Uavgjort mot Gjøvik-Lyn 2.

Postet av Leif Jostein Nordli den 15. Okt 2016

Tommel opp for prestasjonen av gutta i dagens kamp!

Gjøvik-Lyn 2 - OIL: 2-2 (2-1). Laget: Vebjørn, Sander F, Sebastian, Jonas L, Håkon (Brage fra 84.min), Gabriel, Marcus, Amund, Simen H, Lars og Jonas BN (Onur fra 77,min)

Ingen kort.

0-1: 16.min Simen scorer på corner.

1-1: 24.min Gjøvik-Lyn 2 scorer på kontring.

2-1: 33.min Gjøvik-Lyn 2 scorer på nok en kontring.

2-2: 46.min Lars scorer etter fantastisk spill av Jonas BN og Simen.

Vi dro til Gjøvik for å spille årets siste bortekamp. Vi hadde en liten mulighet til å gå forbi vertene på tabellen, men da måtte vi vinne denne kampen. Siden forrige kamp var Simen og Lars tilbake, mens Ruben er ute for sesongen med skade. I tillegg var Magnus borte, mens Håkon kom inn i hans posisjon. Vi skulle fortsette å utvikle eget spill etter den gode prestasjonen borte mot Kattem i forrige match.

Kampen startet jevnt uten noe overtak fra noen av lagene. Hjemmelaget hadde mest ball, men slet med å komme til sjanser. Vi prøvde med noen overganger, men det ble for upresist. Vi tok ledelsen etter 16 minutter. Jonas BN slo en corner på bakre til Sebastian. Han headet ballen inn i feltet til Simen, som avsluttet via en hjemmespiller og inn i nettet. God corner og fin avslutning. Etter dette fikk vi spillet til å flyte noe bedre, og var nære et par ganger. Etter 24 minutter fikk vi en kjempesjanse. Innlegget fra Simen havnet på bakre hos Lars. Han fikk god tid til å sikte, men avslutningen gikk rett i en Gjøvik-Lyn 2 spiller. Returen fra denne, havnet hos en av hjemmelagets spillere, og tre trekk senere lå ballen i mål bak Vebjørn. Der ble vi hardt straffet! Etter dette tok hjemmelaget mer over, og vi slet med å holde dem fra eget mål. Avslutningene deres ble for svake og Vebjørn hadde rimelig god kontroll på det som kom. Etter 33 minutter tok hjemmelaget ledelsen. På ny mistet vi ballen unødvendig høyt i banen, og på ny endte det med kontring og mål. De siste ti minuttene av omgangen slet vi en god del med eget spill. Det ble mye en og en, og vi fikk ikke ballen til å gå i eget lag. Vi skapte en bra sjanse ved Amund, men avslutningen gikk utenfor. Dermed lå vi under 2-1 til pause.

Pausepraten var konstruktiv, og vi dro frem enkle ting vi skulle jobbe med. Mye av dette gikk på kommunikasjon, det å tørre og ville ha ballen, og det å tørre å stå opp i motspillere. Vi hadde stor tro på at vi skulle kunne komme tilbake i kampen.

Andre omgang startet med et klasseangrep fra vår side. Marcus fant Jonas BN på topp, han spilte Simen alene gjennom litt skrått. I stede for å avslutte selv spilte han nydelig fri Lars motsatt og han kunne sette ballen i tomt mål fra 12 meter. Da hadde det gått 40 sekunder av andre omgang! Barcelona hadde vært fornøyd med en slik scoring!!! Vi så med en gang at dette ga energi, men også selvtillit inn i laget. Vi sto mye mer opp i banen, ville ha ballen, gjorde fortsatt mange feil, men det viktigste var at vi ønsket å forbedre prestasjonen fra første omgang. Kommunikasjonen i laget ble også mye bedre. Gjøvik-Lyn 2 kom flere ganger til innlegg, men vi var svært gode til å renske unna i egen boks. Sebastian og Jonas L fikk bedre defensiv kontroll i sin første kamp sammen som midtstoppere. Etter hvert så var vi nære på å skape sjanser, men det sviktet litt i siste pasning. Etter 77 minutter gikk Jonas BN ut og Onur fikk sin debut på a-laget. Etter 84 minutter gikk en skadet Håkon ut og Brage kom inn. Det var tydelig at vi ville mest, og hjemmelaget skapte svært lite de siste minuttene. Vi avsluttet kampen på en meget god måte. Først var Simen alene gjennom, men avslutningen rullet på utsiden av stolpen, og i angrepet etter kom Lars helt gjennom. men alene med keeper satte han dessverre ballen rett på keeper. Der hadde vi mulighetene til å sikre oss alle tre poengene, men vi var ikke effektive nok. Dermed endte kampen 2-2.

Kampen sett under ett så er resultatet rimelig rettferdig. Hjemmelaget var best i første omgang og vi i andre. Vi hadde nok de største sjansene, men hjemmelaget var nok nære på flere ganger enn oss. Moro å se at gutta står opp for hverandre og gjør nok en god prestasjon. Vi er i fin utvikling og dette er unge gutter som helt sikkert vil ta nye steg i tiden fremover. Denne gangen var det laget som sto frem, men med Amund på midten som den som idag stakk seg mest frem.

Neste lørdag avslutter vi sesongen hjemme mot Lillehammer på Hias!