Uavgjort i seriepremieren.

Postet av Leif Jostein Nordli den 10. Apr 2016

Det ble en jevn kamp da vi tok imot Redalen til første kamp i 3.div lørdag ettermiddag.

OIL-Redalen: 1-1 (0-0). Laget: Kim Frode, Kristian, Ruben, Jonas KB, Håkon (Magnus fra 82.min), Jonas L, Marcus, Sivert, Jonas BN, Simen og Lars.

1-0: 47.min Simen header ballen i mål etter flott innlegg fra Jonas L.

1-1: 55.min Litt frem og tilbake i feltet ender med at Redalen scorer.

Gult kort: Marcus.

Dagens Peppes-spiller: Jonas KB.

Endelig var tiden kommet for å kjempe om poeng igjen etter en lang vinter. Redalen er nyopprykket, men har et lag med mange spillere med erfaring på høyere nivå, og mot vårt unge lag var det mange som mente at de var klare favoritter. Vi hadde noen forfall til kampen, men var likevel klare på at vi hadde lyst på tre poeng. Dessverre måtte Vebjørn gi seg under oppvarmingen med skade, men Kim Frode var klar til å steppe inn.

Kampen startet litt rotete for vår del. Vi hadde utfordringer i forhold til å komme i gang med spillet, og gjorde noen feil det første kvarteret uten at Redalen var i nærheten av å skape noen sjanser på det. Etter hvert vokste vi inn i kampen og trykket bortelaget bakover. Vi kom også til noen sjanser, og Simen var nære på et par ganger. Vi fikk en del dødballer, men ble for upresise til at vi klarte å skape de største sjansene. Redalen skapte ikke en eneste sjanse i første omgang, og de siste femten minuttene dominerte vi mye uten at vi klarte å omsette dette overtaket til scoringer.

Pausepraten var god og konstruktiv. Vi ønsket i enda større grad å få balltempo og presisjon i pasningsspillet, og det å holde laget samlet var viktig. Vi var sterke i troen på at vi kunne vinne denne kampen.

Andre omgang startet på best mulig måte. Jonas L slo et fint innlegg som Simen stusset i lengste kryss. Kun to minutter hadde gått, og vi fikk den uttellingen og starten på omgangen vi ønsket. Vi fortsatte å styre spillet, og var svært nære ved et par anledninger til å øke ledelsen. Dessverre for oss så utlignet Redalen på noe som i utgangspunktet ikke var noen sjanse. Vi fikk ikke bort ballen, og en Redalenspiller fikk satt ballen enkelt i mål. Dette var en skikkelig kalddusj, og vi var nå spente på hvordan dette ville virke inn på laget. Gutta brettet opp ermene og jobbet knallhardt videre. Vi fortsatte å være det førende laget, men de største sjansene uteble. Etter hvert ble vi slitne, og Redalen tok mer over spillet. De fikk en bra sjanse på et skudd, men Kim Frode fikk slått den ut til corner. Ti minutter før slutt fikk vi muligheten da Lars ble spilt gjennom. Hardt presset var han nære på å komme seg forbi keeper, men mål ble det ikke. Helt på slutten var det Jonas BN som fikk muligheten, men avslutningen havnet oppe på nettaket i stedet for i mål. Vi hang veldig i tauene de siste fem minuttene, men heroisk innsats av våre unge gutter gjorde at det ble poengdeling.

Umiddelbart etter kampen var jeg skuffet over at det ikke ble tre poeng. Vi skapte fem-seks gode sjanser, mens Redalen hadde èn i tillegg til målet. Slikt sett skulle vi gjerne ha vunnet. Men etter å ha fått kampen litt på avstand, så ser jeg at vi gjør en meget god prestasjon ut fra forutsetningene. Vi har en midtbane med unge gutter som aldri har spilt sammen før, de jobber enormt. Yngstemann, Jonas L viser at det er mye å bygge videre på. Marcus og Sivert løp enormt og gjorde en fantastisk jobb for laget. Forsvarsfireren sto godt imot og lot ikke Redalen komme til noe som helst. Også de tre på topp gjorde en flott jobb. Mange meter ble løpt, og vi skapte sjanser. Vi scoret et fint mål og det var til tider gode tendenser. Dette lover godt for fortsettelsen.

Neste lørdag er det Faaberg som venter på Jorekstad!