Endelig seier.

Postet av Leif Jostein Nordli den 18. Jun 2016

Bilde: Pål Jacobsen HA.

Deilig å kjenne på det å vinne en fotballkamp igjen!

OIL - Kattem: 5-2 (0-1). Laget: Vebjørn, Sivert, Jonas KB, Håkon, Gabriel (Ørjan Aa fra 76.min), Marcus, Jonatan, Kristoffer, Jonas BN (Sander F fra 66.min) og Magnus (Sander D fra 60.min.

0-1: 37.min Kattem scorer på corner.

1-1: 62.min Jonatan scorer etter fantastisk forarbeid av Kristoffer.

2-1: 63 min Marcus scorer alene med keeper.

2-2: 69 min Svakt forsvarsspill av oss førte til scoring.

3-2: 84 min Sander F brasser corneren fra Jonas KB i mål.

4-2: 89 min Sander D drar av to mann og setter ballen i tomt mål.

5-2: 94 min Kristoffer satte ballen i mål etter retur fra stanga av Sander F.

Ny kamp og nye muligheter foran dagens kamp mot Kattem. Vi følte selv at det var på tide å vinne en kamp igjen etter lang tid uten seier. Vi hadde flere spillere ute, og nok en gang var det nye unge spillere som fikk sjansen. Kattem lå poenget bak oss på tabellen, og vi ønsket veldig gjerne å få en luke til dem og se oppover på tabellen.

Kampen startet jevnt. Det var mye kjemping og lite fint spill. Begge lag var unøyaktige i pasningsspillet og det førte til mange brudd. Ingen av lagene klarte de første minuttene å skape sjanser. Etter hvert fikk vi litt trøkk på dem, men vi klarte ikke å skape de store sjansene. Valgene og presisjonen på siste tredjedel satt dårlig. Gutta jobbet hardt, men den store spillemessige flyten fikk vi ikke. Vi ble også for smale offensivt slik at vi ikke kom rundt på sidene. Etter hvert kom Kattem mer med, og de hadde noen gode dødballer som vi slet litt med. Etter 37 minutter tok de ledelsen etter en corner. En spiller fikk heade ballen i mål fra fem meter. Der var vi for snille! De siste minuttene av omgangen var svake av oss. Vi skapte lite, var nummer to på alle baller, men bortelaget skapte lite. Dermed ledet bortelaget greit nok til pause.

Vi benyttet pausen godt, og fikk justert noe på spillerne fremover på banen. I tillegg måtte vi opp med de individuelle ferdighetene i pasninger og mottak. Innsatsen var det ingenting å si på i første omgang.

Andre omgang startet som den første med et lite overtak til oss. Vi fikk litt trøkk på Kattem, men de forsvarte seg bra. Etter 60 minutter gikk Magnus ut og inn kom Sander D. I minuttene etter begynte vi å se bedre ut, og Kattem hang ikke lenger like godt sammen defensivt. Etter 62 minutter utlignet vi. Kristoffer vant ballen på egen halvdel og satte fart forbi en motspiller. Han spilte fri Jonatan foran mål, og avslutningen satt i nota. God prestasjon! Kun minuttet etter tok vi ledelsen. Marcus jobbet godt og vant ballen høyt i banen, og alene med keeper gjorde han ingen feil. På ett minutt hadde vi snudd kampen. Dette ga oss enormt med energi, og vi kjørte kampen. Jonas BN måtte gi seg og Sander F kom inn på kanten. Men på nok en dødball hang vi ikke helt med, og en Kattem spiller fikk komme alene med Vebjørn og satte ballen sikkert i mål. En kalddusj for vårt unge lag. Vi var spente på hvordan gutta responderte på dette. Gutta fortsatte å jobbe, men bortelaget ville også ha med seg noe fra kampen. Vi fikk et par muligheter, men ballen ville ikke inn. Ørjan Aa kom inn for Gabriel etter 76 minutter. Det så ut til at det kunne ende med poengdeling, men unggutta ville det annerledes. Etter 84 minutter fikk vi corner. Den presise corneren fra Jonas KB brasset like godt Sander F i mål, hans første i 3.div. Dermed gikk vi på ny i ledelsen. Kattem kjørte hardt på lange baller og dødballer, men vi holdt unna. Etter 89 minutter ble kampen avgjort. Sander D stjal ballen fra en forsvarer, dro seg elegant fri fra keeper og satte ballen rolig i mål. En strålende prestasjon av 15 åringen! Gutta ville ha mer, og unge Fredriksberg var ikke ferdig. Fire minutter på overtid dro han av backen sin, avsluttet i stanga, og på returen var Kristoffer nådeløs. Dermed var tre kjærkomne poeng og en god dose med påfyll av energi og selvtillit i boks.

Det var ekstremt deilig å få kjenne på seier igjen. Det å oppleve medgang gir energi til vårt unge lag. I dag hadde vi kun to mann over tjue år, og det er strålende at vi kan prestere på dette nivået med denne gjengen. Alle spillerne jobber og sliter, vi får ikke til det vi prøver på i deler av kampen, men de gir ikke opp. Kojedal viser at han er viktig for laget med sin rutine i forsvaret, og Jonatan tok etter hvert ansvar på midten. Det er godt å se at Gabriel også viser seg fra sin beste side. Herlig å se Sander og Sander komme inn og avgjøre kampen. Det gror godt, og vi skal jobbe hardt videre.