God prestasjon mot Raufoss 2.

Postet av Leif Jostein Nordli den 22. Aug 2016

OIL - Raufoss 2: 1-2 (1-1). Laget: Vebjørn, Kristoffer, Kristian, Ruben, Magnus, Gabriel, Marcus, Amund, Sander, Lars og Simen (Ørjan fra 49.min).

Ingen gule kort.

Dagens Peppes-spiller: Marcus.

0-1: 5.min De scorer på corner.

1-1: 35 min Amund scorer sikkert etter forarbeid av Lars og Simen.

1-2: 52.min De kommer gjennom og scorer i andre forsøk.

Vi møtte et toppet Raufoss 2 lag denne kvelden. Etter at de tapte hjemme i siste kamp var de nødt til å ta poeng i kveldens kamp for å henge med på topp fire. Vi for vår del hadde Simen og Lars tilbake fra forrige kamp, mens Håkon, Jonas og Sivert var ute. Vi ønsket å fortsette å heve prestasjonen i laget, og var mindre opptatt av resultatet på forhånd.

Kampen startet med et forventet press fra Raufoss 2. De styrte mye av spillet, og vi hadde nok med å slå unna. En av Raufoss sine spillere fikk seg en stygg smell og måtte forlate banen tidlig. Det tok fem minutter før de tok ledelsen. Et unødvendig hjørnespark ble servert på hodet til en merkelig upresset Raufoss spiller. Den virket svært enkel, og det var ikke den starten vi ønsket oss. Bortelaget fortsatte å styre spillet, og vi ble veldig løpende imellom. De kom til et par nestensjanser, men vi holdt unna. Etter hvert la vi om formasjonen på midten, og da bedret spillet seg betraktelig. Lars testet skuddfoten et par ganger, men keeperen var med på notene. Etter hvert fikk Marcus og Gabriel kontroll på midten sammen med Amund, og vi kom til flere gode overganger. Vi ble litt for upresise med ballen til at det ble veldig farlig. Raufoss 2 hadde en god del ball, men vi hadde fått kontroll på det defensive og de kom ikke til store sjanser, men kampen jevnet seg ut. Etter 35 minutter utlignet vi etter et godt angrep. Kristoffer dro opp bakfra, spilte ut til Lars som dro av mannen sin. Innlegget hoppet Simen over, og Amund satte ballen iskaldt i mål. Klassescoring! Etter dette økte Raufoss litt på tempoet, og fikk to store sjanser, men vi slapp med skrekken. Dermed var det uavgjort til pause.

Vi var meget godt fornøyd med de siste tredve av første omgang. Omleggingen på midten førte til at Gabriel og Marcus kom godt inn i kampen. De fikk også styrt spillet, og fikk spilt opp medspillerne. Sander hadde også en god første omgang og var veldig frisk. Simen slet med krampe i leggen, men ville prøve å spille videre. Vi var klare på at vi måtte være våkne fra start i andre omgang da Raufoss 2 ville komme hardt ut for å avgjøre kampen.

Andre omgang startet med press fra gjestene. Vi hang litt etter og det var nære på et par ganger helt i starten, Simen måtte ut etter 49 minutter og Ørjan kom inn. Tre minutter senere tok Raufoss på ny ledelsen. Vi tapte et par dueller og det endte med at ballen gikk i mål bak Vebjørn. Det var ikke den starten på omgangen vi ønsket oss, men gutta ga ikke opp. Ette hvert tok vi mer over spillet, og fikk flere overganger som var nære på å gi uttelling. Ørjan var frisk etter at han kom inn, og fikk herjet litt på kanten, dessverre gav det ikke uttelling. Lars og Sander var også nære, men det ble med forsøkene. Raufoss 2 fikk også et par store muligheter, men en god Vebørn i mål avverget. Helt på slutten ble Sander taklet hardt innenfor straffefeltet. Dommeren mente at taklingen var innafor det som var tillatt. For oss så det ut som et straffespark, men det er ikke mye å bry seg om. Vi kastet alle mann i angrep på slutten, men det ble med Gabriel sin avslutning like utenfor. Dermed vant Raufoss kampen 2-1.

Noen tap er enklere å svelge enn andre. Prestasjonen vi viste idag gir oss tro på at vi har tatt nye steg. Vi spilte tidvis helt jevnt med et toppet Raufoss 2 som skulle ha tre poeng, og de var svært lettet da kampen var slutt. Flere av våre spillere vokste mye i denne kampen, og spesielt Marcus og Gabriel viste god klasse. Midtstopperne våre er i utvikling, og både Kristoffer og Magnus klarte seg godt på backene. Amund løp mye og satte ballen sikkert i mål da han fikk sjansen. Av de tre som startet på topp var det Sander som kom best fra denne kampen. Ørjan viste også klasse da han kom inn. Vi skal fortsette å utvikle oss, og neste mandag er det HamKam 2 som kommer på besøk på Ottestadbana.