Stor fremgang for A-laget.

Postet av Leif Jostein Nordli den 13. Mar 2016

OIL - Toten: 6-0 (2-0) Laget: Vebjørn, Kristian Aa (Jonas L fra 71.min), Sivert, Ruben, Bugge (Håkon fra 35.min), Jonatan, Marcus, Amund (Gabriel fra 67.min), Jonas BN, Simen og Lars.

1-0: 37.min Lars scorer etter forarbeid av JBN og Simen.

2-0: 42.min Lars scorer på volley etter flott forarbeid av JBN og Kristian.

3-0: 58.min Lars scorer alene med keeper etter at Simen stusset et lang fremspill fra JBN gjennom til Lars.

4-0: 70.min Sivert header en god corner fra JBN i mål.

5-0: 71.min Simen scorer flott etter fint fremspill av Kristian.

6-0: 78.min Lars drar av flere spillere og setter ballen i mål. Assist fra Håkon.

Siste treningskamp før møtet med Grue i cupen var hjemme mot Toten på Hias lørdag ettermiddag. Vi hadde Jonatan og Amund tilbake, mens Jonas KB, Espen, Magnus og Ørjan måtte stå over på grunn av småskader. Vi har brukt litt tid den siste uka på offensiv samhandling og ønsket å se igjen noe av dette i kampen. I tillegg var vi også opptatt av defensiv struktur. Med så mange unge og nye spillere inn i troppen tar det tid å jobbe med dette. Vi ville også prøve å spille på oss litt selvtillit etter et par kamper der vi hadde blitt kjørt ganske hardt.

Vi startet kampen godt og tok tak i spillet fra første minutt. Vi jobber godt sammen og fikk til en del gode kombinasjoner. Vi skapte ikke all verden de første ti minuttene, men vi så igjen en del av det vi hadde trent på. Defensivt hadde vi full kontroll. Etter hvert kom også mulighetene, men det stoppet i siste pasning og i valg på siste tredjedel. Toten fikk den første store sjansen da vi feilvurderte et langt fremspill, men avslutningen gikk utenfor målet til Vebjørn. Bugge måtte ut med skade etter 35 minutter og Håkon kom inn. Etter 37 minutter tok vi ledelsen da Jonas BN vant ballen gunstig høyt i banen, han spilte inn til Simen som avsluttet på direkten. Skuddet gikk i tverrliggeren og Lars var fint fremme på returen og satte denne sikkert i mål med hodet. Etter 42 minutter økte vi ledelsen da Jonas BN og Kristian spilte seg fint frem på siden, og innlegget fra Kristian havnet til Lars som på hel volley satte ballen nydelig i mål. Klassescoring!!! Vi slapp oss litt ned defensivt de siste minuttene av omgangen, og Toten var nære på redusering uten at vi ble straffet for dette.

Pausepraten denne gangen styrte spillerne mest selv. Vi var godt fornøyd med struktur defensivt og vi så bedre ut i lange perioder offensivt. Vi ville forbedre pasningsspill og valg offensivt og spesielt på siste tredjedel.

Andre omgang startet litt mer rotete fra vår side. Vi lot Toten de første minuttene få styre mer av spillet, og vi ble noe passive. Det ble mye en og en både med og uten ball. Det tok nærmere ti minutter før vi kom helt inn i kampen igjen, og derfra og ut styrte vi alt. Lars økte ledelsen etter 58 minutter da Jonas BN slo en lang ball som Haugen stusset gjennom, og Lars satte ballen sikkert i mål alene med keeper. Vi fortsatte å spille godt, og dro opp flere gode angrep, men uttellingen lot vente på seg. Etter 67 minutter gikk Amund ut og Gabriel kom inn. Kun tre minutter senere økte vi ledelsen da en god corner fra Jonas BN landet på hodet til Sivert og dermed 4-0. Kun minuttet senere økte vi ledelsen da Kristian fant Haugen på godt løp, og avslutningen på halvspretten var det klasse over! Etter 71 minutter fikk en ny unggutt sin debut på a-laget. Jonas Løkken kom inn for Kristian. Vi fortsatte å styre og hadde mange gode muligheter, men keeperen til Toten hadde et par gode redninger samt at vi ikke traff helt med avslutningene våre. Lars fikk æren av å sette den siste, da han ble spilt opp av Håkon, dro av to-tre mann og satte ballen sikkert i mål. Vi avsluttet kampen godt uten å gi Toten noen store muligheter, og vi vant dermed kampen 6-0.

Dette var en klar forbedring i prestasjon fra de siste kampene. Nå er Løten og Redalen bedre lag enn Toten, men likevel er jeg godt fornøyd med det vi presterer. Vi fikk til mer av det vi skulle fokusere på i denne kampen, og vi så også bedre ut defensivt. Veldig fint å se at flere begynner å komme i form. Lars ble dagens ener med fire mål, men jeg synes hele laget i dag fortjener ros. Ikke bare ut fra resultat, men at vi hever oss både individuelt og kollektivt. Vi håper å utvikle oss videre, og på onsdag venter Grue borte i første kval runde til NM.