Ny gratiskamp på Briskeby

Postet av Ottestad IL - Fotball den 23. Okt 2021


HamKam inviterer alle spillere, trenere, foreldre og lagledere i Ottestad fotball til kampen mot Ranheim klokken 15.00 søndag.

Påmelding via lagleder. Eller kontakt Bjarne@ottestadil.no direkte.

Lagleder/trener for hvert lag melder antall til Bjarne@Ottestadil.no innen klokken 10.00 søndag.

Oppmøte klokken 14.30 i Fredvang Alle (samme som sist).

Det blir et separat felt på Briskeby hvor Ottestad vil sitte.HamKam inviterer til toppkamp på Briskeby

Postet av Ottestad IL - Fotball den 25. Sep 2021

HamKam inviterer alle spillere, trenere og lagledere i Ottestad fotball til toppkampen mot Jerv klokken 18.00 søndag.

Lagleder/trener for hvert lag melder antall til Bjarne@Ottestadil.no innen klokken 10.00 søndag.

Oppmøte klokken 17.30 i Fredvang Alle i Ottestad-overdel. Ottestad-tøy er din inngangsbillett.

Det blir et separat felt på Briskeby hvor Ottestad vil sitte.

Foreldre som ønsker å være med må kjøpe billett selv.


Spørsmål?
Bjarne Kise - 900 43 814
Vi ønsker oss flere jenter på fotballskolen!

Postet av Ottestad IL - Fotball den 12. Jul 2021

Er det flere jenter i alderen 7-12 år som vil være med på fotballskole siste uka i skoleferien? Vi har plass til noen til, og vil gjerne fylle opp jentegruppene.

På fotballskolen blir det lek og moro med ball, og vi har unge instruktører – både jenter og gutter –som skaper trygghet og god stemning i alle spillergruppene. I samarbeid med erfarne voksne som veileder og bistår. I år blir det oppvarming med Spenst Ottestad, sol-quiz, intervjuer, musikk og moro over speakeranlegget, smøremat og grilling, og vi gjentar suksessen med vanning av deltakerne hvis det varme været slår til som bestilt.

Her kan du lese mer om fotballskolen: http://fotball.ottestadil.no/p/18253/fotballskole

Påmelding sendes på epost til mari@ottestadil.no, husk å oppgi fullt navn, kjønn, fødselsår og mobil/epost til foresatte.

Foto Ottestad IL/ StangeavisaA-laget endelig i gang for fullt igjen

Postet av Ottestad IL - Fotball den 6. Jul 2021

TILBAKE: Ottestad-guttene Ole Magnus Kvernvolden (t.v) og Andreas Strandlie er tilbake i moderklubben etter sitt opphold på Briskeby. 

Mars 2020 var sist A-laget spilte en treningskamp. I juni kom endelig gladnyheten fra regjeringen. I gjen kunne man trene som normalt.

Med oppheving kom også muligheten for treningskamper og kretsen har i tillegg kommet med oppsettet for høstsesongen. For vårt A-laget var det kjærkomne nyheter. 

Endelig har vi fått gjennomført noen ordentlige treningsuker i tillegg til en treningskamp. Den ble spilt torsdag 1. juli. Reinsvoll som skulle vært vår motstander i serieåpningen 2020 kom på besøk til Parken. 

Seier mot Reinsvoll

Det var en spent gjeng som endelig fikk tatt på seg drakt igjen. Som forventet bar de første minuttene preg av at det var godt over et år siden forrige gang. Reinsvoll som hadde en kamp i beina fra søndagen før kom klart best i gang. For oss var det rotete, lite struktur og ro som preget åpningsminuttene. Heldigvis sto vi godt i mot. Reinsvoll fikk aldri notert seg i målprotokollen. 

Da vi endelig fikk roet spillet litt kom også scoringen. Martin Snildal Nygård fant William Karlsen i bakrommet. Vingen dunket til på halvolley og smalt ballen inn i nettmaskene. En meget fin scoring. Vi var effektive. Noen minutter senere har vi fått trykket Reinsvoll godt tilbake i banen. Ute på høyresiden fikk Andreas Strandlie tid til å prikke sitt innlegg. 

På bakre stolpe fant han venstreback Isak Tørring som stanget inn 2-0. Effektiviten var virkelig tilstede før hvilen og får dommeren blåste for halvtid hadde også midtstopper Kristian Aasen stanget inn en scoring med pannebrasken.  

3-0 til pause var nesten litt meget, men det er heldigvis fullt lov å score på sine sjanser. Etter hvilen tar vi full kontroll over kampen. Spillet flyter mye bedre og det skapes en drøss av sjanser. Men det ville seg ikke foran målet ved klubbhuset. Ikke engang fra straffemerket fikk vi ballen i nota. Dermed endte det med 3-0-seier i vår første kamp. 

Følgende spilte: Kasper Okon, Ole Magnus Kvernvolden, Kristian Aasen, Isak Tørring, Håkon Schriwer, Jonas Løkken, Martin Snildal Nygård, Marcus de Flon, Jonas Lindgren, Sander Deglum, Andreas Strandlie, William Karlsen, Mads Miguel Nylende, Emil Øverhaug, Ali Zahedi og Henrik Myklebust. 

For Ottestad-guttene Ole Magnus Kvernvolden og Andreas Strandlie var dette deres første A-kamp for klubben. Begge returnerte fra HamKam før denne sesongen. 

Håkon Schriwer gjorde comeback etter sitt opphold i Stange. 

Ali Zahedi fikk sin debut for klubben. 

A-lagsdebut ble det også på Jonas Lindgren (18) og Henrik Myklebust (16). 

Slik blir sesongen 

Siden det blir en amputert sesong har kretsen valgt å dele 4. divisjonsavdelingen i to. Det betyr at følgende lag er plassert sammen: 

 • Ottestad
 • Løten
 • Furnes
 • Elverum 2
 • Sander
 • Trysil
 • Engerdal 

Det er lagt opp til dobbel serie fra midten av august til midten av november. For vår del er det Elverum 2 som venter i serieåpningen 15. august klokken 15.00 i Parken. 

Hele Ottestads terminliste finner du her.

Nå blir det litt pause for A-laget før det blir noen uker med oppladning til seriestarten. I oppkjøringen er det lagt opp til treningskamper mot Faaberg (31. juli) og Gran (6. august)Utviklingsforum for gutte- og herrefotballen

Postet av Ottestad IL - Fotball den 22. Jun 2021

Under ledelse av A-lagstrener Lars Hulleberg gjennomførte OIL fotball sitt andre møte i det nystartede utviklingsforumet for gutte- og herrefotballen 21.juni. Dette som en del av klubbens fokus på kompetanse, spillerutvikling, trenersamarbeid, felles treningsprinsipper og felles spillestil fra A-laget og ned til ungdomsfotballen. Vi bygger klubb, helhet og felles sportslige mål og fokus!

Foto: Tore Ketil StårvikTatt ut til UEFA B-trenerkurs

Postet av Ottestad IL - Fotball den 4. Jun 2021

Vi gratulerer Ane Nyløkken Helseth med uttak til UEFA B-trenerkurs i sommer! Dette er neste nivå etter Grasrottrener 1-4 og da trinn 2 av 4 i NFFs trenerutdanningsstige. 

Ane er assistenttrener på damelaget i Ottestad og spillerutvikler i jentefotballen. Hun studerer idrettsfag i Elverum med spesialisering i trenerrollen, og har høye ambisjoner som trener.  

Vi ønsker til med utdanningen!Fotballskolen søker instruktører

Postet av Ottestad IL - Fotball den 26. Mai 2021

Vil du være med som instruktør på TINE Ottestad fotballskole 9.-13. august?

Vi søker ungdom 14 år og eldre som er glade i fotball og liker å jobbe med barn.

Søknadsskjema finner du HER

Foto: StangeavisaSulland Cup 29.-30. mai AVLYSES

Postet av Ottestad IL - Fotball den 11. Mai 2021

På bakgrunn av nye restriksjoner, må Sulland Cup helgen 29.-30. mai avlyses.

Alle påmeldte har fått tilsendt epost med informasjon. 6-7-åringene får tilbud om å delta på neste Sulland Cup helgen 2.-3. oktober, mens vi dessverre må melde av 8-9-åringene. Påmeldingsavgiften refunderes.

Her finner du påmelding til høstens Sulland Cup: https://www.deltager.no/event/sulland_cup_host_2021#init

***********************************************************

(Gammel info)

Vi ønsker å invitere jenter og gutter født 2012-2015 til en lokal turnering i Ottestad siste helg i mai. 

Sulland Cup er opprinnelig planlagt som en treerturnering for 6-7-åringer med deltakende lag fra hele Hamar-regionen. Men som følge av koronarestriksjoner som forbyr konkurranser på tvers av kommunegrenser, vet vi at det vil bli en del færre deltakende lag, og dermed kan vi åpne for en femmerturnering for 8-9-åringene på søndag.  

Dette er Sulland Cup:

 • Alle lag spiller sine kamper på en dag 
 • 6-7-åringene spiller lørdag, 8-9-åringene spiller søndag
 • Alle lag får minimum 3 kamper
 • Spilletid: 6-7 år (treer) 2x10 minutter, 8-9 år (femmer) 2x15 minutter
 • Premiering til alle spillere
 • Lenke til Turneringsreglement


Påmeldingsavgift (per lag): 250 kr  |  Påmeldingsfrist: 20. mai  |  GÅ TIL PÅMELDING (lagleder)

Ottestad IL sine egne lag kan melde seg på manuelt, info sendes til lagleder.

Velkommen til Sulland Cup!   


Vennlig hilsen Ottestad IL fotball 

Cupansvarlig Bjarne Kise | bjarne@ottestadil.no | 900 43 814 (praktisk info, kampoppsett) 

Daglig leder Mari Blokhus Nordtun | mari@ottestadil.no | 97173106 (påmelding og betaling)
Keepersatsing i fotballen

Postet av Ottestad IL - Fotball den 27. Apr 2021

Keeperkjempen Emil Holst(23), som debuterte som 16-åring for Hamkam i 1.divisjon i 2013, gjennomførte årets første keeper-økt for Ottestad mandag kveld. Høy intensitet, god stemning og keeperspesifikke øvelser stod på programmet for våre talentfulle unge spillere som var fulle av lovord etter økta.

Emil har lovet oss flere treninger fremover som en del av keepersatsingen vår. Han ønsker maks 6 spillere om gangen for best mulig utbytte. Klubben styrer innkalling til øktene. I kveld var det Marcus, Simen, Emil, Pernille og Peder som deltok, neste uke står A-damer, J17 og J15 for tur. 

Takk så langt for at du stiller opp Emil! 

I forbindelse med keepersatsingen har klubben kjøpt inn utstyr til alle keepere i ungdomsfotballen. Hansker og polstrede bukser og trøyer. I barnefotballen vil alle lag få hansker etter behov.

Vi ønsker alle keeperne våre lykke til med sesongen!

Foto Tore-Ketil StårvikNy spillerutvikler på plass

Postet av Ottestad IL - Fotball den 23. Apr 2021

Vi har gleden av å annonsere at Henning Olsen er engasjert som spillerutvikler for guttefotballen i Ottestad fotball. Som UEFA-B trener skal han bidra til hevet kvalitet i klubben med fokus på ungdomsfotballen og utvikling av egne spillere. Et tett samarbeid med foreldre, spillere og trenere helt opp på A-lags nivå skal bidra til dette.  

"Henning har allerede vært sentral i vår nye keepersatsing, og som kretstrener i tillegg får vi nå en viktig brikke på plass for å utvikle oss videre som kvalitetsklubb. Ane Nyløkken Helseth som er spillerutvikler på jentesiden, og Henning på guttesiden, vil gjensidig dele erfaringer fremover for å utvikle en best mulig modell for utviklingsarbeidet i klubben. Vi samler derfor trenerne i gutteungdomsfotballen nå til et eget forum sammen med Henning Olsen, A-lagstrener Lars Hulleberg og sportslig ledelse for å diskutere vegen videre for herre- og guttefotballen i Ottestad", sier nyvalgt styreleder Tore Ketil Stårvik.

Henning Olsen og leder i fotballgruppa, Tore-Ketil Stårvik, signerte 22.4.2021 avtale om oppdrag som spillerutvikler for guttefotballen OIL. Sportslig leder Ole Kolbjørn Kjørven, A-lagstrener Lars Hulleberg og assistenttrener på A-laget, Ulf Vidar Aasen deltok på møte for å diskutere samhandling og sikre en rød tråd i det sportslige arbeidet fra barnefotballen og helt opp til A-laget.Oppmelding av lag i barnefotballen

Postet av Ottestad IL - Fotball den 8. Feb 2021

Innen 1. mars ønsker vi en oversikt over hvilke lag som skal meldes opp til seriespill i barnefotballen (7-12 år). Påmelding gjøres på skjema nedenfor. Her er info om klasseinndeling, spilledager og nivå:


12 år

G12 født 2009 9er – Spilledag: Torsdag (Onsdag)* 

J12 født 2009 9er – Spilledag: Tirsdag (Torsdag)*

* Nytt i 2021 i G12 og J12. Lagene velger mellom 1., 2. og 3. divisjon i 9er, og 7er (Kun 1 divisjon) ved påmelding.


10-11 år

G11 født 2010 7er – Spilledag: Onsdag (Tirsdag)**

G10 født 2011 7er – Spilledag: Onsdag (Tirsdag)**

J11 født 2010 7er - Spilledag: Torsdag (Onsdag)**

J10 født 2011 7er - Spilledag: Torsdag (Onsdag)**

** Det kan meldes på 5er lag i G11, J11, G10 og J10. Da skriver man i kommentarfeltet ved påmelding at det skal være et 5er lag. 


7-9 år

G09 født 2012 5er - Spilledag: Mandag (Tirsdag)

G08 født 2013 5er - Spilledag: Mandag (Tirsdag)

J09 født 2012 5er - Spilledag: Torsdag (Tirsdag)

J08 født 2013 5er - Spilledag: Torsdag (Tirsdag)

G07 født 2014 3er – Spilledag: Mandag 

J07 født 2014 3er – Spilledag: Torsdag

  

Nivåinndeling

Det er nivåinndeling på alderstrinnene 8-11 år. Her kan det velges mellom 4 nivåer:

 1. Vanskelighetsgrad 8-12 år Ikke øvet
 2. Vanskelighetsgrad 8-12 år Litt øvet
 3. Vanskelighetsgrad 8-12 år Noe øvet
 4. Vanskelighetsgrad 8-12 år Veldig øvet

 

Hvis dere er usikre på nivå eller antall lag som skal meldes på, så ta gjerne en prat med sportslig ledelse i fotballgruppa eller diskuter med lagene som er et år eldre for å høre om erfaringer.

Her finner du påmeldingsskjema:

https://forms.gle/WoJ6QTvrwnT1mMu6A


Foto Mari Blokhus Nordtun