Tap mot Kattem.

Postet av Leif Jostein Nordli den 9. Okt 2016

Kattem trakk det lengste strået lørdag ettermiddag i Trondheim.

Kattem - OIL: 3-2 (3-1). Laget: Vebjørn, Sander F, Sebastian, Ruben, Magnus, Gabriel, Marcus, Jonas L (Brage fra 65.min), Herman (Håkon fra 83.min), Amund og Jonas BN.

Ingen kort på våre gutter.

1-0: 30.min. Et innlegg ble headet i mål.

1-1: 33.min. Jonas BN setter et frispark fra 20 meter i mål etter at Marcus ble felt.

2-1: 37.min. De scorer på et skudd i hjørnet fra seksten meter.

3-1: 42.min. De scorer på straffe.

3-2: 87.min. Sander F header et innlegg fra Magnus i mål.

Vi tok buss opp til Trondheim fredag ettermiddag med tidenes yngste tropp i min tid som trener for dette laget. Med en snittalder litt i overkant av 18 år var det lite rutine i troppen, men til gjengjeld masse ungdommelig pågangsmot.

Vi var veldig tydelige på at vi ønsket å ha med oss noe fra denne kampen, og vi var sterke i troen på at vi kunne ta med oss poeng hjem. Planen var å gå høyt ut og stresse motstanderen slik at vi kunne bruke energien og engasjementet til å kompansere for mangelen på rutine. Vi visste også at vi måtte forsvare oss godt på dødballer da Kattem er gode på disse.

Kampen startet som vi ønsket. Vi var svært nære de første minuttene på å vinne ballen gunstig, og det var bare marginer fra at vi ikke kom alene med keeper i starten. Hjemmelaget prøvde seg med lange baller opp på en sterk spiss, og medvinden gjorde at de etter hvert tok litt mere over kontrollen på kampen. Etter 12 minutter fikk de en stor sjanse på en corner. Ballen endte til slutt i stanga og ut, men vi fikk rensket unna. I tillegg var de nære på å treffe med innleggene et par ganger, men vi slap unna. Etter 24 minutter fikk vi en kjempesjanse. Jonas L vant ballen gunstig på midten, og sendte Jonas BN gjennom. Han parkerte begge midstopperne, men avslutningen fikk keeper avverget med en beinparade. Der burde vi tatt ledelsen. Noen minutter senere ble Jonas BN på nytt spilt gjennom, men ble dessverre avblåst for en hårfin offside. I stede for at vi tok ledelsen, så var det Kattem som svarte. Et innlegg ble headet forholdsvis enkelt i mål. Der hang vi ikke med i posisjoneringen, og Vebjørn var sjanseløs. Vi kom tilbake og svarte raskt. Marcus danset seg forbi et par spillere og ble lagt i bakken på tjue meter. Jonas BN satte ballen over muren og opp i nett-taket. Fin scoring, men det var kanskje ikke verdensklasse av hjemmelagets keeper. Like etter var vi nære igjen, men vi ble brutt i siste pasning. Noen minutter senere ble vi spilt lave av hjemmelaget. Vi fikk ikke press på midtbanespilleren deres, som fikk avsluttet i hjørnet. Streng tatt burde vel flere av utespillerne og Vebjørn bakerst ha unngått denne scoringen. Dette var en kalddusj, men gutta ga ikke opp. Vi fortsatte å spille, og var flere ganger nære gjennombrudd. Dessverre var det hjemmelaget som økte ledelsen. Kattem fikk straffe etter et gjenomspill som førte til at Vebjørn felte spissen, og straffen var det ikke noe å si på. Denne satte de sikkert i mål. Dermed ledet hjemmelaget noe ufortjent 3-1 til pause.

Det var en noe slagen gjeng som gikk i garderoben til pause. En jevn første omgang hadde endt med tre enkle mål i mot. Vi brukte pausen til å snu dette til noe positivt. Kampen hadde vært jevn, gutta hadde jobbet steinhardt, og vi hadde skapt sjanser og flere ganger vært nære. I tillegg måtte vi bli enda tøffere med oss selv i duellspillet, spesielt på midten og fremover. Vi var sterke i trua på at vi kunne komme tilbake i kampen og få med oss poeng.

Andre omgang startet med et press fra oss. Vi var først i duellene, og kom som oftest ut med ballen i laget. Vi la et betydelig press på dem, og de virket noe kjørt. Kattem kom etter hvert på etterskudd i flere dueller, og dro på seg flere gule kort. I starten av omgangen kom vi ikke til de helt store sjansene, men var nære på flere ganger. Etter 65 minutter måtte Jonas L gi seg og Brage kom inn til sin debut på a-laget. Vi rokkerte litt om på laget og Sander F ble sendt frem på kant. Vi fikk et par frispark fra langt hold, men begge ble satt utenfor av Jonas BN, det siste forøvrig en suser som strøk kryss-stanga. Kattem var farlige på noen kontringer, men det nærmeste de kom i andre omgang var et langskudd som Vebjørn fikk slått til corner. Etter 78 minutter ble Jonas BN på nytt spilt gjennom, men fra litt skrå vinkel gikk avslutningen i stolpen og ut. Nok et flott angrep og en god avslutning, men marginene var ikke med. Håkon kom inn for Herman etter 83 minutter. Like etter fikk en av Kattem sine spillere sitt andre gule kort, og måtte derfor forlate banen med rødt kort. Vi satte inn en voldsom sluttspurt, og belønningen kom da Sander F headet et innlegg fra Magnus i hjørnet. De siste minuttene av omgangen beleiret vi banehalvdelen til Kattem, men vi fikk ikke til de største sjansene og dermed var tapet et faktum.

Vi ser at vi gjennom hele denne sesongen har vist kvaliteter i deler av kamper som viser at vi er minst like gode, og til tider er vi bedre enn våre motstandere. Dessverre så har det vært slik, også i denne kampen, at vi slipper inn for enkle mål i perioder av kampene vi ikke klarer å være så gode. Dette har med kvalitet og rutine å gjøre. Det er gjennom øving og læring at vi utvikler oss. For meg som trener så er det fortsatt herlig å se unge gutter ta nye steg. Unggutta har ingen å lene seg på i forhold til rutine i denne kampen. Jeg synes de står opp for hverandre, støtter hverandre og krever av hverandre. Det er ingen som henger med hodet av noen dårlige prestasjoner og individuelle feil. Vi bretter opp ermene sammen og jobber på. Jeg kunne satt meg ned og syntes synd på gutta og ment at de hadde fortjent bedre, men det gjør jeg ikke. Jeg ser utvikling, spilleglede og et kameratskap som er grunnmuren i det vi driver med. Vi har igjen to kamper av sesongen, og jeg kjenner at jeg gleder meg til å gå på trening igjen mandag kveld.