Det holdt ikke med én god omgang lørdag!

Postet av Leif Jostein Nordli den 29. Mai 2016

Vi var gode i første omgang hjemme mot Heimdal lørdag ettermiddag på Hias. Men bortelaget kom sterkt tilbake etter pause og sikret seg alle tre poengene.

OIL - Heimdal: 1-3 (!-0). Laget: Vebjørn, Kristian (Gabriel fra 80.min), Espen, Sivert, Håkon, Martin, Marcus, Jonas L (Adrian fra 54.min), Kristoffer (Sander fra 67.min), Simen og Ørjan.

Gult kort: Sivert

Dagens Peppes-spiller: Marcus

1-0: 23.min Simen scorer alene med keeper etter flott pasning fra Marcus

1-1: 48.min Heimdal scorer på corner

1-2: 63.min De setter ballen i hjørnet fra 14 meter

1-3: 80.min De spiller seg gjennom og scorer sikkert.

Inngangen til dagens kamp var ikke den beste. Vi sliter med store skadeproblemer, og hadde mange mann ute. Det betydde at vi i denne kampen kun hadde tre spillere som holder senioralder tilgjengelig. Likevel var vi sterke i troen på at hvis vi kunne stå sammen, kjempe sammen, og være gode i begge boksene, så kunne vi vinne kampen mot laget plassert som nummer tre på tabellen før denne runden. I tillegg var dette en mulighet for flere av våre unge spillere til å få erfaring på dette nivået. Gledelig var det også at våre to unge guttespillere var tilbake etter skader og sykdom.

Kampen startet godt for vår del. Vi lå godt samlet i formasjonen og jobbet godt for hverandre. Bortelaget hadde i starten en del ball uten at de klarte å gjøre noe mer ut av det. Etter hvert fikk vi flyt i spillet, og begynte å nærme oss målsjanser. Første muligheten fikk Simen etter seks minutter, men avslutningen ble for svak. Etter hvert styrte vi det aller meste, og Heimdal hadde mer enn nok med å slå bort ballen. Simen fikk nok en stor sjanse, men headingen ville dessverre ikke gå i mål. Vi fortsatte å kjøre på og etter 23 minutter tok vi ledelsen. Marcus spilte Simen nydelig fri alene med keeper og der var Haugen sikkerheten selv. Vi ledet svært fortjent. Like etter fikk Simen en ny mulighet alene med keeper etter at Jonas L spilte han elegant fri. Denne gangen gikk bortelagets keeper seirende ut av duellen. Vi fortsatte å kjøre kampen, men kom ikke til de aller største sjansene. Mot slutten av omgangen kom Heimdal mer med i kampen uten at de klarte å skape det helt store. Vi ble litt slitne mot slutten av omgangen, og begynte å gjøre en del feil som førte til at vi mistet rytmen i spillet vårt. Vi gikk til pause med en svært fortjent ledelse, og den kunne/burde vært på minst ett mål til. Likevel hadde det vært en svært godt gjennomført første omgang fra vår side.

Pausepraten gikk mest på å få spillerne tilbake på det nivået vi hadde vært i store deler av første omgang. Martin som debuterte fra start av i dag skulle ta mer del i det oppbyggende spillet. Vi skulle også være på fra start og ikke slippe Heimdal inn i kampen.

Andre omgang startet litt som den første sluttet. Vi hang ikke helt sammen og bortelaget styrte spillet. Det gikk ikke mer enn tre minutter før de utlignet. En svært dårlig jobb ble gjort på corner, og de satte ballen upresset kontant i mål. Dette var et slag i trynet på våre unge gutter. Løkken måtte ut etter 54 minutter og Adrian kom inn. Vi fortsatte å slite med eget spill, og ble veldig unøyaktige med ball. Heimdal hadde hevet nivået sitt et par hakk og styrte det meste. Etter 63 minutter tok de ledelsen i kampen. En svak avklaring førte til at de fikk spille seg gjennom, og avslutningen satt i hjørnet bak en sjanseløs keeper. Etter 67 minutter kom Sander inn for Kristoffer. Heimdal fortsatte å styre kampen, men gutta ga aldri opp. For oss ble det mye én og én og mye nesten. Etter 75 minutter fikk vi en gylden mulighet til å utligne. Simen overrasket keeper, og ballen havnet til Sander som hadde åpent mål. Dessverre ble treffet på ballen for dårlig og Heimdal fikk avklart. Etter 80 minutter ble kampen avgjort. De spilte seg gjennom og avslutningen satt i nettet. Gabriel kom inn for Kristian og vi la om formasjonen for å prøve å komme tilbake i kampen. De siste ti minuttene av kampen var jevne. Heimdal hadde et frispark i stanga, ut over det var det lite store sjanser. Dermed tok Heimdal med seg alle tre poengene hjem til Trondheim.

Hva sitter vi så igjen med etter denne kampen? En meget godt gjennomført første omgang. Unggutta viste at det bor mye i dem. Det er mye å bygge videre på, og med god trening i tiden fremover vil mange av disse prege fotballen i Ottestad i årene som kommer. Det var en svært skuffet gjeng i garderoben etter kampen. Det er slik det skal være. Vi liker ikke å tape. Vi skal ta med oss at Heimdal var svært effektive i denne kampen. De scoret på de to første sjansene sine. De skapte ikke mer enn fem-seks sjanser og det er mer enn godkjent. Vi ble hardt straffet for de feilene vi gjorde, men det handler også litt om ferdigheter.

Vi er fortsatt sterke i troen på at vi kan vinne kamper og ta mange poeng. Neste mulighet er neste lørdag i Trondheim mot Trygg/Lade.