Det ble en tung start på høstsesongen.

Postet av Leif Jostein Nordli den 1. Aug 2016

Redalen ble flere nummer for store for våre unge gutter.

Redalen - OIL: 6-1 (4-1). Laget: Vebjørn, Kristian, Espen, Ruben (Magnus fra 71.min), Gabriel, Marcus, Ørjan (Jonas L fra 61.min), Kristoffer (Sander D fra 79.min), Jonas BN og Lars.

1-0: 5.min De setter et innlegg i mål.

2-0: 8.min De spiller oss ut og de scorer.

3-0: 18.min De spiller seg gjennom og alene med Vebjørn scorer de sikkert.

3-1: 23.min Jonas BN scorer alene med keeper etter pasning fra Kristoffer.

4-1: 42.min En dårlig klarering blir fanget opp og på ny scorer de alene med Vebjørn.

5-1: 59.min De scorer på corner.

6-1: 88.min De header et frispark i mål.

Gult kort: Espen og Ruben.

Vårt unge mannskap hadde lyst på en god start da høstsesongen startet borte mot Redalen mandag kveld. De fleste av gutta hadde Dana Cup i forrige uke bak seg, og vi håpet det skulle være god forberedelse til kampen.

De første tjue minuttene av kampen er det svakeste vi har prestert denne sesongen. Ingenting fungerte, og vi var svake både individuelt og som lag. De personlige feilene florerte, og innsatsen og innstillingen var langt unna det nivået vi ønsker å være på. Før det var gått ett minutt var de alene med Vebjørn uten å score, men det gikk ikke lenge før den første ballen lå i mål. Et overlegg ble satt kontant i hjørnet uten at en OIL-spiller var i nærheten. Tre minutter etter satt den i mål igjen, og som om ikke det var nok så satt den tredje etter 18 minutter. I tillegg til disse hadde Redalen flere store sjanser. Vi evnet ikke i denne perioden å skape noe som helst.

Etter 23 minutter reduserte vi. Kristoffer ble spilt opp på kanten, og pasningen frem til Jonas BN var meget presis. Han gikk alene mot keeper og satte ballen sikkert i hjørnet. Etter dette hevet vi oss mye, og ble mye bedre med i spillet. Vi var nære på et par ganger uten at vi fikk de enorme sjansene. Vi ble også bedre defensivt den siste halvdelen av omgangen, men tre minutter før pause sviktet det igjen. En ball ble slått over, en svak klarering fra oss førte til at Redalen kom to mot en og nok en gang satte de ballen enkelt i mål. Det var tungt å få den inn mot pausen.

Vi prøvde å bruke pausen til å oppmuntre gutta, få litt mer struktur på det vi drev med og i tillegg prøve å få til et eget spill.

Andre omgang startet som første sluttet. Redalen var best, men vi var mye bedre med i kampen. Vi klarte ikke komme til de store sjansene, men det klarte ikke hjemmelaget heller. Etter 59 minutter scoret de igjen. En corner ble slått inn, en heading og en flikk og på ny lå ballen i mål. Jonas L kom inn for Ørjan etter 61 minutter. Vi fortsatte å spille, og hadde en del ball, men ble for unøyaktige i pasningsspillet. Jonas BN kom til to-tre situasjoner der han nesten var gjennom, men ble litt for alene i de avgjørende situasjonene. Redalen skapte noen farligheter, men ble for svake i avslutningene. Både Magnus og Sander kom inn etter hvert. Etter 88 minutter scoret hjemmelaget på frispark da innlegget ble headet i mål. Dermed ble det et stygt tap i første høstkamp.

Hva sitter vi så igjen med etter denne kampen? Vi blir lette og veike i store deler av kampen, men gutta jobber hardt og gir ikke opp, det tar vi med oss. De første tjue minuttene var vi ikke til stede, og det er helt uakseptabelt. Noe av årsaken kan være at de som spilte turnering i forrige uke ikke var helt restituert og klare for kamp etter en lang reise i går. Samtidig så ser vi at vi blir straffet av rutinerte spillere som tidvis leker seg litt med oss. Jonas BN var den som denne gangen var nærmest nivået sitt, og det er fint å se etter at han har slitt med skader hele vårsesongen.

En ting er sikkert, vi kommer tilbake, vi gir oss ikke, og vi skal fortsette å trene godt slik at vi både individuelt og som lag skal bli bedre.