Tapre OIL-gutter tapte mot Raufoss 2.

Postet av Leif Jostein Nordli den 3. Mai 2016

Bilde fra hjemmesiden til Raufoss.

Et meget godt Raufoss 2-lag viste oss hvordan høyt balltempo, gode bevegelser og rask forflytning skal gjøres i kampen borte mandag kveld.

Raufoss 2 - OIL: 5-1 (4-0). Laget: Vebjørn, Kristian, Ruben, Sivert, Håkon (Magnus fra 31.min), Jonatan, Marcus (Espen fra 76.min), Jonas L (Bugge fra 65.min), Jonas BN, Simen og Ørjan.

Ingen kort.

1-0: 16.min Vi dro på oss et brudd og de scorer sikkert.

2-0: 20.min De scorer på en corner.

3-0: 33.min Vi blir spilt ut og de satte ballen i mål.

4-0: 44.min Nok en gang spilte de oss ut og de satte ballen i hjørnet.

4-1: 48.min Jonas BN scorer etter god jobb av Simen.

5-1: 90.min Nok en corner som de scorer på.

Vi visste at vi møtte et meget godt 3.div lag da vi skulle spille mot Raufoss 2 mandag kveld. Syv spillere som var i troppen til OBOS-kampen mellom Raufoss og Ull/Kisa søndag kveld var på banen. Mot disse stilte vi med et lag med en gjennomsnittsalder på 18,8 år. Sannsynligvis tidenes yngste lag fra OIL. Vi hadde fokus før kampen på lagmoral og det å jobbe godt sammen som lag. Vi forventet at Raufoss skulle styre det meste av spillet, men vi håpet at vi kunne få noen overganger.

Kampen startet som forventet med et voldsomt trykk fra hjemmelaget. Vi fikk knapt mulighet til å låne ballen, men vi forsvarte oss godt. Raufoss 2 hadde et høyt tempo med gode ballvendinger og var også veldig direkte i spillestilen. Vi lå godt bak og fikk forsvarsspillet til å sitte godt det første kvarteret. Etter 16 minutter sprakk det. Et noe unødvendig balltap bak førte til at vi kom i undertall, og de scoret sikkert. Vi fortsatte å jobbe hardt, men hang hele tiden i stroppen, og det var et tidsspørsmål før de scoret flere. Den neste kom etter en corner slått på bakre stolpe, headingen tilbake inn i feltet ble kriget inn av en Raufoss-spiller. Vi fikk et par brudd som kunne ført til overganger for oss, men vi ble "spist opp" hver gang. Likevel fortsatte gutta å jobbe hardt, og det som kom gjennom tok Vebjørn seg av. Håkon måtte gi seg etter en halv time etter en smell i hodet, inn kom Magnus. Etter 33 minutter økte Raufoss 2 ledelsen. Vi hang ikke med i forflytningen, og spissen deres ble satt opp alene mot Sivert. En dragning og en flott avslutning endte i hjørnet bak en sjanseløs Vebjørn. Etter dette roet det seg litt, og vi fikk litt mer kontroll bak. Rett før pause fikk likevel hjemmelaget et mål til. Vi ble et øyeblikk litt passive, og avslutningen satt hardt i hjørnet. Dermed ledet hjemmelaget vel fortjent 4-0 til pause. Vi hadde ikke skapt noe som lignet på en sjanse mot et meget godt hjemmelag.

Pausepraten gikk mest ut på å jobbe hardt videre med lagmoralen i bunn. Kampen var tapt, men vi skulle bruke dette som god læring. Vi visste også at hjemmelaget kom til å bytte noen spillere i pausen, men vi forventet en lik kamputvikling som vi hadde hatt i første.

Andre omgang startet på en helt annen måte for oss. Raufoss 2 hadde byttet keeper og tre utespillere, og det var tydelig at vi fikk mer tak på kampen og ballen. Vi reduserte etter 48 minutter da Simen jobbet knallhardt mot keeper, ballen spratt unna, og Jonas BN var raskt fremme og satte ballen i mål. Dette ga oss voldsomt med energi. I angrepet etter spilte Jonas BN Simen fri rett foran mål, men avslutningen gikk dessverre rett på keeper og ut. Raufoss 2 kom i de neste to-tre angrepene til store sjanser, men en god Vebjørn og en herlig innstilling fra Sivert hindret mål. Det var tydelig at gutta nå var på hugget, og vi gikk til i duellen, fikk mer plass med ball i beina, og var nære på nok en redusering da Ørjan fikk et fint overlegg fra Simen. Dessverre gikk ballen på utsiden av stanga. Jonas L måtte ut etter 65 minutter etter en hard smell og Bugge kom inn. Kampen fortsatte å bølge frem og tilbake. Begge lag fikk flere nesten sjanser uten at det ble uttelling. Oppofrende forsvarsspill fra begge lag gjorde at flere mål lot vente på seg. Etter 76 minutter kom Espen inn for Marcus. De siste femten minuttene dro vi på oss flere svært unødvendige brudd, men de fire bak samt Vebjørn nektet å slippe inn flere mål. Likevel økte hjemmelaget ledelsen på overtid da vi gjorde en meget dårlig jobb på bakre stolpe, og de satte ballen sikkert i mål. Dermed vant hjemmelaget med solide 5-1.

Hva sitter vi så igjen med etter denne kampen? Toppnivået til Raufoss 2 er meget høyt. Det tempoet de hadde har vi ikke inne. Likevel er det for meg som trener godt å se hvilken herlig lagmoral det er i laget. Spillerne jobbet livet av seg for laget, og det er et godt utgangspunkt for utvikling. Mange spillere fikk kjenne på hvor fort det går på et høyere nivå, og det at vi da kom inn i andre omgang og viste at vi også kan spille ball gjorde at vi kan ta med oss selvtillit fra denne kampen.

Neste mulighet er borte mot HamKam 2 mandag 9.mai.