3-2-seier på Fartbana

Postet av Ottestad IL - Fotball den 29. Mai 2017

SEIER: Christian Løvås sikret tre poeng på tampen borte mot Fart.

Strandlie – Lie, Aasen, Krogstad, Rodvang – Hulleberg, Løkken, De Flon – Hoel, Nerheim, Løvås

Roseth inn for Løkken (45)

Solberg inn for Aasen (45)

Ufacik inn for Nerheim (75)

Hansen inn for Rodvang (83)

Først vil jeg berømme Fart for en godt gjennomført plan. De grep muligheten når de fikk den. De fikk den av oss.

Vi blir utrolig omstendelige. Det snakkes i det vide og det brede om at vi må ha balltempo. Fart legger seg som forventet svært lavt. Vi skaper et knippe gode sjanser i første omgang, men Fart-keeper har grei kontroll. Rodvang kommer rundt på venstrekanten et par ganger uten at det gir uttelling foran kassa. Vi er skuffende sårbare på overganger. Vi ønsker av en eller annen grunn å spille oss igjennom en mur av folk sentralt i banen. Det blir brudd på brudd! Det mest skuffende er at vi ikke er i nærheten i duellspillet. Vi taper samtlige dueller og andreballer i første omgang.

Fart får uttelling da en ball havner i returrommet og Smedbakk Myhre fyrer av et utagbart skudd bak vår sisteskanse.

Denne kvelden får vi smake litt på bunnivået vårt. Jeg er direkte skuffet over hvordan vi fremstår. Vi evner ikke å bryte ned et lag som legger seg lavt. Det mangler engasjement og vi blir stående i posisjoner og bruker ikke det rommet som finnes.

Pausepraten kan ikke gjengis her.

I andre omgang gjør vi et par bytter hvor Løkken og Aasen går ut. Inn kommer Solberg og Roseth og vi legger om til 4-4-2. Fart fikk det straks verre, da stopperne måtte forholde seg til hver sin spiss. I det 57. minutt rager (!) Roseth høyest og skaller ballen i kassa på en utsøkt corner fra De Flon. Vi trykker på og har ballen tilnærmet hele tiden. 2-1 kommer etter en fin stikker fra Roseth. Hoel omsatte pasningen med et hardt skudd under keeper.

Etter et brudd blir en Fart-spiller satt opp en mot en Krogstad som blir noe passiv. Fart spilleren skyter fra rundt 15 meters hold og noe skrå vinkel. Ballen går i mål i Strandlies nærmeste hjørne. Fart får blod på tann og vi mister litt momentum. Vi fortsetter å være omstendelige og bruker alt for lang tid med ball.

Ufacik kommer inn for Nerheim som har slitt med sykdom og er tom for krefter. Samtidig velger vi å legge om til tre bak og setter inn Hansen for Rodvang. Hansen tar umiddelbart tak og gir oss sårt tiltrengt ro med ball. Vi trykker på uten å komme til alt for mange sjanser. Når uret er i ferd med å tikke inn på 90 spilte minutter spiller De Flon en pasning mellom stopper og back som kun en mann på banen hadde kapasitet til å nå. Lie kaster seg inn og får lempet ballen inn mot målet. En for dagen god Fart-keeper har en noe uheldig involvering og klarer kun å vippe ballen i egen tverrligger. Der kommer en for dagen svært anonym Løvås og kriger ballen over streken.

Vi vinner altså helt på tampen mot et hardkjempende lag. Vi skal alltid, alltid glede oss over tre poeng, men etter denne kampen er det faktisk vanskelig. Det er frustrerende å se på hvor lite trøkk og engasjement vi viser. Vi snakker om dette på hver bidige trening. Samtidig er det greit å få en skikkelig vekker og tre poeng. Best på Ottestad var uten tvil Herman Roseth som kommer inn og skaper bevegelse i medspillerne sine.

Vi har hatt en dårlig treningsuke og det er vanskelig å forestille seg at det ikke har noe med prestasjonen å gjøre. Vi takker Fart for kampen og ser fremover mot en god treningsuke og bedre prestasjoner.

// Coach Arnesen

Følg oss på Facebook og Twitter. Vi oppdaterer alle våre kamper underveis! #sasasa



Gledelig 9-0-seier

Postet av Ottestad IL - Fotball den 22. Mai 2017

Foto: Eirik Johansen / HA.

Ottestad – Eidskog 9-0 (5-0)

Strandli – Lie, Aasen, Dybwad Sæbø, Børesønn Schriwer – Hulleberg, De Flon, Løvås – Palfi, Nerheim og Roseth.

  • 1-0 (7 min) Nerheim
  • 2-0 (15 min) Lie
  • 3-0 (29 min) Nerheim
  • 4-0 (40 min) Løkken
  • 5-0 (45 min) Løvås
  • 6-0 (50 min) Lie
  • 7-0 (70 min) De flon
  • 8-0 (74 min) Løvås
  • 9-0 (84 min) Fredriksberg

Første omgang er over og vi leder 5-0. Ikke helt vanlig kost. Spesielt med tanke på at vi ikke er overveldet over egne prestasjoner. Vi ser til tider rufsete ut defensivt uten at Eidskog klarer å skape noe som helst. Vi scorer flere fine mål etter flotte kombinasjoner. Samtidig har vi flere lengre perioder hvor vi ikke klarer å finne roen. Det ser noen ganger ut som om vi tror vi ligger under og at det er under fem minutter igjen.

Pausepraten går på å bevisstgjøre guttene på at vi må bli flinkere til å flytte ball og bein offensivt. Vi løper for hverandre og for at motstander skal måtte ta hensyn til oss. Vi snakker om å roe ned og bruke ballen i større grad, samtidig blir de advart mot å ikke bruke lang tid med ball. Vi forespeiler to alternativer til andre omgang; lite engasjement og balltempo eller masse engasjement og balltempo. Heldigvis går guttene for det siste. Vi gjør en hel del bytter og samtlige utespillere får over 30 minutter i beina.

Les også: Hamar Arbeiderblads sak fra kampen!

Det er en kunst å holde trykk og nivå oppe når det blir flere utskiftninger. Hele troppen skal ha ros for at vi lykkes med dette! De som kommer inn tar tak, og de som er på banen hele kampen er flinke til å kommunisere.

Kafftein Lie ble kåret til dagens Peppes-speller.

Strandli har svært lite å foreta seg. Aasen og Dybwad Sæbø finner etter hvert rytmen og er flinke til å flytte ballen med ålreit tempo. Aasen kroner det hele med en utsøkt assist like før pause. Sæbø er tilbake etter studier og spill for Træff i Romsdal. Gledelig er det også at Løkken fikk nærmere en time med seniorball etter kneskaden som har holdt han ute store deler av oppkjøringen. I tillegg tok Roseth godt vare på muligheten og var tidvis svært aktiv og god. Et skår i gleden at Nerheim, som har sett svært pigg ut i det siste, måtte forlate banen midtveis i første omgang. Han noterte seg for to scoringer før dette. Fredag til uka reiser vi en kort tur oppover vangsåsa for å kjempe om ytterlige poeng.

// Coach Arnesen

Følg oss på Facebook og Twitter. Vi oppdaterer alle våre kamper underveis! #sasasa




STANGEMESTERSKAPET 2017

Postet av Ottestad IL - Fotball den 20. Mai 2017



Dato: 1.-3. september 2017

Sted: Stange Idrettspark

Arrangør: Stange sportsklubb fotball

Kamper

6 år spiller 3er, kampene er 2 x 10 min, og hvert lag får minst 3 kamper

7-10 år spiller 5er, kampene er 2 x 15 min, og hvert lag får minst 3 kamper

11-12 år spiller 7er, kampene er 2 x 20 min, og hvert lag får minst 3 kamper

13-14 år spiller 9er, kampene er 2 x 25 min, kåring av Stangemestere

9er spilles fredag og lørdag, 5er spilles lørdag og 3er og 7er spilles søndag.

Det vil bli premie til alle spillere.



Nyhetsbrev fra NFF

Postet av Ottestad IL - Fotball den 16. Mai 2017


Forenkle hverdagen i klubb
Norges Fotballforbund jobber kontinuerlig med å finne konsepter og tilbud som gjør at klubbene enten kan spare penger eller få muligheten til å tjene mer penger.

Nedenfor kan du lese om fire av disse tiltakene.
Idrettsfrukt
Få 60% rabatt på frukt, grønt, bær, smoothies og juice! Idrettsfrukt er perfekt til trening, i kiosken på cuper og andre arrangementer.

Ved å kjøpe og selge frukt støtter idrettslaget ditt opp om Eat Move Sleep.

Tilbudet gjelder ved kjøp av Bama-produkter i dagligvarebutikk for alle idrettslag som er medlem av Norges fotballforbund
Sov godt før kampen
Thon Sport er vårt spesialtilbud på hotellovernatting som gjelder for lag som er tilknyttet NFF. Thon Hotels er stolt av å være en samarbeidspartner med NFF og ønsker fotballag velkomne til å bo hos oss til gunstige priser.

Vi tilbyr 20-25 % rabatt på overnatting på Thon Hotels, og faste lave priser på konferanser som arrangeres i helgene. Thon Hotels har mer enn 70 hoteller i Norge, og vår prisbelønte frokost er alltid inkludert i prisen når du bor hos oss.

Her er kodene du trenger for å bestille avtalepriser på telefon eller mail:
Firmanavn: Norges Fotballforbund
Kundenummer: TH111421

Synstest fra Synsam
Den forenklede synstesten er gratis for alle som er medlem i Norges Fotballforbund gjennom en norsk fotballklubb - både barn og voksne. Alle lag med ti eller flere spillere som undersøker synet hos oss, får gratis treningsvester og kjegler til trening i gave.

Synstesten inkluderer automatisk styrkemåling av øynene, sjekk av øynenes evne til samarbeide og måling av hvor skarpt du ser. Den lokale Synsam-butikken kan komme til lagets klubbhus for å gjennomføre testen der. Kontakt den lokale Synsam-butikken for å avtale en slik kveld.

Personer under 18 år må ha foresattes samtykke for å gjennomføre testen.

Lotteri og julekalender
Fotball Lotteriet og NFFs julekalender arrangeres i samarbeid med Norges Fotballforbund.

Det er et av landets mest veletablerte og profesjonelt utarbeidede skrapelodd som har eksistert i 26 år. Mer enn tusen av landets fotballklubber har tjent gode penger til klubbkassen ved salg av NFFs skrapelodd og/eller NFFs julekalender.

Lotteriet har salgsperiode fra 1. april til 31. desember hvert år, mens NFFs julekalender har salgsperiode fra 15. oktober til 24. desember hvert år.
© 2017 Norges Fotballforbund


Ekstra dommerkurs

Postet av Ottestad IL - Fotball den 1. Mai 2017

Vi har fått en del henvendelser om et nytt dommerkurs for de som ikke rakk forrige uke. Derfor arrangerer vi ekstra dommerkurs onsdag den 3. mai kl 18.00 på klubbhuset. Er du du 12 år eller eldre eller fyller før sommeren, kan du bli med å kurset. Tok du kurset forrige uke trenger du ikke å ta dette kurset.



Klart for intensivt kampprogram i parken

Postet av Ottestad IL - Fotball den 1. Mai 2017

Så er det klart for vårens store innrykk i idrettsparken. I mai og juni spilles det 158 hjemmekamper. Vi håper på mange tilskuere. Trykk på bildet for å få full oversikt over kamper og kamptidspunkter for alle lagene.

Trykk for oversikt