Kampreferat: Ottestad - Furnes 5-1

Postet av Ottestad IL - Fotball den 25. Feb 2020

SCORET: Trym Gammelmo Moløkken scoret sitt første mål for A-laget mot Furnes.

Ottestad - Furnes 5-1 (2-1)

For tredje strake gang i vinter scoret A-laget fem mål eller mer i en treningskamp.

Og det er bare tre treningskamper som er spilt.

Nabo og divisjonskollega Furnes gjestet Hias mandag kveld. Furnes endte i likhet med oss på 6. plass i fjor. Siden serieslutt har de grønnkledde fått inn flere etablerte spillere deriblant de tidligere juniortrenerne i Ottestad John Anders Rise og Truls Jevne Hagen.

Dødball-mål

Der vi kom fra en treningskamp hvor vi dominerte fra start til slutt, fikk vi tøffere motstand fra første sekund denne mandagen.

Grunnspillet fløt ikke så bra som ønskelig, selv om vi hadde klart mest ball før pause. Tidvis spiller vi alt for oppjaget. Flere dårlige valg førte til unødvendige balltap. Furnes fikk flere dødballer, men det var de gulkledde som slo til på dødball først.

Marcus de Flon raget høyest på en presis Luca Sveen-corner. 1-0.

Noen minutter senere fikk vi smake egen medisin da nevnte Rise utlignet på samme vis.

Trym Moløkken ga oss på ny ledelsen da han styrte inn et innlegg fra Lars Palfi. Vi skal være så ærlige å si at Moløkken nok var offside-plassert.

Denne ble kvittert ut like etterpå. Et flott angrep endte med at Moløkken chippet inn 3-1. Denne gangen ble han avblåst, men denne gang så han ut til å være på rett side.

Målkåt de Flon

I 2. omgang er det Furnes som er best fra start. Selv om de grønnkledde styrte, kjemper vi oss tilbake og i en timutters periode er det vi som styrer.

3-1 sitter på en overgang. Det går fort i lengderetningen og Lars Palfi satte 3-1 sikkert. 4-1 satte Marcus de Flon fra distanse etter å ha blitt satt flott opp i mellomrommet.

Furnes eier ballen den siste halvtimen og det mest foregår inne på vår banehalvdel. Vi blir litt for ivrige etter flere mål og sekvensene med ballen i laget blir for korte. Det som derimot er gledelig er at gjestene ikke skaper noen store sjanser selv om de har ballen.

Helt på tampen får vi en 2 vs 1-situasjon. Palfi satte opp innbytter Markus Grubben som satte sitt første mål i gult og svart.

Alt i alt må vi være fornøyde med å slå en divisjonskollega med fire mål. Selv om det var flere ting vi ikke var fornøyde med, må vi nok en gang si oss fornøyde med fem mål.

16 mål på tre treningskamper er meget bra. Vi har angrepet på flere måter og målene har kommet på ulikt vis. Bra.

Det at vi slipper motstanderen til så få sjanser er også svært gledelig. Selv om det ikke føles så bra, har vi tidvis god kontroll selv om ballen er hos motstanderen.

Nå venter to treningsuker før vi skal måle oss mot Kolbu lørdag 7. mars. Det blir siste oppkjøringskamp før NM-kvaliken mot Lillehammer FK søndag 15. mars.

Kampfakta:

Mål: 1-0 Marcus de Flon, 1-1 John Anders Rise, 2-1 Trym Gammelmo Moløkken, 3-1 Lars Palfi, 4-1 Marcus de Flon, 5-1 Markus Grubben Sætermoen.

Følgende spilte: Vebjørn Strandlie - Erik Hulleberg, Martin Snildal, Kristian Aasen, Isak Tørring, Martin Hansson, Truls Brohjem, Luca Sveen, Jonas Løkken, Marcus de Flon, Emil Øverhaug, Lars Palfi, Trym G. Moløkken, Mads Miguel Nylende, Kristian Bessesen, Markus Grubben.