En herlig laginnsats førte til årets første seier!

Postet av Leif Jostein Nordli den 9. Mai 2016

Vi tok årets første trepoenger da vi møtte HamKam 2 på Briskeby mandag kveld.

HamKam 2 - OIL: 3-4 (1-2). Laget: Vebjørn, Kristian, Ruben, Jonas KB, Håkon (Magnus fra 69.min), Jonatan, Marcus, Sivert (Adrian fra 75.min), Ørjan (Jonas BN fra 80.min), Simen og Kristoffer.

Gule kort: Simen og Marcus

0-1: 3.min Selvmål av HamKam 2

1-1: 4.min Blaka scorer alene med Vebjørn.

1-2: 5.min Sivert knaller ballen i hjørnet etter pasning fra Kristoffer

2-2: 52.min HamKam 2 kontrer inn utligning.

2-3: 68.min Jonatan header ballen i tomt mål etter at Simen hadde skutt.

3-3: 72.min HamKam 2 ruller oss opp på siden og innlegget settes hardt i hjørnet.

3-4: 75.min Simen hælflikker ballen i mål på pasning fra Jonatan.

Vi møtte et sterkt HamKam 2 lag på Briskeby mandag kveld. De stilte med seks spillere fra A-stallen sin til dette oppgjøret. Vi sliter med flere skader og sykdom i troppen, og hadde hele seks spillere ute til denne kampen. Det betydde at flere unge spillere fikk muligheten, og i kveld var det Kristoffer Vold som fikk debuten fra start i 3.div. Vi ønsket å ligge kompakte og gi hjemmelaget lite rom å spille i. Vi skulle også forsøke å være direkte i vårt eget spill.

Kampen startet strålende for vår del. Etter to minutter endte et tilbakespill med at ballen ble rotet i mål av HamKam 2 sin keeper, og dermed en god start for oss. Det varte i nøyaktig ett minutt! Ørjan satte fart fremover, men tråkket på ballen, HamKam 2 snappet den, pasning direkte i bakrom, og ballen ble lobbet enkelt i mål. Kjedelig mål imot rett etter vår scoring. Vi svarte umiddelbart. Kristoffer spilte opp Sivert på tjue meter, og han ladet kanonen og ballen føk inn i hjørnet bak en sjanseløs keeper. Det er ikke hver dag Sivert treffer slik! Ham Kam 2 tok etter dette tak i kampen, og vi ble springende mye imellom. De kom til flere halvsjanser, men traff heldigvis ikke mål. Vi kom på noen sporadiske overganger, men ble alt for upresise med ballen, og hjemmelaget hadde god kontroll. Etter hvert begynte vi å få store problemer, og kantene til HamKam 2 fikk svært gode arbeidsvilkår. Vi var gode til å renske unna i egen boks, og det ble ikke veldig farlig ut av det. Vi fikk en stor sjanse på et innkast, men headingen fra Ørjan ble godt reddet til corner av HamKam 2 sin keeper. Vi følte oss også snytt for straffespark rett før pause, men dommeren mente noe annet. Dermed ble det ikke flere mål i første omgang.

Pausepraten var konstruktiv, og vi prøvde å justere noe i forhold til kantspillerne til HamKam 2. I tillegg var det viktig å holde på konsentrasjonen og ikke slippe ned den kollektive innsatsen som måtte ligge i bunn. Vi skulle også prøve å ta mer tak i ballen slik at vi kunne hvile med den i laget. Vi var sterke i trua på at vi kunne vinne denne kampen.

Andre omgang startet bra. Vi fikk låne ballen betydelig mer, og vi så mer komfortable ut. På et av disse angrepene skjøt Sivert over. HamKam 2 sin keeper satte ballen raskt i gang, og to lagdeler sov samtidig for oss. Tre - fire sekunder senere lå ballen i mål bak Vebjørn. Det var et svært unødvendig mål å slippe inn, men det er god læring. Vi var litt spente på hvordan gutta responderte på dette, men de lot seg ikke vippe av pinnen. Simen fikk til en meget god avslutning på en pasning fra Ørjan, men nok en god redning av keeper hindret ny ledelse. Like etter tok vi likevel ledelsen. Marcus spilte fri Simen som avsluttet alene med keeper, han reddet med beina, og en lur Jonatan var på løp og kunne heade ballen i det tomme målet. En flott scoring etter godt spill. Men igjen skulle HamKam 2 komme tilbake. Vi ble spilt ut på vår høyre side, og innlegget ble satt kontant i hjørnet bak en sjanseløs Vebjørn. Der hang vi overhode ikke med i temposkiftet til hjemmelaget. Nok en gang hadde hjemmelaget kommet tilbake, og nå var det nok mange som trodde at dette skulle bli tungt de siste tjue minuttene. Men gutta svarte nok en gang. Godt spill på kanten førte Jonatan gjennom på siden. Den presise pasningen flikket Simen med hælen i mål. Fantastisk spill og en deilig scoring. De siste ti minuttene ble hektiske, men vi holdt godt unna, og vi var nesten gjennom et par ganger uten at det ble farlig av det. Vi rodde seieren i land med en fantastisk innstilling og innsats, og tre svært kjærkomne og fortjente poeng var i boks.

Jeg er stolt som trener i kveld. Vårt unge mannskap har mangler, men det har et samhold, et engasjement og en moral jeg som trener elsker. De står opp for hverandre, hjelper hverandre og blør for hverandre. Humøret og gløden vi tok med oss inn før, under og etter kampen er beundringsverdig. Etter en tung start på sesongen der vi føler at marginene har vært mot oss er dette ingen selvfølge. Gutta på benken som kommer inn hjelper oss til å komme gjennom den vanskelige avslutningen og det er helt herlig. Jeg vil gratulere Kristoffer og Adrian med debuten på a-laget i 3.div, herlig å se hvordan dere bidrar til seieren. Det er laget som vinner kampen i kveld, og det er flere som springer til krampen tar dem. Ingen skal si at de ikke har gitt alt.

Vi koser oss med seieren, og ser frem mot lørdag da serietoer Sverresborg kommer på besøk på Ottestadbana kl.16.00.