Eidsvold Turn ble for sterke.

Postet av Leif Jostein Nordli den 2. Okt 2016

Vi holdt godt følge i en omgang, men Eidsvold Turn ble for sterke for vårt unge mannskap.

OIL - Eidsvold Turn: 0-5 (0-1). Laget: Vebjørn (Kim Frode fra 84.min), Sander F, Sebastian, Ruben (Håkon fra 63.min), Magnus, Gabriel, Jonas L (Herman fra 70.min), Amund, Sander D (Motaz fra 80.min), Jonas BN og Lars.

Ingen kort.

0-1: 27.min De scorer på frispark.

0-2: 55.min Vi scorer selvmål på corner.

0-3: 59.min De setter en straffe i mål.

0-4: 73.min En grov ballmiss og de kommer alene gjennom og scorer.

0-5: 78.min De spiller seg gjennom og scorer.

Avdelingsvinner Eidsvold Turn kom på besøk lørdag ettermiddag. Et Eidsvold lag som ikke har vært så dominerende i høst som de var i vår, og vi hadde et ønske om å gi dem kamp. Vi manglet flere spillere i troppen, og stilte med kun to seniorspillere fra start. Vi ønsket å bruke kampen som læring, og som et steg på veien i den videre utviklingen. Sander F og Sebastian gikk inn i nye roller i forsvaret, og vi var spente på hvordan dette ville fungere. Eidsvold Turn startet med et yngre lag en normalt, men hadde med seg mye ruine på benken som de kunne bruke hvis det ble behov.

Kampen startet nølende fra vår side. Vi ble litt løpende mellom de første minuttene uten at bortelaget kom til sjanser. Etter hvert kom vi bedre med, og vi hadde et par gode forsøk, men ble avblåst for offside begge ganger. Eidsvold Turn klarte ikke å skape noen sjanser de første 25 minuttene, og vi jobbet meget godt sammen som lag. Etter tjue minutter fikk vi kampens første store sjanse. Jonas BN ble spilt gjennom, men keeperen kom fint ut og avverget med et nødskrik. Der kunne vi tatt ledelsen. Unggutta fortsatte å jobbe hardt, og vi var flere ganger nære på å komme til brukbare muligheter. Etter 27 minutter tok bortelaget ledelsen. Et noe unødvendig frispark fra 18 meter ble satt i mål uten at Vebjørn fikk gjort så mye med det. Noen minutter etter fikk de nok en stor sjanse, men Sebastian ofret seg og klarte å blokkere skuddet for nærmest åpent mål. De siste ti minuttene av omgangen var jevne, og ingen av lagene klarte å skape de største sjansene. Dermed 1-0 til Eidsvold Turn til pause.

Vi var godt fornøyd med prestasjonen i første omgang. Vi flyttet beina godt, og hadde en god del eget spill. Forsvaret fungerte meget bra, og vi så gode ut. Eidsvold Turn tok ut to av sine mindre rutinerte spillere i pausen og satte inn toppscorer Økland samt rutinerte Kristengård.

Andre omgang startet mindre bra for oss. Det var tydelig at bortelaget hadde fått inn mer kvalitet i laget, og vi slet med å få låne ballen. De fikk en stor sjanse, men Vebjørn hadde en meget god redning. Det skulle likevel ikke ta lang tid før bortelaget økte ledelsen. Sander D var uheldig og satte ballen i eget mål på corner. Kun fire minutter senere fikk Eidsvold Turn et noe billig straffespark. De økte ledelsen selv om Vebjørn var nære på å redde. Like etter måtte Ruben gi seg med skade, og Håkon kom inn. Resten av kampen styrte Eidsvold Turn og økte ledelsen to ganger etter at vi ikke var gode nok. Herman, Motaz og Kim Frode (30 år lørdag) kom inn for Jonas L, Sander og Vebjørn. Dermed ble det et klart tap og en fortjent seier til bortelaget.

Hva sitter vi så igjen med etter denne kampen. Vi tar med oss første omgang der vi er fullt på høyde med Eidsvold Turn. Sebastian og Sander F klarte seg meget godt i nye roller. Når Eidsvold Turn bytter inn sine rutinerte spillere, så er de på et nivå vi enda ikke behersker. Med en snittalder i laget på under 19 år er det mye å bygge videre på. Vi lærer litt for hver gang, og ingen av gutta "flykter" unna når det går tungt. Vi mangler noe kvalitet, men fremfor alt mangler vi rutine i slike type kamper. Dette ser vi aller mest på defensive dødballer. De tre første målene i dag er på dødballer, og bortelaget skaper lite i åpent spill. I første omgang klarer vi å flytte beina fort, og vi har også et eget spill. Vi sliter en del med kommunikasjonen i laget, men dette kommer med læring og erfaring. Innstillingen og innsatsen er det ingenting å si på, og jeg er overbevist om at vi blir litt bedre for hver uke.

Neste helg reiser vi på årets siste tur til Trondheim da vi skal møte Kattem.