Tap mot Trygg/Lade.

Postet av Leif Jostein Nordli den 25. Sep 2016

Bilde: Pål Jacobsen HA fra en tidligere kamp.

Vi kom ned på jorden etter forrige helgs gode prestasjon.

OIL - Trygg/Lade: 1-3 (0-1). Laget: Vebjørn, Sebastian, Kristian (Ivan fra 46.min), Ruben, Magnus, Gabriel, Marcus ( Jonas L fra 85.min), Amund, Jonas BN, Simen (Sander fra 78.min) og Lars.

Gule kort: Simen og Marcus.

0-1: 35. min Trygg/Lade scorer på corner.

1-1: 59. min Marcus scorer etter flott samspill med Simen.

1-2: 66. min Trygg/Lade scorer på et langt innkast.

1-3: 73. min Trygg/Lade scorer på corner.

Vi hadde en klar målsetting om å følge opp den gode prestasjonen mot Heimdal sist helg da vi møtte Trygg/Lade på His lørdag ettermiddag. Kun en endring i lagoppstillingen da Sebastian kom inn for Kristoffer som har spilt sin siste kamp for OIL i denne omgang da han nå reiser i millitæret. Utgangspunktet for kampen var den samme som sist, og vi ønsket å opprettholde det gode kollektive spillet.

Oppvarmingen før denne kampen var av den mindre gode sorten. Spillerne var ikke på og det så tungt og tregt ut. Vi prøvde å få vekket spillerne i garderoben før kampen startet. Det viste seg tilig at det klarte vi ikke. Vi startet utrolig passivt, og vi jobbet mye en og en. Trygg/Lade besto av mange fysisk sterke og rutinerte spillere. Selv om bortelaget hadde mye ball, så skapte de svært lite. Vi klarte å rydde unna, og det som kom gjennom tok Vebjørn seg greit av. Vi fikk to store muligheter i løpet av omgangen. Den første var et innlegg som Jonas BN styrte over mål fra seks meter. Den andre var på en strålende overgang der vi kom fire mot en, men et elendig valg gjorde at muligheten for ledelse forsvant. Der burde vi tatt ledelsen! Trygg/Lade hadde flere farlige dødballer som vi slet en del med. Og det var på en slik dødball at de tok ledelsen. En corner ble headet ut i feltet, avslutningen gikk i tverrligger og ned. I følge linjemann var ballen over streken selv om den spratt langt ut igjen. Dermed ledet bortelaget helt fortjent til pause.

I pausen endret vi litt på formasjonen da vi i store deler av første omgang fikk for stor strekk i laget. Samtidig var vi enige om at vi måtte løpe mer, og bedre sammen. Kristian gikk ut i pausen, og Ivan kom inn til sin debut for OIL.

Andre omgang startet på verst tenkelig måte. Kun ett minutt var gått da bortelaget fikk straffe. Men en god redning fra Vebjørn holdt oss inne i kampen. Etter dette kom vi bedre med, og vi fikk tatt mer tak i ballen. Dette førte til mer selvtillit inn i laget, og vi kom høyere i banen med hele laget. Etter 59 minutter fikk vi lønn for strevet. Marcus ble spilt fri i mellomrommet, han slo opp på Simen som la ballen igjen på 17 meter. Macus plasserte ballen høyt i hjørnet bak en sjanseløs keeper. Et strålende angrep og en like god avslutning av Marcus. Trygg/Lade ble litt rystet av dette og tre minutter senere ble Simen spilt alene gjennom. Han spilte ballen forbi keeper, ble felt og dommeren blåste for straffe, trodde alle. Men den samme linjemannen som dømte mål i første omgang mente nå at Simen filmet. Simen hadde åpent mål og kunne satt ballen i det tomme målet.... I stede for straffespark, og muligens ledelse endte det opp med gult kort og frustrasjon. Dette benyttet bortelaget seg av, og noen minutter senere tok de ledelsen da et langt innkast, og to tapte hodedueller senere endte ballen i mål. Syv minutter senere økte de ledelsen på nok en corner der vi mister markeringen. Vi prøvde mot slutten å komme tilbake, men det ble med et par avslutninger av Jonas BN uten tellende resultat.

Denne kampen var et klart steg i feil retning i forhold til forrige helg. Spesielt var første omgang svak. Vi blir ikke gode når kampene handler om fysikk. Lange baller, mange tapte dueller og svake i gjenvinning var melodien i første omgang. Det ble langt bedre i andre, selv om vi fortsatt har mye å gå på. Og så har vi heller ikke marginene med oss. To avgjørende situasjoner går mot oss, det er godt mulig at den første var riktig, men den andre var skivebom. Men det er slike ting som hører med i idretten vår. Det er sjarmen på godt og vondt!!!!

Vi svelger skuffelsen, kjører på med ei ny treningsuke og går for ny læring når Eidsvold Turn kommer på besøk neste lørdag.