Tap mot Faaberg.

Postet av Leif Jostein Nordli den 17. Apr 2016

Hjemmelaget var mest effektiv da vi møttes til kamp på Jorestad lørdag ettermiddag.

Faaberg - OIL: 2-1 (1-1). Laget: Vebjørn, Kristian, Ruben, Jonas KB, Håkon, Jonatan, Marcus (Espen fra 75.min), Amund (Jonas L fra 32.min), Jonas BN, Simen og Lars.

1-0: 23.min Vi dro på oss et brudd på tur frem og de spiller spissen sin alene med Vebjørn, han scorer sikkert.

1-1: 41.min Jonas BN scoret alene med keeper etter fantastisk angrepsspill, Marcus og Simen med forarbeidet.

2-1: 65.min Vi mistet ballen på tur frem, og innlegget ble headet i mål.

Faaberg kom fra tap i Trondheim mot Kattem, og vi hadde en uavgjort fra serieåpningen mot Redalen hjemme bak oss. Begge lag hadde forventninger om å ta med seg alle tre poengene. Både vi og hjemmelaget har byttet mange spillere fra fjoråret, og derfor var det noe usikkerhet rundt styrkeforholdet oss imellom. Vi hadde Vebjørn, Jonatan og Amund tilbake etter skader og annet fravær fra forrige helg. Vi forventet en tett og jevn kamp, men var sterke i troen på at vi kunne vinne den.

Kampen startet bra for vår del. Vi var det førende laget, og allerede etter fem minutter fikk vi den første store sjansen. Jonas BN gikk på et godt løp, og ble spilt gjennom alene med keeper, men avslutningen ble for svak og keeper vant den duellen. Vi fortsatte å styre kampen, men hjemmelaget forsvarte seg bra, og vi kom ikke til de største sjansene. Haugen fikk en bra mulighet etter et innkast, men avslutningen ble satt et stykke utenfor. Hjemmelaget hadde svært lite å komme med, men fikk et par dødballer som nesten ble til sjanser. Likevel var det Faaberg som skulle ta ledelsen. Et oppspill ble snappet, og vi var i ubalanse, pasning igjennom og alene med keeper satte de ballen sikkert i mål. De scoret på sin første sjanse i kampen. I perioden etterpå tok hjemmelaget mer over, og vi slet med å få til godt spill og god samhandling. Faaberg kom ikke til store sjanser, men hadde mer trøkk på oss.

Etter 32 minutter ble Amund skadet, og måtte bytte ut. Inn kom Jonas L. Senere på kvelden viste det seg at Amund har fått et brudd i foten og er nå ute en god stund. Svært synd på Amund da han har slitt mye med sykdom og skader i vinter. Vi ønsker han god bedring og at han kommer sterkt tilbake.

De siste ti minuttene av omgangen var vi svært gode. Vi hadde Faaberg i kne, og var flere ganger svært nære på å komme til store sjanser. Vi skulle få utligningen før pause. Et fantastisk angrep der Marcus og Simen kombinerte fint, og et godt timet løp av Jonas BN førte han alene med keeper. Avslutningen var klinisk, og dermed en meget fortjent utligning. Etter målet ble vi stresset, og gjør mange feil i egen boks. Faaberg var svært nære på å gå opp i ledelsen, men Jonas KB fikk ryddet opp på streken. Dermed var det 1-1 til pause.

Vi trenerne følte at vi hadde gjort en god omgang, og ønsket å fortsette slik som vi hadde gjort i første omgang. Gutta var noe mer negative og mente at vi hadde langt mer å gå på.

Andre omgang startet litt mer rufsete, og Faaberg fikk styre kampen noe mer. Vi mistet litt av strukturen i laget, og tok en del dårlige valg. Faaberg fikk omgangens første sjanse, og vi var heldige som ikke kom under da et innlegg ble blåst over mål fra fem meter. Etter hvert tok vi mer tak i kampen igjen og var det førende laget. Vi kom til flere situasjoner der vi var nære, men ble for unøyaktige i siste pasning. Etter 65 minutter gikk hjemmelaget opp i ledelsen. Et balltap førte til at vi fikk nok en overgang mot oss, vi ble passive i både førsteforsvarsjobben og da innlegget kom var vi på etterskudd. Her var det flere spillere som sviktet individuelt etter hverandre, og vi klarte ikke å rette opp feilene som ble gjort. Slike mål er demotiverende å slippe inn, men det er god læring for våre unge spillere. Etter dette, og resten av kampen styrer vi alt. Faaberg får noen overgangsmuligheter når vi kjører mange i angrep, men de setter ingen av dem. Vi fikk flere brukbare muligheter, Jonas BN var nære på to ganger, men begge ganger kom keeper seirende ut av duellene. Jonas L fikk noen få minutter før slutt en enorm sjanse etter flott forarbeid fra Lars. Dessverre satte han ballen rett i beina på keeper fra 8-9 meter. De siste minuttene klarte Faaberg å dra ned tempoet veldig, og kontrollerte inn seieren.

Gutta var svært skuffet over resultatet etter kampen. De følte, og mente at vi var det beste laget, og burde ha fått med oss poeng hjem. Vi trenerne var mer fornøyd, ikke med resultatet, men med prestasjonen. Vi ser at vi ble hardt straffet for de feilene vi gjorde, og da ser vi hvor viktig det er å være konsentrert og fokusert gjennom hele kampen. Vi spiller til tider meget god fotball med mange gode relasjoner og bevegelser. Mot slutten av kampen havner vi i fellen der vi slutter å spille ball, og i stedet slår langt eller bruker mange touch. Dette gjorde at noe av flyten og fremdriften ble borte.

Flere spillere meldte seg på i denne kampen. Jonas BN ble av hjemmelaget kåret til vår beste spiller, det er noe vi er enig i. Jonatan var meget god spesielt i første omgang, og det er mye å bygge videre på. Vi skal jobbe godt videre med relasjoner både offensivt og defensivt.