Trener Arnesen hyller innsatsen etter cupexit

Postet av Ottestad IL - Fotball den 26. Mar 2017


Laget: Vebjørn Strandlie – Henning Lie, Sebastian Solberg, Ruben Krogstad, Håkon Schriwer –Erik Hulleberg, Ole Marius Hansen, Marcus de Flon – Christian Løvås, Mattis Nerheim og Lars Palfi.

Marius Ottestad – for Mattis Nerheim
Gabriel Sjøli – for Christian Løvås
Kristian Aasen – for Ruben Krogstad


I de siste ukene har trenerteamet brukt mye energi og tankevirksomhet på hvordan vi skal demme opp for Gran sine styrker og hvordan vi skal utnytte deres svakheter. Det har vært frem og tilbake i forhold til hvorvidt fokusområdet skulle være på Gran eller oss selv. Vi fikk oss en alvorlig tankevekker sist treningskamp mot Løten. Da klarte vi ikke å gjøre det vi ble enige om på forhånd. Med bakgrunn i dette var det en svært urolig lørdagsformiddag for meg.

Vi visste at Gran var direkte og kom til å søke bakrom så fort muligheten var der. Noe overraskende var det likevel da Gran forsøkte å presse høyt i en slags 4-4-2. Uavhengig av det synes jeg at guttene løste det på en god måte. Jeg kan faktisk ikke erindre at Gran skapte en eneste sjanse i bakrommet vårt. Vi hadde gjort leksa vår. Men sjanser skapte de gjennom kampen. Noen av dem utrolig store. Dog sitter vi litt slukøret igjen. Vi skapte flere sjanser enn Gran. En høyst uoffisiell sjansestatistikk tatt fra en mørk plass bak i pæra mi sier noe sånt som 15-7 i favør Ottestad. Det er for meg helt ubegripelig at det ikke ble scoret et eneste mål i løpet av 120 minutter.

Da pipeblåseren bestemte at dette skulle avgjøres ved hjelp av straffesparkkonkurranse, ble vi skjønt enige benkene i mellom at dette hadde vært en morsom og jevn batalje. Det var ”greit” at det skulle avgjøres på denne måten for begge lag ettersom begge lag produserte mer enn nok sjanser til å ta det hjem før den tid. Ni utagbare straffer og en ikke fullt så utagbar straffe senere, stod Gran igjen som vinnere. Vi var selvfølgelig skuffet. Samtidig var vi fornøyde med prestasjonen vår. Vi var veldig gode i første omgang, samt starten av andre omgang. En dårlig periode av oss, eventuelt en god periode av Gran, midtveis i andre omgang. Vi hang virkelig i tauene og Gran presset oss bakover. Siste 10-15 av ordinær tid løftet vi oss på en bemerkelsesverdig måte og var svært nære å score flere ganger. Etter hvert som tiden ebber ut blir vi mer og mer klar over at dette kommer til å bli avgjort ved tilfeldigheter. En dødball, personlig feil, flipperspill, loddtrekning eller straffer.

Backfirer og Vebjørn fremstod på en helt annen måte enn vi har sett i forberedelsene våre. Glimrende! På midten ble det jobbet utrettelig og vi utrolig mange gunstige brudd som vi dessverre ikke klarte å omsette i mål. Man kan sikkert tenke at det er for dårlig å ikke score når vi skaper så mange sjanser. Jeg velger heller å hylle. Hylle innsatsen. Hylle viljen til å gjøre hverandre gode. Gutta løp så syra spruta ut av øra. Vi levde på en måte opp til min egen lille visjon; Vi skal være et godt lag, fremfor å være et lag med gode spillere.

Til slutt vil jeg ønske Gran lykke til videre i cup og seriespill. En fin gjeng over hele fjøla. Kanskje med unntak av lillebror Berget. For øvrig en god fotballspiller. Ikke fullt så god da han kalte opp to tilskuere med barn ved sin side for f….tryner.

Takk for kampen.


Simen Arnesen



Treneren har ordet: - Det nærmer seg!

Postet av Ottestad IL - Fotball den 24. Mar 2017



Simen Arnesen ble i vinter ansatt som Ottestads nye hovedtrener. 30-åringen som i vinter gikk til innkjøp av fløyte framfor nye fotballsko, får sin første obligatoriske kamp som trener lørdag. Arnesen har selv over 200 A-kamper for Ottestad og har med seg Martin Lintorp og Amund Berge i trenerteamet.

Her deler han sine tanker før NM-kvaliken:

I november 2016 startet jobben med å omstille seg fra å være underdog til å være et lag som mange anser som en av favorittene til å rykke opp. Stammen i laget er videreført og den unge gjengen må sies å være mye av grunnen til at det i det hele tatt var interessant å ta på seg ansvaret som Ottestads A-lagstrener. Vi i teamet ble lovet en ung og treningsvillig gjeng. Og det har vi fått!

Det har vært mange kalde og sene kvelder ved Mjøsas bredder. Endelig skal trening settes ut i praksis, da tellende kamper kommer på løpende bånd fra slutten av april. Den første av mange viktige kamper er allerede på lørdag mot et hardtsatsende Gran fra Hadeland. Gran er en av favorittene i den andre kretsliga- avdelingen og vil gjøre alt de kan for å hindre oss i å komme oss til Ullevaal. Treningene har stort sett vært av god kvalitet og guttene ønsker hele tiden å utvikle seg. En treners drøm! Prestasjonen i treningskampene har vært varierende og er en solid pekepinn på at bunnnivået vårt har vært for lavt og at perioden med toppnivået bør økes slik at de blir lengre. Vi fortsetter å jobbe hele veien for å luke bort feil og å bygge relasjoner oss i mellom.

Det var viktig for oss i teamet å få på plass noen okser blant kalvene. Samtidig var det vel så viktig at det var riktige typer som skulle inn i gruppa. Vi føler at vi har lykkes godt med dette. En legende i klubben er tilbake etter et år hos våre gode naboer på Hjellum. Marius Ottestad tilfører gruppa mye med sin rutine og viser fortsatt at det er nærmest umulig å stoppe han feilvendt i og rundt 16- meteren. Hallvard Kvaal fra Stange har byttet ut marsjstøvler med fotballsko, Erik Hulleberg og Mattis Nerheim er tilbake etter opphold i henholdsvis Oppsal og Ull/Kisa. Videre har Ole Marius Hansen, den gamle ringreven fra Trysil, også funnet veien tilbake til Ottestad. I tillegg har benkpresskameratene Henning Lie, Adrian Hoel og Christian Løvås funnet ut at de kler fargen gult. De tre sistnevnte kommer fra Fart forrige sesong sammen med Ole Marius Hansen.

Vi i teamet gleder oss utrolig til å komme i gang med sesongen og vi håper så mange som mulig kommer for å støtter guttene. Vi ønsker å fremstå som et godt lag fremfor et lag med gode spillere. SA SA SA!

Lørdag 25. mars: Ottestad - Gran, 1700 Hias.

Inngang: 50 kroner (barn gratis)

Følg oss gjerne på Facebook!



Påmelding 2011-årgangen

Postet av Ottestad IL - Fotball den 23. Mar 2017

Vil du være med å spille fotball i Ottestad? Meld deg på her.

http://fotball.ottestadil.no/p/18254/bli-medlem

Vi setter pris på at du som forelder er med som trener eller lagleder. Skriv gjerne dette inn i påmeldingen.

Treningene starter søndag 26. mars kl 17.00 treningene varer ca 1 time.

Alle spillere må ha leggskinn.

Ottestad fotball har avtale med Freske Fraspark på østre torg Hamar.

Baller og annet utstyr stilles til rådighet av klubben


Skriv ut og heng gjerne denne opp på barnehagen: https://www.dropbox.com/s/9tk8erq1wclnqls/VELKOMME...



2 Ottestad-jenter tatt ut til UEFA development tournament!

Postet av Ottestad IL - Fotball den 21. Mar 2017

NFF_large.jpg

To jenter fra klubben er tatt ut til UEFA development tournament i Polen. Jentene skal trene og spille med flagget på brystet fra 4 - 11 april. Det skal blant annet spilles kamper mot Polen, Ukraina og Slovakia. For å si litt om hvor trangt dette nåløyet er, så er det kun 20 jenter fra Norge som er tatt ut til denne samlingen. Vi er kjempestolte av dere Oda Brannstorp og Julie Blakstad!


Klare for NM-kvalik mot Gran

Postet av Ottestad IL - Fotball den 17. Mar 2017


Lørdag 25. mars kommer Gran på besøk til det som blir årets første obligatoriske kamp for A-laget.

Kampen er den første runden i NM-kvaliken, og en av to kvalifiseringsrunder før første runde i cupen.

Selv om det er tre år siden forrige gang Ottestad tok seg til cupens første runde, har det vært en fin cuptradisjon det siste tiåret.

Husk: Ottestad - Gran, lørdag 17.00 på Hias

Cuphistorie

Det er tre år siden sist Ottestad tok seg til 1. runde i NM. Da fikk vi HamKam som motstander og etter jevn batalje i Parken stakk de grønnhvite av med avansementet.

I 2013 fikk vi også en smak på cupen. Da mot Strømmen på Hias. Gjestene fra Romerike med tilholdsted på nivå ble et par knepp for sterke og vant 4-0.

I 2012 kom klubbens største cupopplevelse. I 1. runde kom Brumunddal på besøk. Gjestene fra Sveum spilte da én divisjon over oss og var store favoritter. Men i et drama på en noe sliten matte, avgjorde Øystein Stai i Ottestads favør og sikret avansement.

3. divisjonsklubber i cupens 2. runde hører til sjeldenhetene. Og som et av få 3. divisjonslag (hvis ikke det eneste), var vi garantert Tippeliga-motstand. Og det fikk vi.

For andre gang i historien kom Lillestrøm på besøk. I 1993 endte det med 0-2, så også i 2012. Idrettsparken ble fylt opp av store og små og de fikk se klubbens se et Ottestad-lag med dagens trenere Simen Arnesen og Amund Berge bite fra seg mot Tippeliga-motstand. To scoringer av Frode Kippe sørget for at kanarifuglene slapp å dra hjem i skam. For Ottestad ble det en dag for minnebøkene.

Høydepunktene fra møtet kan du se her!

2011 bød også på cupspenning. 1. divisjonsklubben Nybergsund var motstander. Men Trysil-klubben klarte ikke score i løpet av 90 minutter. I ekstraomgangene kriget de inn seiersmålet.

2010 var HamKam motstander i det som ble en etterlengtet cupfest i Idrettsparken. Daværende Ottestad-trener Tom Jacobsen var "lånt" ut fra HamKam, og holdt seg unna trenerbenken i 90 minutter. Distriktets storebror gjorde som folk forventet og sikret avansement etter 6-0.

#sasasa




Oppstart fotball for 2011-årgangen

Postet av Ottestad IL - Fotball den 15. Mar 2017

Vi starter opp med fotball for 2011-årgangen (både jenter og gutter). Foreldremøte om oppstarten arrangeres torsdag den 23. mars kl 20.00 på HIAS kunstgress i brakkene (Sandvikavegen 136).

Tenk gjerne litt på om du vil være med på din beste tid med barna.

Spillere registreres fortløpende, og informasjon om treningstider legges ut på hjemmesiden.

Ta med alle foreldre i årgangen.

Velkommen!



​Fotballfritidsordning i Ottestad

Postet av Ottestad IL - Fotball den 6. Mar 2017


Fra og med første uken etter påskeferien er fotballfritidsordningen i gang og den er åpen for gutter og jenter født i 2010 til og med 2003. Dette er et fotballtreningstilbud som foregår mandag til fredag rett etter skoletid og før middagstid.

Fotballfritidsordningen ledes av Anders Mortensholm som har både UEFA A-lisens og Mastergrad i coaching fra Norges Idrettshøgskole.

For de ulike kullene tilbys det tre treninger i uken hvor man kan velge å melde seg på en, to eller tre dager i uken. For de aller yngste barna legges treningene til kl. 14:00 og vi setter opp taxi som henter barna på de ulike skolene. For de eldre barna legges treningene til kl. 15:00 slik at barna klarer å komme seg til trening på egenhånd. Treningene foregår på HIAS kunstgressbane i Ottestad.

Pris for å delta på fotballfritidsordningen er som følger:

En trening i uken koster 700 kr per mnd. 775 kr med taxiordning.
To treninger i uken koster 1200 kr per mnd. 1350 kr med taxiordning.
Tre treninger i uken koster 1500 kr per mnd. 1725 kr med taxiordning.

For de ulike kullene tilbys følgende treningstider hvor man kan velge å melde seg på en, to eller tre dager i uken:

J2010, G2010, J2009 og G2009

G2008, G2007 og G2006

Ukedag

Taxihent

Start

Slutt

Ukedag

Taxihent

Start

Slutt

Onsdag

1330

1400

1530

Mandag

1330

1400

1530

Torsdag

1330

1400

1530

Tirsdag

1330

1400

1530

Mandag

1330

1400

1530

Fredag

1330

1400

1530

J2008, J2007 og J2006

J2005, J2004, J2003 + J2006-Hoberg

Ukedag

Taxihent

Start

Slutt

Ukedag

Taxihent

Start

Slutt

Mandag

1330

1400

1530

Tirsdag

ingen

1500

1630

Tirsdag

1330

1400

1530

Torsdag

ingen

1500

1630

Torsdag

1330

1400

1530

Fredag

ingen

1500

1630

G2005, G2004, G2003 + G2006-Hoberg

Ukedag

Taxihent

Start

Slutt

Mandag

ingen

1500

1630

Onsdag

ingen

1500

1630

Fredag

ingen

1500

1630

Velkommen til informasjonsmøte i klubbhuset følgende tider:

  • J2006, J2005, G2006, G2005: torsdag 16.mars kl. 17:30 – 19:00
  • J2004, J2003, G2004, G2003: torsdag 16.mars kl. 19:30 – 21:00
  • J2010, J2009, G2010, G2009: onsdag 22.mars kl. 17:30 – 19:00
  • J2008, J2007, G2008, G2007: onsdag 22.mars kl. 19:30 – 21:00

Påmelding er åpen og gjøres ved å følge denne lenken:https://www.deltager.no/ottestad-ffo Treningene starter opp første uken etter påske.