Tap mot Faaberg!

Postet av Leif Jostein Nordli den 6. Aug 2016

Tross tap så holder OIL-gutta fortsatt sammen!

OIL - Faaberg: 2-3 (0-1). Laget: Vebjørn, Kristian, Ruben (Atle fra 46.min), Sivert, Håkon, Gabriel (Jonas L fra 46.min), Marcus (Amund fra 75.min), Jonatan, Jonas BN, Lars (Sander fra 82.min) og Simen (Ørjan fra 73.min).

Ingen gule kort.

Dagens Peppez spiller: Vebjørn.

0-1: 16.min De kontrer inn et mål.

0-2: 65.min Nok en kontring ender i mål.

1-2: 68.min Jonatan scorer på pasning fra Kristian.

1-3: 71.min Vi blir spilt ut og de scorer enkelt alene med Vebjørn.

2-3: 83.min Jonas BN satte ballen i hjørnet etter pasning fra Atle.

Vi hadde et klart mål om å vinne dagens hjemmekamp mot Faaberg. Et bortelag som de siste dagene har forsterket laget med flere spillere. Vi hadde både Simen og Jonatan tilbake i troppen fra forrige kamp mot Redalen. Forholdene på Ottestadbana er blitt mye bedre over sommeren, og litt regn gjorde banen godt.

Kampen startet nølende fra vår side. Faaberg var hissige og jobbet hardt for at vi ikke skulle få i gang spillet vårt. Ingen av lagene klarte å skape de helt store sjansene de første minuttene. Bortelaget tok etter hvert mer tak i spillet, og vi ble løpende mye mellom. Etter 16 minutter tok de ledelsen da de kontret på vår dødball. En særdeles dårlig jobb av våre gutter ved det tilfellet. Etter dette styrte Faaberg det meste. Vi tok mange dårlige valg både med og uten ball. De få gangene vi fikk gunstige brudd og overganger, ble de rotet bort av enten dårlig teknikk eller dårlige valg. Til tross for overtaket skapte ikke Faaberg mange sjanser. Dermed gikk bortelaget med en fortjent ledelse til pause.

I pausen denne gangen var jeg svært lite fornøyd med prestasjonen til gutta. Mangel på innstilling og tilstedeværelse gjorde at vi var langt unna det nivået vi ønsker å være på. Vi foretok to bytter i pausen uten at de to som gikk ut spilte noe dårligere enn de andre. Atle og Jonas L kom inn.

Andre omgang startet mye bedre fra vår side. Vi fikk til mye bedre spill og var bedre med både i dueller og i eget spill. Vi klarte ikke å hente frem de største sjansene, men vi hadde utjevnet overtaket som Faaberg hadde i første omgang. Etter 65 minutter økte Faaberg ledelsen. Nok en gang sover vi på vår egen dødball, og de fikk en enkel jobb med å score alene med Vebjørn. Tre minutter senere reduserte vi da Kristian slo en lang ball, keeper feilberegnet spretten og Jonatan fikk headet ballen i mål. Vi fikk ny energi etter dette. Men tre minutter senere glapp det igjen. Både Håkon og Sivert lot seg enkelt lure, og på ny satte de ballen i mål alene med Vebjørn. Vi foretok flere bytter, og både Amund, Ørjan og Sander kom inn. Etter 83 minutter reduserte vi nok en gang da Atle dro seg fri, spilte ballen til Jonas BN, og han satte ballen sikkert i hjørnet. Det ble flere sjanser på slutten, og bortelaget var nære på å score igjen, men Vebjørn reddet. Vi fikk flere halvsjanser, men Faaberg var flinke til å dra ned tempoet på slutten. I siste sekund fikk vi frispark. Dette havnet hos Kristian som fikk skyte fra tolv meter, men en fantastisk redning fra bortelagets keeper hindret scoring og utligning.

Det er ikke noe å si på at Faaberg vant kampen, da de var klart best i første omgang. Likevel er det litt bittert at vi slipper inn så enkle mål da to av tre er svært unødvendig. Men det er slike ting vi må lære av. Det positive denne gangen er at vi hever oss og viser at det er moral i laget. Vi er unge og vi er urutinerte og får svi noe for det. Samtidig så viser alle innstilling og holdninger slik at vi kan heve oss inn i andre omgang og kampen ut. Vi skal fortsette å trene godt og jobbe for å utvikle oss ut over høsten. Det er mye potensiale i laget, og vi skal bli bedre.