Seier mot Heimdal!

Postet av Leif Jostein Nordli den 18. Sep 2016

Bilde: Leif N. Konsentrert gjeng før kampen!

På det niende forsøket i Trondheim ble det endelig seier!

Heimdal - OIL: 1-2 (0-1). Laget: Vebjørn, Krstoffer, Kristian, Ruben, Magnus, Gabriel, Marcus, Amund, Jonas BN (Jonas L fra 80.min), Lars (Sander D fra 67.min) og Simen (Håkon fra 88.min)

Gule kort: Marcus og Gabriel

0-1: 30 min Amund scorer etter pasning av Lars

0-2: 47 min Simen scorer etter pasning fra Amund

1-2: 53 min Heimdal scorer på corner.

Det var en frisk og opplagt gjeng i garderoben før kampen mot Heimdal lørdag ettermiddag. Vi dro opp fredag kveld og overnattet før kampen, noe som viste seg å være et lurt trekk. Vi var klare til å kjempe hardt for vår første seier i Trondheim på de sesongene jeg har vært trener i OIL.

Kampen startet godt for vår del. Vi fikk til vårt eget spill og så til tider gode ut. Hjemmelaget prøvde seg med en del lange baller, men de hadde vi god kontroll på. Etter hvert begynte vi å produsere store sjanser også. Jonas BN, Lars og Kristoffer hadde alle tre gode skudd som keeper fikk slått til corner. Amund fikk godt med plass på midten, og vi var flere ganger svært nære på å å bryte gjennom. Bakover hadde vi god kontroll på det som kom, men et par cornere var litt skumle. Etter 30 minutter fikk vi lønn for strevet. En ball ble slått opp, Jonas BN og Lars havnet litt i samme duell, og Lars fikk lagt ballen til rette for Amund som dundret ballen i mål. En svært fortjent ledelse. I minuttene etter kjørte vi det ene angrepet etter det andre. Amund tok en avslutning i stedet for å spille Haugen alene med keeper. Lars var nære et par ganger, men en god keeper stod imot. De siste minutene av omgangen kom Heimdal noe mer med, og det ble farlig på et par cornere, men mål ble det ikke. Dermed gikk vi med en svært fortjent ledelse til pause.

Pausepraten var positiv og det var godt med energi i gruppa. Vi var klare på at vi skulle ut og ta tak i andre omgang fra start slik at Heimdal ikke skulle få komme inn i kampen.

Andre omgang startet strålende. Vi fikk til et godt brudd i midtbaneleddet, og Amund slo Simen gjennom på siden. Haugen dro en tunel på siste forsvarer, og satte ballen iskaldt i mål alene med keeper. Pur klasse!!! De neste minuttene var vi enormt nære på å øke ledelsen, men ble for unøyaktig i siste pasning/dribling. Etter 53 minutter ble det på ny spenning i kampen. Nok en corner som vi er svake til å forsvare oss på. Og dermed var det full kamp igjen. Vi var noe bekymret for at det skulle føre til at hjemmelaget fikk et overtak, men gutta ville det annerledes. De neste minuttene fikk vi flere meget gode muligheter, men samhandlingen på siste tredjedel var ikke god nok til at vi fikk til de helt store sjansene. Litt for mange dårlige valg førte til at vi mistet ballen noe enkelt og vi fikk overganger mot oss. Men en fantastisk innstilling og jobbing fra hele laget førte til at vi kontrollerte det defensive bra. Lars byttet med Sander D etter 67 minutter, Jonas L kom inn for Jonas BN etter 80 minutter og til slutt så kom Håkon inn for Simen etter 88 minutter. En helhjertet innsats av alle fjorten som var på banen endte med en herlig seier.

Det var fantastisk deilig å vinne en slik kamp. Midtbanetrioen vår gjorde en strålende jobb, med Amund som den aller beste denne dagen. Med scoring, målgivende og en enorm defensiv innsats bidro Amund sterkt til seieren. Bak var det Ruben som var den fremste denne gangen, men også Magnus begynner nå å vise stabilt nivå etter flere kamper fra start. Det fortsetter å gro godt i OIL, og en slik seier er et flott tilskudd til selvtillitten i troppen. Vi gleder oss til fortsettelsen.

Neste helg kommer Trygg/Lade på besøk på Hias!