Seier mot Alvdal!

Postet av Leif Jostein Nordli den 13. Aug 2016

Sivert og Jonas BN etter kampen.

Et svært ungt OIL-lag slo bunnlaget Alvdal svært fortjent lørdag ettermiddag.

Alvdal - OIL: 2-4 (2-3). Laget: Vebjørn, Amund, Kristian, Ruben, Håkon, Jonas L (Gabriel fra 74.min), Marcus, Sivert (Espen fra 77.min), Sander D, Ørjan (Herman R fra 83.min) og Jonas BN.

Ingen kort.

0-1: 15.min Ruben header en corner fra Jonas BN i mål.

0-2: 17.min Sivert header en corner fra Jonas BN i mål.

1-2: 35.min Alvdal scorer på corner.

2-2: 42.min Svakt forsvarsspill av oss og de utligner.

2-3: 44.min Sander bryster en heading fra Håkon i mål etter en god corner av Jonas BN.

2-4: 74.min Selvmål etter langt innkast av Håkon der Jonas BN presser en Alvdal spiller til å sette ballen bak egen keeper.

Vi reiste opp til Alvdal med en svært ung tropp lørdag formiddag. I startelleveren var det kun Ruben som var passert tjue år, med noen måneder.... Våre unge gutter var svært klare for å gjennomføre en god kamp, og vi ønsket oss tre poeng med hjem. Alvdal har slitt mye denne sesongen, og har som oss mange unge spillere i troppen. Fra vårens kamp der vi lå under med to mål for så å utligne på slutten, ønsket vi nå og være med fra start.

Kampen startet meget bra for vår del. Vi styrte spillet, og etter fire minutter ble Jonas BN spilt alene med keeper av Marcus, men keeper var raskt ute, og ballen havnet til utspill. Under minuttet senere ble Jonas BN på nytt spilt alene gjennom av Sander, men også denne gangen havnet ballen til utspill fra keeper. Vi fortsatte å kjøre kampen og hjemmelaget hadde lite å komme med. Etter femten minutter tok vi ledelsen. En god corner fra Jonas BN havnet på hodet til Ruben som scoret sikkert. Mindre enn to minutter senere økte vi ledelsen på identisk måte bare at Sivert headet den presise corneren fra Jonas BN i mål. Vi fortsatte å kjøre over hjemmelaget og både Marcus og Sivert hadde gode avslutninger, men enten så reddet keeper eller så havnet skuddene like utenfor. Hjemmelaget hadde noen sporadiske forsøk uten at det ble farlig av det. Jonas BN ble på ny spilt gjennom, men nok en god redning av keeper hindret mål. Så var det Sander sin tur, men avslutningen ble enkel for keeper. Vi fortsatte å kjøre kombinasjoner og fikk tidvis god flyt i spillet. Jonas BN ble igjen spilt gjennom, men nok en gang gikk keeper seirende ut av duellen. Etter 35 minutter reduserte Alvdal på en corner der vi ble for veike i duellen og ballen ble kontant headet i mål. Etter dette jevnet kampen seg noe mer ut og hjemmelaget kom mer med i spillet. Vi så noen tegn til svakheter i eget lag, og manet guttene til fokus og konsentrasjon. Likevel glapp det veldig etter 42 minutter da vi mistet helt oversikten og de satte ballen sikkert i hjørnet fra seksten meter. En skikkelig kalddusj. Men vi var ikke ferdig for omgangen, og nok en god corner fra Jonas BN havnet på hodet til Håkon, den ble sendt inn foran mål og der brystet Sander ballen i det tomme målet. Dermed gikk vi til pause med ledelse.

Vi hadde gjennomført en meget god omgang. At vi bare ledet 3-2 kunne Alvdal være svært fornøyd med. Etter spill og sjanser burde vi hatt tre, fire mål til. Men en god keeper og litt for unøyaktige avslutninger gjorde at sifrene ikke var større. Samtidig var det tidvis klasse over det vi viste offensivt, og vi fikk virkelig utnyttet kvalitetene i laget. Spesielt samarbeidet mellom midtbane og Jonas BN fungerte meget godt. Det manglet bare litt på uttellingen. Vi ønsket å fortsette med det gode spillet i andre, og var klare på at vi måtte være nøyaktige og fokuserte i det defensive spillet.

Andre omgang startet jevnere enn den første omgangen. Alvdal hadde de siste minuttene av første omgang fått litt mer tro på eget spill, og de fikk låne ballen noe mer. Vi fikk ikke til den gode flyten, og etter hvert så ble banen sleip og glatt av regnet. Vi ble i denne perioden for unøyaktige med ballen, og fikk ikke til den gode spillemessige flyten som vi hadde hatt i den første omgangen. Mange balltap førte til mye jobb for å vinne den tilbake. Likevel hadde vi god kontroll defensivt og slapp ikke til hjemmelaget til gode sjanser. Etter 67 minutter fikk Jonas BN en gigantsjanse da keeper måtte gi retur på en avslutning. Men for åpent mål traff han svært dårlig og keeper fikk fanget ballen. Men etter 74 minutter fikk vi lønn for strevet. Håkon tok et langt innkast, ballen spratt over en motspiller. Jonas BN jaktet ballen og presset en forsvarsspiller til å sette ballen i eget mål. Den var det deilig å få. Gabriel og Espen kom inn for sluttkjørte Jonas L og Sivert, og Herman fikk sin debut på a-laget da han kom inn for Ørjan syv minutter før slutt. Det siste kvarteret handlet om ikke å slippe Alvdal inn i kampen, og bortsett fra et skudd hadde de ingen store sjanser, og dermed var tre svært kjærkomne poeng i boks til stor glede for hele troppen.

Det var deilig å kjenne på følelsen av å vinne igjen. Tre poeng, og ikke minst den gode prestasjonen vi gjorde i første omgang er mye å bygge videre på. Vi er klare over at vi møtte avdelingens svakeste lag, men likevel viste vi tendenser som gjør at vi kan tro på flere gode opplevelser i kampene som kommer. Kristian og Ruben gjorde en god jobb i midtforsvaret i dag. Marcus og Sivert bidro mye på midten. Sander klarte seg godt på kanten, og Jonas BN spilte en meget god kamp på topp. Tre målgivende og i tillegg fikk presset frem et selvmål ble fasiten på Jonas, det eneste som manglet var en scoring, men den kommer senere. Resten av gutta la ned en flott innsats, og vi er et lag med stor L.

Sivert spilte denne dagen sin siste kamp for oss i denne omgang, nå venter studier i Molde, men vi håper å ha han tilbake i OIL etter hvert. Jonas BN flytter nå til Trondheim for å studere, men han vil bli med i noen av kampene utover høsten. I tillegg til disse to har Jonatan flyttet til Oslo for studier, og han blir nok også lite med i høst. Men det gror godt i OIL og nye unge spillere dukker opp, så vi ser ikke mørkt på situasjonen. Lykke til med studier, gutter!

Nå skal vi trene godt i neste uke, og så kommer Raufoss 2 på besøk mandag 22.august på Ottestadbana.