Oppsummering av vårsesongen for A-laget.

Postet av Leif Jostein Nordli den 13. Jul 2016Fasit etter vårsesongen 2016:

12 plass med 12 poeng. 3 seiere, 3 uavgjort og 7 tap. 28-35 i målforskjell.

Inngangen til denne sesongen var at vi har en ung og ny tropp som skulle bite fra seg i serien. Vi visste på forhånd at vi kunne bli ustabile, og at det kunne ta tid å utvikle mange nok spillere til å ta nivået i 3.div. Med 11 nye spillere (9 fra egen klubb) var det viktig å få en god start. Vi startet sesongen brukbart med uavgjort hjemme mot Redalen. Deretter tapte vi mot Fåberg og spilte uavgjort hjemme mot Alvdal. I alle tre kamper følte vi at vi var fullt på høyde med motstanderne, men marginene gikk mot oss, og det ble lite med poeng. I kamp fire møtte vi et meget godt Raufoss 2 og fikk kjørt oss veldig. Kampen etter var mot HamKam 2 på Briskeby, og i den kampen hadde vi litt marginer med oss og fikk tre kjærkomne poeng. Vi fortsatte med å gi fra oss poeng hjemme da vi ga fra oss en tomåls ledelse mot Sverresborg på Ottestadbana i kampen etter. Deretter fikk vi en periode med fire tap på rad. Vi hang godt med i tre av dem, mens vi ikke var i nærheten mot Eidsvold Turn.

Denne perioden begynte å prege gutta noe da det ble tynt med poeng, og avstanden opp til de andre lagene begynte å bli stor. Vi følte at vi foran kampen hjemme mot Kattem sto ved et veiskille. Skulle vi henge med lagene over oss på tabellen måtte vi ha seier i denne kampen og i neste kamp hjemme mot Gjøvik-Lyn 2. Gutta kjempet seg til seiere i begge kamper, og endelig fikk vi påfyll av selvtillit. Siste kampen før ferien borte mot Lillehammer gikk tyngre, og vi tapte fortjent.

Vårsesongen har vist oss at vi er i nærheten av å være gode nok i mange kamper. Vi har dessverre sluppet inn litt for mange enkle mål. Vi var nok i starten av sesongen litt for naive i spillestilen, og ble straffet for det. Men etter at vi justerte noe har vi kommet bedre inn i det.

Vi har dessverre også vært plaget av en del skader og en del andre forfall som har gjort at vi har skiftet mye på laget. Vi har tidvis spilt med åtte, ni junior- og guttespillere på banen samtidig. Dette har gitt oss mye innsats og innstilling, men vi taper noen kamper på mangel på rutine i avgjørende situasjoner. Vi ser at gjennom læring og erfaring så utvikler disse unge gutta seg mye.

Vi har forventninger til at vi skal fortsette denne utviklingen, og at høstsesongen kan bli spennende. Vi har i dag ti poeng opp til fjerdeplassen på tabellen, det kan høres mye ut. Vi skal trene godt, utvikle oss og se om vi kan ta nok poeng til å gjøre de siste kampene spennende i forhold til å kapre en plass i neste års 3.div.Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.