Uavgjort mot Sverresborg.

Postet av Leif Jostein Nordli den 15. Mai 2016

Vi ledet 2-0, men Sverresborg kom tilbake og tok med seg ett poeng hjem til Trondheim.

OIL - Sverresborg: 2-2 (2-1). Laget: Vebjørn, Kristian, Espen, Jonas KB, Håkon, Jonatan, Marcus, Sivert, Kristoffer (Adrian fra 79.min), Simen (Marius fra 85.min) og Lars.

Gult kort: Jonatan.

1-0: 35.min Jonatan scoret alene med keeper etter pasning fra Lars.

2-0: 42.min Sivert scoret etter strålende forarbeid av Lars.

2-1: 45.min De scoret alene med Vebjørn.

2-2: 72.min De setter ballen i mål etter at vi ikke hang med på et innkast.

Årets første kamp på Ottestadbana lørdag formiddag var mot topplaget Sverresborg. Dessverre er ikke banen slik som vi ønsker at den skal være, men det kommer seg forhåpentligvis etter hvert. I tillegg var det svært mye vind, så det kom til å bli en utfordring med forholdene. Vi hadde Lars tilbake fra skade til denne kampen, men Ruben var ute etter kampen mot HamKam 2. Vi var sterke i troen på at vi kunne vinne kampen, men var også klar over at Sverresborg bare hadde sluppet inn ett mål og scoret femten så langt i sesongen.

Kampen startet jevnt. Sverresborg slo mye langt i den sterke vinden, og vi hadde litt utfordringer i forhold til å håndtere dette. Vi ble for lite bevegelige i vårt eget spill, men skapte to-tre halvsjanser det første kvarteret. Forholdene gjorde at det ikke ble noen veldig god og spillende kamp, men etter hvert fikk vi bedre tak på spillet. Lars fikk etter hvert litt spillerom, og begynte å ta for seg. Han fikk en stor sjanse alene med keeper, men avslutningen ble for dårlig. Sverresborg kom ikke til de store sjansene, men det var nære på et par ganger. Etter 35 minutter tok vi ledelsen. Vebjørn fanget ballen etter en corner, og utspillet havnet hos Simen som spilte opp Lars. Han sendte ballen videre til Jonatan som hadde gått på et langt løp, og alene med keeper satte han ballen sikkert i hjørnet. En flott kontring som ga resultat. Etter dette kjørte vi helt over Sverresborg. Lars herjet til tider, og var nære på flere ganger de siste minuttene av omgangen. Etter 42 minutter økte vi ledelsen da Lars nok en gang snurret rundt med forsvaret til Sverresborg. Han fikk lagt inn til Sivert som kjempet ballen i mål. Nok en flott scoring. Sverresborg hang veldig i tauene nå, og Simen var også nære på scoring, men ballen gikk uten for mål. Det så ut til å gå mot en fin ledelse til pause. Dessverre for oss så glapp det veldig på overtid, og Sverresborg kunne alt for enkelt redusere. Det var kjedelig å få med seg den inn til pause.

Pausepraten denne gangen gikk mest på tilstedeværelse ute på banen. Jobbe godt sammen mot de lange ballene fra Sverresborg, og fortsette med det gode spillet vi hadde siste femten minuttene av første omgang.

Andre omgang startet jevnt uten noe overtak til noen av lagene. Det ble mange lange baller, mange dueller og lite fint spill. Vi så rimelig bra ut defensivt, og vi kom etter hvert også til noen brukbare muligheter uten at vi klarte å utnytte dem. Etter 72 minutter utlignet Sverresborg da vi ikke hang med på et innkast, og de utnyttet det på best mulig måte. De siste tjue minuttene ble det mye kjemping og ikke veldig mange store sjanser. Vi fikk tre brukbare muligheter de siste minuttene, men klarte ikke å omsette dem i mål. Sverresborg var nære på et par ganger de også, men flere mål ble det ikke. Dermed endte den tredje hjemmekampen vår på rad med poengdeling.

Umiddelbart etter kampen var jeg skuffet over resultatet. Vi ledet 2-0 og så gode ut, men målet rett før pause ødela mye. Vi hadde klart flest store sjanser, men klarte ikke å omsette dem i scoringer. Sverresborg er topplag i avdelingen vår, og det viser bare at vi har mye inne. Vi har nå spilt seks kamper. Det er i kun en av disse vi har vært sjanseløse, og det var mot Raufoss 2. Alle de andre kampene har vi vært fullt på høyde med motstanderne. Med et helt nytt lag stort sett av egne juniorspillere er det godt å se at vi har nivået inne. Jeg har tro på laget og spillerne våre, og vi skal jobbe hardt videre for å utvikle oss.

Neste helg reiser vi til Trondheim for å spille mot Strindheim 2.