Seier mot Grue i NM-Kval

Postet av Leif Jostein Nordli den 17. Mar 2016

Grue - OIL: 1-4 (0-4) Laget: Vebjørn, Kristian, Ruben (Sivert fra 74.min), Jonas KB, Håkon, Jonatan, Marcus (Gabriel fra 82.min), Amund, Jonas BN, Simen, Sander (Espen fra 68.min).

Gult kort: Marcus

0-1: 2.min Håkon scorer etter god corner fra Jonas BN.

0-2: 28.min Simen scorer alene med keeper etter flott samspill med Marcus.

0-3: 40.min Amund scorer alene med keeper etter pasning fra Sander.

0-4: 44.min Jonas BN scorer etter et innlegg fra Håkon, som Sander stusser ned til JBN.

1-4: 62.min En feilpasning bak førte etter hvert til at de kom alene med Vebjørn og scoret sikkert.

Onsdag kveld startet årets sesong med bortekamp mot Grue i første kvalifiseringsrunde til NM. Både vi og Grue har skiftet ut mange spillere foran årets sesong, og det var to unge lag som møttes på Grue stadion.

Vi har satt oss som mål at vi ønsker å nå første ordinære runde i NM, og da måtte Grue slås. Lars, Bugge og Ørjan var ute med sykdom og skader til denne kampen. Det var flere spillere som fikk muligheten til å debutere i OIL drakta denne kvelden. Kristian, Marcus, Sander og Espen fikk alle sine første obligatoriske minutter i gult og svart. Vi hadde en god opplevelse fra treningskampen mot Toten friskt i minne, og ønsket å fortsette den gode trenden fra den kampen.

Vi startet kampen meget bra, og kjørte over Grue fra start. Vi trengte ikke mer enn to minutter på å ta ledelsen. En god corner fra Jonas BN havnet hos Håkon som kranglet ballen i mål. Deilig med scoring tidlig i kampen. Vi fortsatte å kjøre kampen selv om vi slet en del med underlaget på Grue stadion. Det var mye trøkk, og vi kom til flere gode sjanser uten at vi klarte å sette dem. Grue hadde lite å by på, og bortsett fra et par dødballer skapte de ingenting. Det solide presset måtte før eller senere føre til flere scoringer. Etter 28 minutter økte vi ledelsen da Marcus og Simen kombinerte fint, og Haugen alene med keeper gjorde ingen feil. De siste femten minuttene av omgangen var vi svært gode. Vi kjørte opp det ene angrepet etter det andre, men vi fikk ikke uttelling før uret passerte 40 minutter. Amund ble spilt fri av Sander, og alene med keeper satte han ballen sikkert i hjørnet. Rett før pause var det Jonas BN sin tur til å score sitt første mål på A-laget. Håkon ble spilt opp på kanten, innlegget ble stusset videre av Sander til Jonas som på halv volley satte ballen i hjørnet. Dermed hadde vi avgjort kampen før pause.

Pausepraten var god og konstruktiv. Vi hadde avgjort kampen, men vi skulle bruke andre omgang til å jobbe med relasjoner, fysikk og omstilling. Vi ønsket ikke å slippe oss ned slik at andre omgang ble en dårlig opplevelse.

Vi startet andre omgang slik vi avsluttet første. Vi var det førende laget og kom til flere brukbare muligheter. Vi ble litt for unøyaktige på siste tredjedelen til at vi kom til de helt enorme sjansene. Gruespillerne hadde lagt igjen respekten i garderoben og kom ut i hundre. Med knallhard jobbing fra begge lag ble det ikke det helt store finspillet, men masse dueller og mange balltap på begge sider. Etter 62 minutter reduserte Grue. Vi ble satt under press, og en avklaring havnet gunstig til en Gruespiller. Det endte med at spissen kom alene med Vebjørn og scoret sikkert. Grue fikk påfyll av ny energi, men vi tok oss greit av den stormen som kom. De siste tjue minuttene har vi mange muligheter til å score flere mål, men det sviktet litt i samhandlingen på siste tredjedelen og dermed endte kampen med en solid 4-1 seier.

Vi gjennomfører kampen på en meget god måte. Avansementet til andre kvalifiseringsrunde til NM var i boks. På et vanskelig underlag på Grue stadion så synes jeg vi tidvis spiller god fotball. Spesielt siste tjue av første omgang. Vi jobber sammen knallhardt som lag, og krydrer dette med gode enkeltmannsprestasjoner. Samtlige som var ute på banen var lojale til kampplanen, og vi viser disiplin, moral og samhold. Dette er det mye å bygge videre på. Jeg synes samtlige spillere gjør en god kamp, og dette lover godt for fremtiden. Vil også berømme Gruespillerne for den moralen de viste i andre omgang. Mange lag ville klappet sammen og gitt opp på 0-4 til pause. Men det kom en gjeng unge gutter ut etter pause med en vilje og en løpsstyrke det står respekt av.

Det blir spennende å se hvem vi får i neste runde!