så for seg å løse - ulike situasjoner de sto ovenfor i ungdoms fotballen. Verdier var et sentralt begrep og Lihagen var klar på at hvert enkelt lag bør jobbe frem sine verdier. Hva skal vi være; for hverandre, som lag og som del av en klubb og et samfunn – hva er viktig for oss i denne gruppa?

Differensiering og hospitering ble også debattert. Lihagen presiserer at det er viktig for å beholde bredden at spillerutvikling først og fremst skjer i moderklubben og i laget. Differensiering kan man få til i laget med enkle omrokeringer og tilpasninger i treningsøkt og i kamp. Hospitering handler om enkeltvis utfordring for de som trenger dette - for motivasjon og ferdighetshevingens skyld. Spilleren tilhører likevel alltid sin årgang og sitt lag. Når det gjelder spillerutvikling så kan dette også fint organiseres gjennom at flere av de ivrige samles på tvers av årganger og kjønn til felles trening og ferdighetsutvikling.

I praksisdelen kjørte Lihagen en knallgod økt med J2004 som markører og i løpet av en snau time kunne alle som var til stede, se at jentene fikk noen aha-opplevelser som hevet kvaliteten på den fotballfaglige utøvelsen mange hakk. Med fokus på stopp/pause i spillet der avgjørende elementer skulle påpekes og øves inn, samt god pedagogisk spørrende tilnærming hvor jentene selv fikk sette ord på situasjonen og hva de kanskje kunne ha gjort annerledes, oppnådde Lihagen akkurat det han ville i økta og vi fikk alle se progresjon. Økta som var lagt opp for denne kvelden, fokuserte på at man skulle tørre å utfordre 1 mot 1 for å skape et overtalls-moment ved hjelp av medspillere rundt ballfører. Viktigheten av å skape rom og bevegelse i forhold til medspiller med ball og utnytte mulighet for gjennombrudd. J2004 fant enkelte elementer nytt- og litt uvant i begynnelsen, men etter hvert som økta skred frem gikk ting kjappere og kjappere og flere og flere initiativ ble tatt på egenhånd ut fra ny-tilegnet kunnskap.

Målet med Ungdomsfotballkvelden er å forsterke budskapet rundt verdiene for ungdommene våre, og øke forståelsen for at et sett verdier også har en forpliktende virkemiddelside. Ønsket er at klubbene skal finne sin egenart og gi gode tilbud til alle sine ungdomsspillere, og at "lengst mulig - best mulig" er avhengig av god og differensiert aktivitet på feltet. Lihagen lyktes til det fulle med å nå oss trenere med sitt budskap og alle gikk vi hjem med noe ny balast i ryggsekken til bruk i egen fotballhverdag.

En stor takk til Håkon Lihagen for en lærerik kveld, markørene fra J2004 som gikk inn i oppgavene  med iver og innsats, Teresia Marton og Jostein Engh som gode tilretteleggere, samt alle fremmøtte trenere!



Fantastisk Ungdoms-fotballkveld på HIAS Kunstgress

Postet av Ottestad IL den 16. Mai 2018

Mandag 14.05 ble det arrangert Ungdoms-fotballkveld på HIAS.

 

Kurset var for alle som er involvert i ungdomsfotball i klubben og 9 stykker møtte – det var det ingen av dem som angret på i ettertid.

Kursveileder Håkon Lihagen har en enorm erfaring å øse av med lang fartstid i fotballen som bl. a. forbunds-ansatt spillerutvikler i Indre Østland Fotballkrets og som tidligere trener for Jenter 17-landslaget. Han la opp til en teoridel med dialog og åpne diskusjoner, knyttet til hvordan klubben og de enkelte trenere løste - eller så for seg å løse - ulike situasjoner de sto ovenfor i ungdoms fotballen. Verdier var et sentralt begrep og Lihagen var klar på at hvert enkelt lag bør jobbe frem sine verdier. Hva skal vi være; for hverandre, som lag og som del av en klubb og et samfunn – hva er viktig for oss i denne gruppa?


Differensiering og hospitering ble også debattert. Lihagen presiserer at det er viktig for å beholde bredden at spillerutvikling først og fremst skjer i moderklubben og i laget. Differensiering kan man få til i laget med enkle omrokeringer og tilpasninger i treningsøkt og i kamp. Hospitering handler om enkeltvis utfordring for de som trenger dette - for motivasjon og ferdighetshevingens skyld. Spilleren tilhører likevel alltid sin årgang og sitt lag. Når det gjelder spillerutvikling så kan dette også fint organiseres gjennom at flere av de ivrige samles på tvers av årganger og kjønn til felles trening og ferdighetsutvikling.

I praksisdelen kjørte Lihagen en knallgod økt med J2004 som markører og i løpet av en snau time kunne alle som var til stede, se at jentene fikk noen aha-opplevelser som hevet kvaliteten på den fotballfaglige utøvelsen mange hakk. Med fokus på stopp/pause i spillet der avgjørende elementer skulle påpekes og øves inn, samt god pedagogisk spørrende tilnærming hvor jentene selv fikk sette ord på situasjonen og hva de kanskje kunne ha gjort annerledes, oppnådde Lihagen akkurat det han ville i økta og vi fikk alle se progresjon. Økta som var lagt opp for denne kvelden, fokuserte på at man skulle tørre å utfordre 1 mot 1 for å skape et overtalls-moment ved hjelp av medspillere rundt ballfører. Viktigheten av å skape rom og bevegelse i forhold til medspiller med ball og utnytte mulighet for gjennombrudd. J2004 fant enkelte elementer nytt- og litt uvant i begynnelsen, men etter hvert som økta skred frem gikk ting kjappere og kjappere og flere og flere initiativ ble tatt på egenhånd ut fra ny-tilegnet kunnskap.

Målet med Ungdomsfotballkvelden er å forsterke budskapet rundt verdiene for ungdommene våre, og øke forståelsen for at et sett verdier også har en forpliktende virkemiddelside. Ønsket er at klubbene skal finne sin egenart og gi gode tilbud til alle sine ungdomsspillere, og at "lengst mulig - best mulig" er avhengig av god og differensiert aktivitet på feltet. Lihagen lyktes til det fulle med å nå oss trenere med sitt budskap og alle gikk vi hjem med noe ny balast i ryggsekken til bruk i egen fotballhverdag.

En stor takk til Håkon Lihagen for en lærerik kveld, markørene fra J2004 som gikk inn i oppgavene  med iver og innsats, Teresia Marton og Jostein Engh som gode tilretteleggere, samt alle fremmøtte trenere!



Velkommen til 17.mai-feiring i idrettsparken

Postet av Ottestad IL den 16. Mai 2018

Vi gleder oss til å ta imot Ottestads befolkning til morgendagens 17. mai arrangement her i Ottestad Idrettspark. 

Den nye kunstgressbanen er ikke helt ferdig, men er ryddet, planert, tørrere enn på mange år og i fin stand til arrangementet.

Ottestad Fotballs damelag vil i år stå for serveringen på klubbhuset som i år har enda flere kiosker enn tidligere slik at køene blir kortere. Vi gleder oss også til å servere den nye OIL-burgeren som vi lanserer i samarbeid med Hai catering.

Hipp, hipp hurra og velkommen til Ottestad Idrettspark 17. mai!



Egen OIL-burger lanseres 17. mai

Postet av Ottestad IL den 14. Mai 2018

På selveste 17. mai lanserer Ottestad IL sin egen hamburger, OIL-burgeren. En kjøttfull og velsmakende burger som produseres av Hai for Ottestad IL.

Nå håper vi på fint vær slik at vi slår fjorårets rekord med 200 solgte hamburgere på nasjonaldagen. I år er det A-lag damer i Ottestad IL fotball som har ansvar for serveringen i Ottestad Idrettspark, og det vil bli solgt burgere, brus, is, kaffe og kaker i flere kiosker på og ved klubbhuset.

Velkommen til 17. mai-fest i idrettsparken! 

(For de som er bekymret for at idrettsparken er byggeplass, så kommer det egen info om dette. Det grønne gresset på banen vil ikke være ferdig til 17. mai, men vi legger til rette for en fin feiring likevel:)



Fotballhelg på Hias

Postet av Ottestad IL den 10. Mai 2018

I helgen spiller begge våre A-lag hjemmekamp, velkommen til Hias! A-herrer lørdag kl. 16, A-damer søndag kl. 18.



Tilbud: Catlike Mixino-hjelm til (rulle)ski, sykkel og rulleskøyter

Postet av Ottestad IL den 8. Mai 2018

Vår samarbeidspartner Sykkel og Fritid har et godt tilbud på Catlike Mixino-hjelmer i fine Ottestadfarger. Vi får denne topphjelmen, som bl.a. brukes av det norske skilandslaget for 1800,- kroner. Veiledende pris er 2799,-.

Hjelmen er lett, luftig, enkel å tilpasse ulike hodefasonger og lages helt og holdent hos Catlike i Spania.




Interoptik-bana snart klar!

Postet av Ottestad IL den 3. Mai 2018

Denne positive gjengen hos Interoptik Ottestad har inngått avtale om kjøp av navn på en av våre 5'erbaner i tre år. Veldig viktige inntekter for oss når vi nå investerer i nye fotballbaner i Ottestad Idrettspark. Nå ser vi frem til at våre fotballgutter- og jenter under 10 år skal få spille kamper på både Interoptik-bana og Block Watne-bana gjennom de neste årene!