Tap mot Sverresborg!

Postet av Leif Jostein Nordli den 4. Sep 2016

Sverresborg var hakket hvassere enn oss i Trondheim lørdag ettermiddag.

Sverresborg - OIL: 2-0 (0-0). Laget: Vebjørn, Sebastian (Sander Fredriksberg fra 82.min), Kristian, Ruben, Magnus, Gabriel (Kristoffer fra 73.min), Marcus, Amund (Jonas L. fra 46.min), Ørjan, Lars og Jonas BN.

Ingen kort.

1-0: 75 min. En spiller drar seg noe heldig gjennom og setter ballen i hjørnet.

2-0: 92 min. De scorer på en kontring like før slutt.

Det var en svært motivert gjeng som tok buss sammen med HamKam 2 til Trondheim lørdag morgen. Vi hadde et klart ønske om å prestere godt, og vi var sterke i trua på at vi kunne få med oss poeng hjem. Forutsetningene da var at vi måtte gjennomføre en god prestasjon defensivt, samt at vi måtte ta vare på sjansene når de kom. Sverresborg har hatt en sterk høst, og ligger nå over streken i forhold til å holde plassen i neste års 3.div. Vi hadde Simen Haugen ute i denne kampen, mens Jonas BN var tilbake. Sebastian Solberg fikk sin debut på a-laget etter overgangen fra HamKam denne uken.

Kampen startet med et overtak til hjemmelaget, og de fikk en brukbar mulighet etter to minutter på en corner, men vi rensket unna på streken. Hjemmelaget fortsatte å styre kampen og spillet, men vi forsvarte oss etter hvert godt. Det regnet godt like før kampstat, så ballen fikk god fart på det glatte underlaget. Dette gjorde at vi slet litt med både pasninger og mottak de første minuttene. Etter hvert kom vi mer inn i det, og fikk etter hvert mer kontroll på kampen. Hjemmelaget var farlige på dødballer, men unggutta sto godt i mot. Etter hvert fikk vi også noen store overgangsmuligheter, men ble litt for unøyaktige i siste pasning/dribling. Hjemmelaget fikk nok en stor sjanse, men på ny klarte vi å renske unna. Etter hvert kontrollerte vi kampen ganske godt, og vi fikk en stor sjanse da Lars dro seg fri på kant, innlegget møtte Jonas BN perfekt, men avslutningen gikk utenfor fra kort hold. Noen minutter etter fikk vi en gigantsjanse. Vi kjørte en fantasisk overgang og Lars spilte Ørjan fri alene mot keeper. Dessverre så avsluttet Ørjan for tidlig og keeper fikk en lett jobb med å redde. I løpet av noen få minutter hadde vi gode muligheter til å ta ledelsen, og så store som sjansene var hadde det heller ikke vært ufortjent. Dermed gikk vi til pause med 0-0.

Vi var godt fornøyd med prestasjonen i første omgang, og selv om hjemmelaget hadde ballen mest kom de til få store sjanser. Vi var gode til å renske unna i egen boks, og vi jobbet godt for hverandre. Vi foretok et bytte i pausen da en småsyk Amund gikk ut og Jonas L kom inn.

Andre omgang staret med et litt større press fra Sverresborg. De var enda mer gjennombruddshissig, og vi slet litt med å komme opp i ballfører. I løpet av de første fem minuttene hadde de to store sjanser, men vi slapp med skrekken begge ganger. Vi slet veldig med å etablere et eget spill, og det ble utfordringer i forhold til å holde ballen i eget lag. Vi tapte mange dueller både i lufta og langs bakken og det lå et mål i "lufta". Vebjørn hentet frem en redning fra øverste hylle da han på fantastisk vis fistet et skudd helt opp i krysset på utsiden. En virkelig klasseredning! Han hadde også et par andre gode redninger i denne perioden. Etter 73 min byttet vi Gabriel med Kistoffer. Kun to minutter etter tok hjemmelaget ledelsen. Toppscorer Frøner fikk noe heldig med seg ballen i duell med Marcus og Jonas L, dro av Ruben og satte ballen sikkert i hjørnet bak Vebjørn. Etter dette la Sverresborg seg lenger bak for å sikre seieren, og vi kom noe høyere i banen. Etter 82 minutter kom Sander F inn for Sebastian. Vi kom til noen situasjoner mot slutten av kampen som vi kunne fått noe ut av, men de store sjansene uteble. To minutter på overtid satte hjemmelaget inn sitt andre da de scoret på en kontring. Dermed vant hjemmelaget fortjent 2-0.

Som trener liker jeg aldri å tape, det ligger i spillets og min natur. Men nok en gang har jeg ingenting å utsette på mine unge spilleres innstilling, innsats og holdning. Gutta er positive, de jobber steinhardt og de byr på seg selv. De er i utvikling og dette er spillere som hver uke tar nye steg. Vebjørn spilte sin beste kamp for året, og viste meget god kvalitet. Forsvaret er i fin utvikling, og Sebastian viste at han er en fin tilvekst hos oss. Marcus ledet an på midten, og sammen med de andre så ble det løpt mange meter. Jonas BN hadde en noe utakknemmlig jobb på topp. Jobbet steinhardt for laget uten at han fikk kjenne så mye på ballen. Summen av alt dette gjør at vi sitter igjen med en positiv følelse selv om det ble magert med poeng.

Jeg er stolt av gutta jeg trener, og ser lyst på resten av sesongen!

Neste kamp er søndag 11.sept hjemme mot Strindheim 2.