Ny hovedtrener på plass for A-laget!

Postet av Ottestad IL - Fotball den 13. Nov 2019


 

Hovedtrener Lars Hulleberg omkranset av Olav Ottinsen (Lagleder adm.) og Ulf Aasen (ass.trener og lagleder sportslig ).


I dag ble Lars Hulleberg presentert som ny hovedtrener for A-laget, i tillegg til trenerteamet rundt Lars og støtteapparatet. Støtteapparatet blir bestående av Olav Ottinsen (Lagleder adm.), Ulf Aasen (ass.trener og lagleder sportslig), Christer Sandvold (Materialforvalter) i tillegg til Arve Holst som har sagt seg villig til å bidra på keepersiden. Er det flere som ønsker å bidra inn mot A-laget så er det bare å ta kontakt med Ulf eller Olav - da det er mange funksjoner og roller som ellers ønskes bekledd. Det er et ønske og en målsetning å styrke støtteapparatet ytterligere, med flere som kan bidra i å gjøre A-lagsgruppa robust og slagkraftig inn mot kommende sesong.

Sportslig ledelse ved Ole K. Kjørven ønsket velkommen og innledet møtet med å peke på klubbens ønske for en A-lagstrener i OIL. To ting ble poengtert: 

  •  A-laget som utviklingsarena og spydspiss for klubbens beste spillere. En A-lagstrener må derfor vise interesse og engasjement for det som skjer i ungdoms- og juniorfotballen. 
  • En A-lagstrener må, som spillerne, ha ambisjoner på egne vegne og et ønske om å utvikle seg. Styret og sportslig ledelse har, sammen med Lars og assistenttrener Ulf Aasen, kommet til en felles forståelse for viktigheten av dette. Det lover godt for A-lagets rolle i klubben og det videre samarbeidet!

Hoveddelen av møtet var viet Lars sin presentasjon av hans tanker om neste sesong. Lars kunne presentere et  A-lagsapparat bestående av hovedtrener, ass.trener og keepertrener, i tillegg til besatte støttefunksjoner rundt laget. Noe gjenstår, men at mye allerede er på plass, lover godt! 

Videre presenterte Lars sine ideer om å etablere en åpen og inkluderende A-lagskultur både på og utenfor banen, også mot klubbens styre og øvrige lag. Om ambisjoner startet Lars med å vise til OIL sin posisjon gjennom historien, noe som tilsier at klubben på sikt bør ta mål av seg å etablere seg som et 3. divisjonslag, dvs. som det fremste nivå 3-laget i regionen (etter Ham-Kam og Brumunddal). 

Kommende sesongs målsetting er ikke satt. Det som er klart er at 4. divisjon blir langt tøffere med halveringen av avdelinger i 2019. Lars påpekte at dette vil kreve en bredere og bedre stall enn i år og han kunne fortelle at klubben er i prosess med å kontakte aktuelle spillere, fortrinnsvis spillere med OIL-fortid og regional tilhørighet. Flere ganger i presentasjonen understreket Lars nødvendigheten av å være i tett dialog med spillerne, både gjennom regelmessige spillersamtaler og på feltet. Spillersamtaler og spillerkartlegging blir da også en hovedsak for Lars og trenerteamet fremover.

Vi ønsker Lars, støtteapparatet og ikke minst spillerne lykke til! Saa, saa, saa....!
Jakter luke mot Eidskog

Postet av Ottestad IL - Fotball den 31. Aug 2017Det er snaue to uker siden vi tok turen til Engerdal og Heggeriset. Det så lenge ut til å bli en god opplevelse, men en kamp er som kjent ikke over før dommeren blåser.

Vår 2-0-ledelse ble til 2-2 på overtid selv om vertene var redusert til ti mann. To poeng tapt i kampen mot KIL2 om opprykket.

To dager senere klinte Moelven til og vant 2-1 mot Kongsvingers nest beste menn. Og lørdag spilte KIL2 akkurat som oss uavgjort mot Engerdal.

Dermed topper vi fortsatt tabellen. Ned til KIL2 er det to poeng og vi har én kamp til gode.

Den luka håper vi skal øke til fem poeng lørdag ettermiddag. Da møter vi Eidskog på Magnor gress klokken 15.00.

Ser vi på tabellen er det ingen tvil om at Ottestad må se på seg selv som favoritter lørdag. Eidskog har kun Fart bak seg på tabellen. 

Men det er ingen motstander å ta lett på. Laget med kortest vei til Systembolaget slo Kongsvinger2 hjemme.

Laget har en god treningsuke bak seg. Det til tross for noe sjukdom i troppen.

Vil du være med til Eidskog? Vi kjører stor buss, så supportere som vil være med på tur er mer enn velkomne. Ta kontakt med Tom Arnesen :)
Treneren har ordet: - Det nærmer seg!

Postet av Ottestad IL - Fotball den 24. Mar 2017Simen Arnesen ble i vinter ansatt som Ottestads nye hovedtrener. 30-åringen som i vinter gikk til innkjøp av fløyte framfor nye fotballsko, får sin første obligatoriske kamp som trener lørdag. Arnesen har selv over 200 A-kamper for Ottestad og har med seg Martin Lintorp og Amund Berge i trenerteamet.

Her deler han sine tanker før NM-kvaliken:

I november 2016 startet jobben med å omstille seg fra å være underdog til å være et lag som mange anser som en av favorittene til å rykke opp. Stammen i laget er videreført og den unge gjengen må sies å være mye av grunnen til at det i det hele tatt var interessant å ta på seg ansvaret som Ottestads A-lagstrener. Vi i teamet ble lovet en ung og treningsvillig gjeng. Og det har vi fått!

Det har vært mange kalde og sene kvelder ved Mjøsas bredder. Endelig skal trening settes ut i praksis, da tellende kamper kommer på løpende bånd fra slutten av april. Den første av mange viktige kamper er allerede på lørdag mot et hardtsatsende Gran fra Hadeland. Gran er en av favorittene i den andre kretsliga- avdelingen og vil gjøre alt de kan for å hindre oss i å komme oss til Ullevaal. Treningene har stort sett vært av god kvalitet og guttene ønsker hele tiden å utvikle seg. En treners drøm! Prestasjonen i treningskampene har vært varierende og er en solid pekepinn på at bunnnivået vårt har vært for lavt og at perioden med toppnivået bør økes slik at de blir lengre. Vi fortsetter å jobbe hele veien for å luke bort feil og å bygge relasjoner oss i mellom.

Det var viktig for oss i teamet å få på plass noen okser blant kalvene. Samtidig var det vel så viktig at det var riktige typer som skulle inn i gruppa. Vi føler at vi har lykkes godt med dette. En legende i klubben er tilbake etter et år hos våre gode naboer på Hjellum. Marius Ottestad tilfører gruppa mye med sin rutine og viser fortsatt at det er nærmest umulig å stoppe han feilvendt i og rundt 16- meteren. Hallvard Kvaal fra Stange har byttet ut marsjstøvler med fotballsko, Erik Hulleberg og Mattis Nerheim er tilbake etter opphold i henholdsvis Oppsal og Ull/Kisa. Videre har Ole Marius Hansen, den gamle ringreven fra Trysil, også funnet veien tilbake til Ottestad. I tillegg har benkpresskameratene Henning Lie, Adrian Hoel og Christian Løvås funnet ut at de kler fargen gult. De tre sistnevnte kommer fra Fart forrige sesong sammen med Ole Marius Hansen.

Vi i teamet gleder oss utrolig til å komme i gang med sesongen og vi håper så mange som mulig kommer for å støtter guttene. Vi ønsker å fremstå som et godt lag fremfor et lag med gode spillere. SA SA SA!

Lørdag 25. mars: Ottestad - Gran, 1700 Hias.

Inngang: 50 kroner (barn gratis)

Følg oss gjerne på Facebook!
Klare for NM-kvalik mot Gran

Postet av Ottestad IL - Fotball den 17. Mar 2017


Lørdag 25. mars kommer Gran på besøk til det som blir årets første obligatoriske kamp for A-laget.

Kampen er den første runden i NM-kvaliken, og en av to kvalifiseringsrunder før første runde i cupen.

Selv om det er tre år siden forrige gang Ottestad tok seg til cupens første runde, har det vært en fin cuptradisjon det siste tiåret.

Husk: Ottestad - Gran, lørdag 17.00 på Hias

Cuphistorie

Det er tre år siden sist Ottestad tok seg til 1. runde i NM. Da fikk vi HamKam som motstander og etter jevn batalje i Parken stakk de grønnhvite av med avansementet.

I 2013 fikk vi også en smak på cupen. Da mot Strømmen på Hias. Gjestene fra Romerike med tilholdsted på nivå ble et par knepp for sterke og vant 4-0.

I 2012 kom klubbens største cupopplevelse. I 1. runde kom Brumunddal på besøk. Gjestene fra Sveum spilte da én divisjon over oss og var store favoritter. Men i et drama på en noe sliten matte, avgjorde Øystein Stai i Ottestads favør og sikret avansement.

3. divisjonsklubber i cupens 2. runde hører til sjeldenhetene. Og som et av få 3. divisjonslag (hvis ikke det eneste), var vi garantert Tippeliga-motstand. Og det fikk vi.

For andre gang i historien kom Lillestrøm på besøk. I 1993 endte det med 0-2, så også i 2012. Idrettsparken ble fylt opp av store og små og de fikk se klubbens se et Ottestad-lag med dagens trenere Simen Arnesen og Amund Berge bite fra seg mot Tippeliga-motstand. To scoringer av Frode Kippe sørget for at kanarifuglene slapp å dra hjem i skam. For Ottestad ble det en dag for minnebøkene.

Høydepunktene fra møtet kan du se her!

2011 bød også på cupspenning. 1. divisjonsklubben Nybergsund var motstander. Men Trysil-klubben klarte ikke score i løpet av 90 minutter. I ekstraomgangene kriget de inn seiersmålet.

2010 var HamKam motstander i det som ble en etterlengtet cupfest i Idrettsparken. Daværende Ottestad-trener Tom Jacobsen var "lånt" ut fra HamKam, og holdt seg unna trenerbenken i 90 minutter. Distriktets storebror gjorde som folk forventet og sikret avansement etter 6-0.

#sasasa

Lyst til å se Ottestad fotball A-laget borte mot Trygg/Lade?

Postet av Ottestad IL - Fotball den 3. Jun 2016


Det er et antall supporter-plasser ledig i bussen til Trygg/Lade. Den som kunne tenke seg å ta turen sammen med laget til trøndelag på lørdag, får denne muligheten for en støtte til A-laget på kr 200,-. (+100,- for ottestadskjerf). Avreise er kl 08.00. Ta kontakt med fotballarrangør telefonen på tlf 91143420. (Billetter er ikke inkludert og må kjøpes i inngangen).