Kampreferat: Ottestad - Furnes 5-1

Postet av Ottestad IL - Fotball den 25. Feb 2020

SCORET: Trym Gammelmo Moløkken scoret sitt første mål for A-laget mot Furnes.

Ottestad - Furnes 5-1 (2-1)

For tredje strake gang i vinter scoret A-laget fem mål eller mer i en treningskamp.

Og det er bare tre treningskamper som er spilt.

Nabo og divisjonskollega Furnes gjestet Hias mandag kveld. Furnes endte i likhet med oss på 6. plass i fjor. Siden serieslutt har de grønnkledde fått inn flere etablerte spillere deriblant de tidligere juniortrenerne i Ottestad John Anders Rise og Truls Jevne Hagen.

Dødball-mål

Der vi kom fra en treningskamp hvor vi dominerte fra start til slutt, fikk vi tøffere motstand fra første sekund denne mandagen. 

Grunnspillet fløt ikke så bra som ønskelig, selv om vi hadde klart mest ball før pause. Tidvis spiller vi alt for oppjaget. Flere dårlige valg førte til unødvendige balltap. Furnes fikk flere dødballer, men det var de gulkledde som slo til på dødball først.

Marcus de Flon raget høyest på en presis Luca Sveen-corner. 1-0.

Noen minutter senere fikk vi smake egen medisin da nevnte Rise utlignet på samme vis. 

Trym Moløkken ga oss på ny ledelsen da han styrte inn et innlegg fra Lars Palfi. Vi skal være så ærlige å si at Moløkken nok var offside-plassert.

Denne ble kvittert ut like etterpå. Et flott angrep endte med at Moløkken chippet inn 3-1. Denne gangen ble han avblåst, men denne gang så han ut til å være på rett side.

Målkåt de Flon

I 2. omgang er det Furnes som er best fra start. Selv om de grønnkledde styrte, kjemper vi oss tilbake og i en timutters periode er det vi som styrer.

3-1 sitter på en overgang. Det går fort i lengderetningen og Lars Palfi satte 3-1 sikkert. 4-1 satte Marcus de Flon fra distanse etter å ha blitt satt flott opp i mellomrommet.

Furnes eier ballen den siste halvtimen og det mest foregår inne på vår banehalvdel. Vi blir litt for ivrige etter flere mål og sekvensene med ballen i laget blir for korte. Det som derimot er gledelig er at gjestene ikke skaper noen store sjanser selv om de har ballen.

Helt på tampen får vi en 2 vs 1-situasjon. Palfi satte opp innbytter Markus Grubben som satte sitt første mål i gult og svart.

Alt i alt må vi være fornøyde med å slå en divisjonskollega med fire mål. Selv om det var flere ting vi ikke var fornøyde med, må vi nok en gang si oss fornøyde med fem mål.

16 mål på tre treningskamper er meget bra. Vi har angrepet på flere måter og målene har kommet på ulikt vis. Bra.

Det at vi slipper motstanderen til så få sjanser er også svært gledelig. Selv om det ikke føles så bra, har vi tidvis god kontroll selv om ballen er hos motstanderen.

Nå venter to treningsuker før vi skal måle oss mot Kolbu lørdag 7. mars. Det blir siste oppkjøringskamp før NM-kvaliken mot Lillehammer FK søndag 15. mars.

Kampfakta:

Ottestad - Furnes 5-1 (2-1)

Mål: 1-0 Marcus de Flon, 1-1 John Anders Rise, 2-1 Trym Gammelmo Moløkken, 3-1 Lars Palfi, 4-1 Marcus de Flon, 5-1 Markus Grubben Sætermoen.

Følgende spilte: Vebjørn Strandlie - Erik Hulleberg, Martin Snildal, Kristian Aasen, Isak Tørring, Martin Hansson, Truls Brohjem, Luca Sveen, Jonas Løkken, Marcus de Flon, Emil Øverhaug, Lars Palfi, Trym G. Moløkken, Mads Miguel Nylende, Kristian Bessesen, Markus Grubben.0 Kommentar

Målene renner inn i treningskampene

Postet av Ottestad IL - Fotball den 18. Feb 2020

SCORET: Jonas Løkken (t.v) og Luca Sveen scoret begge mot Engerdal.

Ottestad - Engerdal 6-1 (1-0)

Det ble nok en gang målrikt da A-laget spilte sin andre treningskamp for året.

Engerdal var Valentines-daten vår fredag kveld.

Men det spørs om gjestene er enige at daten var vellykket. For guttene våre tok kommandoen fra første sekund og satte kampen i ønsket tempo.

Første byttet kom allerede etter fem minutter da Emil Øverhaug tråkket over. Gjennom de første 45 styrte de gulkledde det meste av det som skjedde, selv om de store farlighetene uteble.

Det som var fint å se var at gjestene ikke slapp til noe som helst. Etter cirka en halvtime ble Engerdal straffet for sine feil. Lars Palfi kom seg til dødlinja og i boksen sto det gule i kø. Jonas Løkken var andremann i køa og bredsidet inn ledermålet.

Dominansen økte bare etter hvilen. Mads Miguel ble felt og Luca Sveen var sikker fra straffemerket.

Midtbanen skulle levere flere mål denne fredagskvelden. Nok en gang sto Palfi for forarbeidet. Alene foran mål var Marcus de Flon sikker. Samme mann satte sitt andre for kvelden noe senere da han scoret med venstrebeinet.

En corner noen minutter før slutt ga en ny scoring. Denne gangen var det junior Isak Tørring som raget høyest i feltet og headet inn sitt første A-lagssmål.

På overtid vartet Engerdal opp med sitt beste angrep for kampen og det endte også med scoring på deres første store sjanse.

Vi rakk å sette enda en scoring på tampen da Luca Sveen fikk vist fram skuddfoten.

Alt i alt en god treningskamp mot en avdelingskollega. Spesielt offensivt har det vært mye bra den siste uka. 11 mål på 180 minutter taler egentlig for seg selv.

Bakover var det mye rusk spesielt mot HamKam. Mot Engerdal var fokuset langt bedre pluss at utfordringene var litt flere mot de grønnhvite.

Takk til dommer Jan Ole Skinnehaugen og Engerdal for kampen!

Følgende spilte mot Engerdal: Vebjørn Strandlie - Markus Grubben, Erik Hulleberg, Isak Tørring, Kristian Aasen, Truls Brohjem, Emil Øverhaug, Luca Sveen, Marcus de Flon, Jonas Løkken, Lars Palfi, Trym Moløkken, Kristian Bessesen, Mads Miguel Nylende.

Mandag er det ny treningskamp på Hias. Da kommer en avdelingskollega på besøk, nemlig Furnes. Kampstart er 20.00.


0 Kommentar

Seier og målbonanza i første treningskamp

Postet av Ottestad IL - Fotball den 11. Feb 2020

FOTO: Robert Kvålshagen, HamKam.

Det ble en aldri så liten målfest da A-laget møtte HamKam-juniorene til årets første treningskamp.

5-4 endte det til slutt etter scoring i kampens siste sekund av debutant Luca Sveen.

Før det hadde tatt litt tid før målene rant inn i begge ender.

Kampens første kommer en drøy halvtime. Jonas Løkken fant Sander Deglum som var sikker alene med keeper. Minutter etterpå svarte gjestene. Det resultatet sto seg til pause.

Ti minutter etter hvilen var nevnte Deglum fram på igjen og skjøt Ottestad i ledelsen. Nok en gang svarte Kamma, denne gangen ved Ottestad-gutten Ole Magnus Kvernvolden.

Etter 65 minutter tok Ottestad ledelsen for tredje gang. Ingen plukket opp comeback-kid Emil Øverhaug i feltet etter et hjørnespark. Fra fem meter stanget han ballen i mål.

Men nok en gang skulle ikke ledelsen vare lenge. Og nok en gang var det en Ottestad-gutt som utlignet for de grønnhvite da Andreas Strandlie fant veien til nettmaskene.

Nå var det på tide at også HamKam fikk smake litt av sine egne. Og det gjorde de da HamKam-gutten Mads Miguel Nylende banket ballen opp i netttaket i sin første kamp i gult. Tre minutter før fulltid svarte gjestene. Nok en gang ved A. Strandlie.

På overtid satte Luca Sveen et frispark direkte i mål. Denne gangen var det ikke igjen noe tid å svare på for Kamma. Dermed endte det 5-4.

Alt i alt en godkjent treningskamp fra vår side. Fem mål skal vi ikke kimse av, samtidig er det ikke bra nok å slippe inn fire.

Alle 17 i kamptroppen fikk bra med spilletid.

Godt var det uansett å komme i gang med kamper, en drøy måned før NM-kvaliken mot Lillehammer.

Allerede fredag er det ny treningskamp på Hias. Da kommer avdelingskollega Engerdal på besøk.

Her kan du lese HamKams referat fra HamKam.

Følgende spilte:
Vebjørn Strandlie, Kasper Okon (a-lagsdebut), Martin Hansson, Markus Grubben, Erik Hulleberg, Isak Tørring, Kristian Aasen, Kristian Bessesen, Truls Brohjem, Luca Sveen, Martin Snildal Nygård, Jonas Løkken, Emil Øverhaug, Lars Palfi, William Karlsen, Sander Deglum, Mads Miguel Nylende.


0 Kommentar

Ny dommeransvarlig

Postet av Ottestad IL - Fotball den 10. Feb 2020

Vi ønsker Ivan Zhukov velkommen som ny dommeransvarlig i OIL fotball!

Ivan er 22 år og kommer fra Vågå, dit han kom flyttende som 11-åring fra Russland. Nå studerer Ivan økonomi på Høgskolen i Innlandet etter å ha blitt ferdig med en bachelor i organisasjon og ledelse på Lillehammer. 

Ivan har vært aktiv dommer siden 2013. Han har vært hoveddommer i 5 divisjon, men har nylig fått prøve seg som dommer i treningskamp for 3. divisjonslag. Han har ambisjoner om å jobbe seg oppover i divisjonene. Ivan fortsetter å dømme for Vågå, men har tilbudt seg å bidra med opplæring og veiledning av klubbdommere i OIL.

Dette sier Ivan selv om sin rolle som dommeransvarlig: «Som dommeransvarlige blir hovedfokuset mitt å vise de unge klubbmedlemmene hva fotballdømming har å by på. Hovedoppgavene vil være å drive opplæring, veilede og være til stede på feltet for klubbens unge dommere. Jeg vil også ha ansvaret for klubbens dommeroppsett.» 0 Kommentar

Spillerutvikler i ungdomsfotballen

Postet av Ottestad IL - Fotball den 7. Feb 2020

Ane Nyløkken Helseth, assistenttrener og spiller på A-lag Damer, har nå i tillegg fått en rolle som spillerutvikler i ungdomsjentefotballen i klubben. Ane startet sin karriere i Ottestad, men gikk allerede som 13-åring til Fart og norsk toppfotball. Ane går nå på idrettsstudie på Høgskolen i Innlandet (Elverum) med fordypning i fotball og trenerrollen. Med Ane får OIL fotball en usedvanlig god og spennende kapasitet! For mer detaljer om spillerutviklerrollen, se spillerutviklerinstruks og presentasjon Ane ga på informasjonsmøtet den 4. februar om dette.


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline