Snart nytt kunstgress på Hias

Postet av Ottestad IL den 28. Mai 2021

Nå er anleggsarbeidene på Hias i full gang, og i løpet av juli måned legges nytt kunstgress på Hias-banen. Vi gleder oss til å kvitte oss med det nedslitte dekket og installere nytt, miljøvennlig kunstgress fra Unisport AB.

Mandagsklubben og banemester er i god gang med oppsetting av nye innbytterbenker, og foreldre på fotball G2009 har revet de gamle gjerdene. Asfalten er fjernet og nye fundamenter til stolper er gravd ned. Siste uka i juni vil det gamle dekket bli fjernet, og det meste av jobben gjøres på dugnad av Mandagsklubben. Det gamle kunstgressdekket leveres til Tebe sport som sørger for at 100% av dekket resirkuleres.

Deretter gjenstår oppsett av nye gjerder og stolper, og avretting og pynting av underlaget før nytt gress skal installeres fra 12. juli. Det nye kunstgressdekket som leveres av Unisport AB, er av typen Saltex Legacy og innfyllet BioFlex består av sand og 2% plast – til forskjell fra vanlig gummigranulat (SBR) som består av 100% plast. Mer om det miljøvennlige systemet kan du lese HER.

Anleggsansvarlig i Ottestad IL er byggeleder for prosjektet, og anleggskomiteen består av Roar Kristoffersen, Per-Arne Lillehagen, Finn Ottinsen, Brede Kristiansen samt styreleder fotball og daglig leder i Ottestad IL.

Prosjektet har et budsjett på 4,8 millioner og finansieres av spillemidler (1 mill), kommunale midler (1,5 mill), gavemidler fra Sparebankstiftelsen Hedmark (600.000), gavemidler fra Stange og Romedal Brannkasse (250.000) og momskompensasjon (ca. 700.000). Øvrig er dugnad og egenkapital.

Ottestad IL har søkt om byggelån til prosjektet, og Stange Kommune har innvilget lånegaranti som sikrer oss en lavere rente og dermed reduserte kostnader. Når spillemidler og momskompensasjon er utbetalt i løpet av 2-3 år, vil vi sitte igjen med under 50.000 i restlån hvis alt går etter planen.

Takk til alle som bidrar til at dette kan realiseres – vi gleder oss stort til det nye gresset er på plass!

Innbytterbenkene snart klare (25.mai). Foto Bjørn Strand..

De gamle stolpene fjernes (10.mai). Foto Bjarne Kise.

Byggingen er i gang (22. april). Foto Mari Blokhus Nordtun.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.